Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik cene pravi:
No po malo raziskovanja sem nekaj malega odkril. Ne vem zakaj ampak nekateri modeli niso povsem kontapibilni z garminom , kot na primer prav nokia E51 ( kontapibilnost se da preverit na garminovi uradni strani) . Garmin podpira prostoročno kljicanje samo brez imenika.... hm ...... Ja , na Nokii sem izklopil SINHRONIZACIJO , tako da sedaj ko vžgem in povežem oba, dela normalno , samo da se ne sinhronizira, kar pomeni da E51 ne pošlje imenika na garmina ...... V čem pa je fora, da je tako pa ne vem ?!?

ne-ne-1.gif

seveda dela sinhronizacija Garmin 765T / Nokia E51- treba je le biti malo potrpežljiv - od začetka povezovanja pa do konca rabi eno 5 minut (vsaj meni - čez 740 vpisov v imeniku
redface-1.gif
)

in tudi klicanje iz imenika preko garmin 765T na E51 dela
cheer.gif

na obeh napravah najnovejši FW

je pa res da sta mi pred 3 tedni odpovedala sodelovanje (glej nekaj postov višje) vendar se od včeraj spet razumeta
tongue-1.gif

Sylar

Zelenc'
26. apr 2009
12
0
1
Mene pa nekaj drugega zanima in sicer koliko vam zdrži baterija pri nuviju 765t.
Sam ga namreč imam okol eno leto, gor mam še 3.60 FW in CNE2010.30 pa mi pri samo pri routanju zdrži slabo uro.(brez BT ali kakimi drugimi dodatki). Zdržala naj bi do 3h in včasih je to nekako veljalo čeprav 3h nikoli.
Naprava je še v garanciji in me zanima, če je to njihov problem da mi menjajo baterijo zastonj ali bom sam moral to kupit in zrihtat.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Z svetlilnostjo ekrana 20% in prikazom zemljevidov na normalno okoli 3 ure.

LP

Sylar

Zelenc'
26. apr 2009
12
0
1
Enake nastavitve mam tut sam, sam nism dal tok pozornosti če mi je samo 1h zdržala tudi pred posodobitvijo CNE. Sam da mi pa takoj, ko ga odklopim iz napajanja ena črtica baterije izgine...strange

Ali so kake možnosti, da zaradi FW ali zemljevidov tok požre?

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Blizu 3 ure tudi meni zdrži z 20 % svetilnostjo. Ampak šele po tem, ko sem ga spraznil in popolnoma napolnil z omrežnim polnilcem. V avtu pa - ko nisem imel praktično nikoli več kot dobro uro skupaj priklopljenega ni potem ko sem ga vzel ven zdržal več kot uro pa pol...

Nazadnje urejeno:

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
pri baterijah je tako(beri-polnilne baterije)...nova doseže svojo polno kapaciteto in zmogljivost šele po parih ciklusih,se pravi polnitev in praznitev.
tud novejše baterije litij ionske,ki imajo to lepo lastnost da ob neuporabi zadržijo energijo dolgo časa v sebi,se praznijo v navigacijah,čeprav so le-te na off,ker jih prazni notranja elektronika.....tokokrog dejansko ni fizično prekinjen!
ima pa vsaka baterija življensko dobo,ki ti jo nihče ne more v praksi določit,ker je to pač odvisno od vzdrževanja le-te.

če baterija crkne prekmalu pomeni da ne doseže več velike kapacitete...lahko probaš uveljavljat garancijo,ampak dvomim,da ti jo bodo upoštevali,ker se vsi izgovarjali,da je baterija potrošni del(podobno kot pri gsm-jih).
ampak če si dovolj vztrajen in tečen se marsikaj da,ker smo tudi potrošniki zaščiteni!

slako

Pripravnik
22. okt 2007
208
0
16
vrhnika
tudi jaz imam težave z trjanjem baterije. teorija o polnjenju ko je nova ne drži. sam sem novega sigurno 10krat polnil in praznil in mi ni zdržala več kot uro. reklamiral dobil novega in ista zgodba. sedaj sem se sprijaznil da je temu tako. kar nekaj zadev je narejenih slabo v primerjavi z prejšno serijo 600.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Lahko kdo napise, kako se napravi Hard Reset na Nuvi 765. Zanima me tudi, kateri podatki se pri tem izgubijo in kako je potem z registracijo TMC, ( je porebno ponoven vnos kode). Kdaj in zakaj se naj bi uporabil Hard Reset.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ko prižigaš napravo drži prst v spodnjem desnem koto. Nato te po vprašalo, če res želite pobrisati vse uporabniške vnose in nastavitve. Izgubil boš samo vse destinacije, ki si jih ti vnesel, poi točke in nastavitve. Vse ostalo karte, TMC.. ostane nespremenjeno.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Sem naredil reset, POI je izbrisalo (sem se naredil kopijo, tako, da ni problema), za TMC pa se ne vem, se nisem preveril.

I

Izbrisan uporabnik #488

TMC lahko brišeš (reset) in pogledaš v diagnostičnem meniju.
Drži prst par sekund na števcu kilometrov v cockpitu in se sprehodi po meniju do gtma.
Pred tem priklopi tmc...

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Pretvornik enot?
Imam nastavljeno na Valute. Sedaj pa me zanima, ce kdo ve, kako je z posodabljanjem tecajev valut.