Premalo prekrškarjev - dvignimo kazni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ti iz lastnih izkušenj (in tudi opažanj drugih) povem, da prej nisem nikoli zapeljal v rdečo, sedaj pa se zgodi kdaj.

In zakaj sedaj peljes v rdeco in namerno krsis zakone? V prometu moras biti aktiven in spremlajti situacijo okoli sebe. Ce tega nisi sposoben, potem definitvno nisi za na cesto...
grims-1.gif

Tisto besedico "namerno" izpusti, ker nisem spreminjal namenov po ukinitvi UZ.
Po tej tvoji logiki je vsaka povzročitev nesreče namerna.
Izpit so mi dali, torej sem za na cesto. Pa zaradi voženj v rdečo ga tudi nikomur ne bodo odvzeli, zakaj sem že zgoraj razložil.

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
In v dobršnjem delu sveta, kot sam praviš danes zelena še veselo utripa, ponekod pa tudi ne. vsekakor se mi zdi sistem z UZ varnejši, ampak prinapa manj €€€ v proračun.
Jaz vem samo za Avstrijo ... za drugje nisem preprican in zato tudi ne bom trdil, kako imajo drugje...

Meni osebno se tudi zdi bolje, ce utripa... ampak ker sem prilagodljiv, se pac prilagodim situaciji... a to se ne pomeni, da sedaj vozim v rdeco! ... Se najboljsa resitev pa se mi zdijo "odstevalniki" namesceni poleg semaforja...
Avstrija še zdaleč ni edina država, kjer zelena utripa. zelena ureipa kar v dobršnjem delu sveta, da ne naštevam.

Meni je boljše da utripa, in tudi varnejše. Odštevalnik je sicer boljši kot nič, se pa mi zdi UZ vseeno boljša kot odštevalnik, ker odštevalnik odvrača pozornost s ceste, za voznika je najbolj važno, da pravočasno izve kdaj se bo prižgala rdeča, da lahko v miru oceni situacijo in ustavi. Kolk sekbo gorela po tistem, ko bom že mimo me pa ne briga. UZ se tudi vidi že na daleč, odštevalnik pa ne.

Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zate pa je itak jasno, da je za VSE KRIVO samo polnjenje drzavne blagajne... Ce bi ta trenutek spet uvedli UZ, bi ze nasel kaksen drug izgovor, zakaj se peljes v rdeco in zakaj tebi in tvojim prikjateljem policaji neupraviceno pobirajo denar iz denarnice...
evil.gif

Glej, če imajo policaji prešteto, koliko voznikov je pred semaforjem pri UZ pospešilo, potem imajo zagotovo tudi prešteto, koliko jih pelje v rdečo prej in sedaj. A dvomiš? Pa tisti prvi podatek venomer servirajo(te) tistega drugega pa skrbno skrivajo. In zavajajo z izgovori, da ne vodijo posebne statistike, ... in podobne traparije, ki niso odgovor na vprašanje koliko se je število voženj v rdečo povečalo. Edino opozarjali so na previdnost.
Ali pa povejo, da je bilo število ukrepov za vožnjo v rdečo nespremenjeno prej in potem, kako se ukrepi izrekajo pa je še najbolje opisal apollo8
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
So pa veleumi na SUP-ih ki so policistom odrejali da mora biti 1/4 plačilcev za pas, 1/4 za alko, 1/4 za hitrost in 1/4 za ostalo. In potem patrulja ni kaznovala enega ki je šel v rdečo luč, ker bi morala dobesedno poiskat še 3 kršitve da bi bila statistika OK.
Jest bi dodal da niso "veleumi" v narekovaju, ampak delajo pametno s ciljem, kako več pokasirat in čimveč ljudi spravit na drugo stran zakona (izvirni greh) saj je z takimi "ovcami" (grešniki) lažje manipulirati (držati za jajca) Pa ne samo v prometu. Tud ukinitev UZ je eden teh ukrepov za več kasiranja, žal na račun naše varnosti. Moram priznat da so pametni, vedno več pokasirajo, dvigajo kazni, obenem so pa še dobršen del ljudi prepričali, da je ropanje njihovih žepov samo za njihovo dobro in njihovo varnost. (na cestah pa še kar umirajo). število prekrškov se kljub vedno višjim kaznim ne zmanjšuje.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Izpit so mi dali, torej sem za na cesto.

S tole trditvijo se ne bi strinjal... Prej bi rekel, da si imel pac sreco, da te je na izpitni voznji spustil
smile-1.gif

To da je nekdo naredil izpit se zdalec NE POMENI, da je taisti sposoben samostojno voziti... Ker pa nekateri razmislajo na tak nacin, pa je tudi situacija na cesti taksna kot je ...
bonk.gif

Citat:

Avstrija še zdaleč ni edina država, kjer zelena utripa. zelena ureipa kar v dobršnjem delu sveta, da ne naštevam.

