Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Prosim, da nehaš težit o tem, da je voženj v rdečo več, ker so to zgolj opažanja nekega prometnega udeleženca, medtem ko uradni podatki pravijo drugače. Sicer sem to že enkrat prilimal gor, ampak očitno ti z dokazi podkrepljenje izjave niso preveč všeč (itak...).
.
Meni je pa moje opažanje (in opažanja drugih) več vredno od uradnega podatka, ki pravzaprav govori o nečem drugem. Saj ne ulovijo vseh, ki peljejo skozi rdečo (in tudi prej jih niso), da bi to bila podlaga za kakršnekoli resno statistiko. Taka prikrojena statistika pa prav pa pride za metanje peska v oči, in zato tudi imajo policaji normo, koliko KAKŠNIH ukrepov morajo napisat. (je apollo priznal).
Pa še nekaj me zanima, zakaj v podkrepitev tvojih trditev uporabljaš podatke iz let 2006 in 2007, v obeh teh letih zelena namereč ni utripala, zakaj recimo ne primerjaš leta, ko je zelena še utripala in leta ko ni več? zavajanje?
Po tvojii logiki mi pa še ti nehaj težit, da vozim v rdečo in pa pijan, saj po policijski statistiki vozim trezen. pa tudi v rdečo me še niso ujeli.
Policaji niso tolk neumni, pa če bi takoj naslednje leto po ukinitvi UZ izdali mnogo več plačilcev za rdečo luč, (kar nebi bil problem, samo v križišče se postaviš) bi se lahko kdo, ki zna šteti kaj več kot do pet vprašal, ZAKAJ je temu tako. A ni mogoče ukinitev UZ to povztočila? Tako pa si si lepo pripravili teren za več in lažje kasiranje v prihodnosti, ko bodo nabavili še več kamer.
Sicer pa število ukrepov ni nič važno, važen je pokasiran denar od tega. Primerjaj, kolk so od vožnje skozi rdečo polasirali l 2004 in pa koliko 2009, to bi bila boljša statistika. Saj namen končni ukrepov je pokasirat €€€€, pa boš videl pravi razlog ukinitve UZ.
Sicer pa je Zajc nedavno nekje izjavil na to temo, da vozniki rabijo več let, da si prilagodijo temu sistemu. HAHA torej se še niso.
Nazadnje urejeno: