Premalo prekrškarjev - dvignimo kazni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Jaz pa priporočam da bedaki ki vozijo v rdečo vrnejo izpit.
Potem ga pa kar vrni. Ne verjamem da nisi nikoli v življenju zapeljal v rdečo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
V rumeno ja, ker sem ocenil da se ne bom mogel varno ustaviti kar je itak po cppju, v rdečo pa ne. Nimam navade pred semaforjem stisniti po gasu.

Pa nisem imel problema ne s utripanjem zelene, ne s neutripanjem zelene, ki je skoraj vsepovsod.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
V rumeno ja, ker sem ocenil da se ne bom mogel varno ustaviti kar je itak po cppju, v rdečo pa ne. Nimam navade pred semaforjem stisniti po gasu.

Pa nisem imel problema ne s utripanjem zelene, ne s neutripanjem zelene, ki je skoraj vsepovsod.
Aha zdej razumem, zakaj želiš naj tisti, ki vozijo v rdečo vrnejo izpite.
ker bi rad celo cesto samo zase.

No sicer pa če te prej ni motila utripajoča zelena, zakaj si pa potem proti ponovni uvedbi?

garner

Deliverance banjo boy
19. nov 2009
547
0
16
Zahod
Ljubljančani se bodo sami ujel v te pasti, zadnjič za Bežigradom vidim, kako stanovalci parkirajo avte, po pločniku, travi, na sred ceste itd....
Jaz vedno plačam parkirnino do 1 ure ali 2 uri.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik garner pravi:
Ljubljančani se bodo sami ujel v te pasti, zadnjič za Bežigradom vidim, kako stanovalci parkirajo avte, po pločniku, travi, na sred ceste itd....

kaj pa ko morš plačat za 10 ur ali 12 ur? ali 500 ur na mesec?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:

Aha zdej razumem, zakaj želiš naj tisti, ki vozijo v rdečo vrnejo izpite.
ker bi rad celo cesto samo zase.

confused-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:

Parkiraš legalno in plačaš. Ali pa plačuješ kazni.

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jaz sem parkiral v Celovcu mislim da v soboto in mi vrže listek, na keterem je ura pred trenutnim časom.. Mi ni blo nič jasno dokler nisem pogledal datuma, ki je bil ponedeljek... Ne vem pa če sem dal več kot 1eur...

V LJ so zvohali denar v tehle parkirnih hišah, vsaj uno od WTCja je prevzela ena firma in nabila cene v višave, pa sploh se ni dalo nič zmenit z njimi, medtem ko s predhodniki se je dalo priti na eno razumno mesečno ceno najema... Hvalabogu mi zdaj ni treba skrbet več za parkiranje, ker pač delam v BTC...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik garner pravi:

Ja še tako je bil problem s parkiranjem okoli tistih blokov, sedaj bo pa lisice in listke talal ker ni kje parkirat...
Nevem kako si predstavlja da bo izbran še en mandat...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Veliko je starejših blokovskih naselij po Sloveniji, kjer so projektanti ob gradnji blokov in parkirišč predvideli 0,5 avtomobila na stanovanje.
Kaj se zdej mestni občini bolj splača?
1 - zgradit in nova parkirišča, ki mesto stanejo€€€ ?
2 - kasirat od kazni in globe stalno povečevat z izgovori narediti red?

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Seveda, takrat je nil normativ trije fičoti na stopnišče,problem pa je ker v večini starejših naselj parkirišč ni kje zgraditi in kaj naj se prbivalci zdaj izselijo v gmajno, v Ljubljani bo pa veliki Zoki kraljeval?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Seveda, takrat je nil normativ trije fičoti na stopnišče,problem pa je ker v večini starejših naselj parkirišč ni kje zgraditi in kaj naj se prbivalci zdaj izselijo v gmajno, v Ljubljani bo pa veliki Zoki kraljeval?
Tisto zelenico, na kateri zdej parkirajo bi se se lahko spremenlo v večnadstropno v parkirno hišo, kaj misliš?
Ampak je za mestno občino bolj donosno, če tam kasira z lisicami, in župan izjavi, da občina ni dolžna poskrbet za parkplace stanovalcev. Pa župan raje zgradi nevemkateri stadion .