No daj nastej vsaj pet drzav v EU... pa da vidimo
grims-1.gif
Prej sem videl, da je nekdo nastel cel kup drzav, kjer NIMAJO UZ ...

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38

Citat:

Meni je boljše da utripa, in tudi varnejše. Odštevalnik je sicer boljši kot nič, se pa mi zdi UZ vseeno boljša kot odštevalnik, ker odštevalnik odvrača pozornost s ceste, za voznika je najbolj važno, da pravočasno izve kdaj se bo prižgala rdeča, da lahko v miru oceni situacijo in ustavi. Kolk sekbo gorela po tistem, ko bom že mimo me pa ne briga. UZ se tudi vidi že na daleč, odštevalnik pa ne.

Ma kako odštevalnik odvrača pozornost s ceste .....itak je pri zeleni luči postavljen pa še zeleno sveti ko je zelena (rdeče pa ko je rdeča) in še pri odštevalniku točno veš koliko bo še tista luč svetila.....pri utripajoči zeleni pa ne veš kolikokrat je utripnila in koliko časa še bo utripala...je pa res da se jo vidi zeloo daleč...ampak na 50-100 m daleč pa se že da razbrat če je dvo ali eno mestna številka ali pa nekateri vidimo tudi katera številka je.
Fanj bi blo da naprimer odštevalnik zadnjih 5 sekund utripa in bi bli vsi zadovoljni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Izpit so mi dali, torej sem za na cesto.
To da je nekdo naredil izpit se zdalec NE POMENI, da je taisti sposoben samostojno voziti... Ker pa nekateri razmislajo na tak nacin, pa je tudi situacija na cesti taksna kot je ...
bonk.gif
Ampak zanimivo, da je množica tistih, ki danes vozi v redečo pred ukinitvijo UZ znala vozit.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Citat:

No daj nastej vsaj pet drzav v EU... pa da vidimo
grims-1.gif
Prej sem videl, da je nekdo nastel cel kup drzav, kjer NIMAJO UZ ...
Tista konvencija pač velja za vse, kaj zdej mešaš eu zraven zakaj nisi raje napisal NATO, al pa balkan, kamor pravite da spadamo? Lahko ti pa naštejem tri, manj kot 400km od slovenske meje. V EU jih pa sedajle 5 ne znam našteti, kar pomeni da imajo tud drugje po EU radi denar od prekrškov, ne samo pri nas. A če kje v EU vozijo po levi, bi tudi mi morali? Kar se tiče pa sosednjih držav, pa v vsaki semafor utripa malce drugače - toliko o obvezi tiste konvencije. V Italiji drugače, kot v Avstriji, na madžarskem drugače kot v prejšnjih dveh, v Grčiji pa spet po svoje....ko smo ravno pri EU. Že tu vidiš, da so nam lagali, ko so govorili, da morajo utripanje spremenit zaradi tiste 40let stare konvencije. Zakaj misliš da so nam to lagali?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Ampak zanimivo, da je množica tistih, ki danes vozi v redečo pred ukinitvijo UZ znala vozit.

To ti pravis... in tvoj obcutek... Skozi rdeco so vozili VEDNO... in tudi VEDNO bodo... Oz. nehali bodo sele takrat, ko bodo ukinili rdeco luc (jo zamenjali mogoce z vijolicno) ali pa odstranili vse semaforje
hysterical-1.gif

Citat:

Tista konvencija pač velja za vse, kaj zdej mešaš eu zraven zakaj nisi raje napisal NATO, al pa balkan, kamor pravite da spadamo? Lahko ti pa naštejem tri, manj kot 400km od slovenske meje. V EU jih pa sedajle 5 ne znam našteti, kar pomeni da imajo tud drugje po EU radi denar od prekrškov, ne samo pri nas. A če kje v EU vozijo po levi, bi tudi mi morali? Kar se tiče pa sosednjih držav, pa v vsaki semafor utripa malce drugače - toliko o obvezi tiste konvencije. V Italiji drugače, kot v Avstriji, na madžarskem drugače kot v prejšnjih dveh, v Grčiji pa spet po svoje....ko smo ravno pri EU. Že tu vidiš, da so nam lagali, ko so govorili, da morajo utripanje spremenit zaradi tiste 40let stare konvencije. Zakaj misliš da so nam to lagali?

To o neki konvenciji sem tako prvic prebral tukaj (mogoce si celo ti to najveckrat omenil
smile-1.gif
) ... Potem pa namesto EU reciva Evropa ... Ali jih lahko nastejes vsaj 5 takih? Ali bolj samo nabijas, da ima vecina se vedno utripajoco zeleno?