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:

Zakaj je že ograja na vsakem mostu? Saj obstaja predpis, da ne smeš dol zapeljat, pa tud velika večina nima težav z vožnjo čez most točno po svojem pasu?
ograje na mostovih so zaradi voznikov, ki niso sposobni ustaviti pred semaforjem v treh sekundah. zaradi voznikov, ki se vozijo naokoli z umazanimi in nepreglednimi šipami. zaradi voznikov, ki so z mislimi drugje in zato povzročajo nesreče.
In zaradi takih, bi morala bit tud ureipajoča zelena. Jebiga, tud taki se vozijo pocestah ker imajo izpit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
V Kranju so z povsod plačljivim in dragim parkiranjem okoli mesta (ter vestnimi redarji ki talajo kazni) že uspešno pregnali večino obiskovalcev starega mestnega jedra, tako danekatere trgovine le še životarijo, nekatere pa so že zaprle, ker ni kupcev.

Za Kranj ne rabiš parkirišč, ob robu mesta + več malih avtobusov....Kranj ima radij 2km....vse se da peš, s kolesom ali malim avtobusom. Samo ko jih je premalo in dragi so.
Če je res vse tako fajn, zakaj se potem pritožujejo trgovciu, stanovalci in še obiskovalci?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik harigast pravi:
Ne, samo striktno kaznovat narobe parkirane.
Tako se bodo tudi cene stanovanj malo diferencirale - in kar naenkrat bo 50 kvadratov brez parkinga vrednih pol manj kot 50 s parkingom. In reveži si bodo lahko kupili prvo, tisti, ki si lahko privoščijo, pa drugo.

PS: zgradi se (namesto parkirišča) garažne hiše, pa naj si stanovalci v njih kupijo garaže.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zakaj utripajočo zeleno luč....brzzveze.

Najbolje je dodatna luč v kateri se lepo odštevajo sekunde trajanja zelene in rdeče luči.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Zakaj utripajočo zeleno luč....brzzveze.

Najbolje je dodatna luč v kateri se lepo odštevajo sekunde trajanja zelene in rdeče luči.
Bi bilo tudi v redu, če bi se tista dodatna luč in številke videle tolk daleč, kot se je prej videla utripajoča zelena.

Sicer pa voznike (vsaj mene) ne zanima, al bo zelena (ali rdeča) gorela še 1 minuto ali pa še dve, važno da so obveščeni malo prej, (npr. 10 sek) preden bo ugasnila. Kdaj se bo pa spet prižgala zelena pa tudi ni tako važno, tisti ki stoji pred semaforjem ima brez škode čas gledat na semafor, pa tudi vidi kdaj so se iz strani ustavil pa lahko pričakuje prižig zelene. Saj speljevanje ni bil nikoli varnostni problem.
Dokler pa je tist semafor majhen, pa odvrača pozornost voznikov od dogajanja na cesti. Tist semafor je samo drago popravljanje napake, ki je bila storjena z ukinitvijo UZ, ponovna uvedba UZ bi bila precej cenejša in boljša rešitev, saj infrastruktura obstaja, treba je samo preprogramirsat. Ampak svojo napako je težko priznati, ker bi se potem kdo vprašal, zakaj so za ta manever zapravili miljone, če je bila ukinitev UZ škodljiva.

Edini razlog, ki je bil omenjen vprid ukinitve UZ je bil, da vozniki pospešijo preden zelena ugasne. A pri teh odštevalnih semaforjih je pa kaj drugače?
Pa tud ta edini razlog je butast, ker je vseeno bolje, če kdo pospeši pri UZ (večina je zmanjšala in ustavila) in pride skoz križišče še pri rumeni, kot pa sedaj, ko pospešijo pri rumeni in peljejo v rdečo.