Sicer je brezveze nadaljevati debato z nekom, ki mu je cilj samo nekaj brezveze nabijati po forumu... in ki v vsem vidi neko zaroto ... in ki je vedno in povsod obravnavan krivicno ..
evil.gif

Aja.... se to... Verjetno smo vsi, ki ti "solimo" pamet kreteni, bebci, divjaki,... Zal pa iz psotov ni za razbrati, da bi kdo imel podobno mnejne kot ti... Verjemi, da lahko kdaj zivis tudi v zmoti in samega sebe prepricujes, da imas prav
evil.gif

Tudi tisti, ki so stacionirani v kaksni zaprti ustanovi pravijo, da tabla ob vhodu velja za tiste, ki so zunaj
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Semaforji so itak ponavadi postavljeni tam, kjer je hitrost omejena na max. 70 km/h (ponekod se raje manj) ... in kdor ne vidi na oddaljenosti 100m, kaj pise na odstevalniku, tako nima kaj iskati v prometu... ali pa mora prilagoditi hitrost razemram na cesti tako,d a se lahko ustavi pri semaforju, ko se prizge rumena
grims-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Tako je. Imam kolega, ki je plačal za vožnjo v rdečo. Pravzaprav ta kolega trdi, da je peljal v rumeno, ustavila ga je pa provida, pa mu posnetka niso hoteli pokazat, čeprav ga je zahteval, samo napisali so mu kazen za vožnjo v rdečo.
Daj si tole v podpis, ker pravljice je treba ponavljati dolgo dolgo, mogoče je pa res.

Po drugi strani ste pa res čudna družba, da samo tebi in tvojim kolegom nočejo pokazati očitnih dokazov. Počasi se navadi, da ni krivda v policajih, ampak v tebi in tvojih kolegih, ker ste bolj nesposobni od policajev.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
še bolj zanimivo je to, da so pri množici tistih, ki danes vozite v rdečo, ustavili ravno tvojega kolega, ki je peljal v rumeno
evil.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Semaforji so itak ponavadi postavljeni tam, kjer je hitrost omejena na max. 70 km/h (ponekod se raje manj) ... in kdor ne vidi na oddaljenosti 100m, kaj pise na odstevalniku, tako nima kaj iskati v prometu... ali pa mora prilagoditi hitrost razemram na cesti tako,d a se lahko ustavi pri semaforju, ko se prizge rumena
grims-1.gif

467716-post_slo.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kaj imajo semaforji veze s temo?
Ker je premalo prekrškarjev, so ukinili utripajočo zeleno, da je voženj v rdečo več, hkrati pa so še dvignili kazni.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
nič ne pomaga, v kranju jih je dnevno na desetine/stotine....ker ni sistema, da bi kaznoval. so lahko kazni tudi 1mio €.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
nič ne pomaga, v kranju jih je dnevno na desetine/stotine....ker ni sistema, da bi kaznoval. so lahko kazni tudi 1mio €.
Bo tud še ta sistem nastal, samo mal počak da nabavijo kamere. Žaba se počasi skuha.

Sicer pa ni namen kaznovati vse, ampak samo točno določeno kritično maso, da dobiš dosti takšnih, ki ploskajo, da sosedu krava crkne, in spet volijo iste ljudi. Ampak vsi bodo prišli enkrat na vrsto. Če ne v prometu pa pri tobaku, alkoholu, svobodi gibanja..... Cilj je čim več ljudi narest za grešnike, in jim potem prodajat odpustke.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Daj ti to malo dokaži, da je zaradi ukinitve utripajoče zelene luči več vožen v rdečo.
Zapelji se do Celovca (kjer konvencija ne velja) pa se postavi pred semafor in štej. Potem pa to isto ponovi pri kakšnem podobnem križišču v Sloveniji. Pa ne zdej bluzit o balkancih...ker lahko bi to tudi naredil pred ukinitvijo UZ in po njej v sloveniji na istem semaforju, pa bi ugotovil, da se je število voženj v rdečo močno povečalo, ampak si to že zamudil.

Saj to o več vožnjah v rdečo še policaji ne zanikajo, samo pravijo da mora tko bit zaradi konvencije. Takoj po ukinitvi UZ so celo pozvali k večji previdnosti prav zaradi tega.

Ne ti meni o Celovcu in štetju, dokaži mi. Kakršnakoli raziskava pa to? Zagotovo so jo že delali.

Sicer pa osebno nimam z utripajoči ali neutripajočo nobenih težav. Še dobro da se nismo v Mb kar pobili med seboj na cesti, ko že 30 let ni utripajoče zelene luči
bonk.gif