Pravica do splava

sixpower

Guru
22. sep 2011
2.957
2.436
113
Lublana
Obišči stran
I8M je danes v Bruslju predstavil, za kaj sploh gre pri njihovi akciji.


EU pozivajo, naj sprejme zakonodajo za vzpostavitev finančnega mehanizma. V tistih državah, ki bi se mehanizmu prostovoljno pridružile, bi nosečnost lahko prekinile tudi državljanke drugih držav članic. Prek finančnega mehanizma želijo pomagati tudi posameznicam, ki nimajo urejenega zdravstvenega zavarovanja, med njimi so številne prosilke za azil in druge.
“Če se na primer mehanizmu pridruži Slovenija, bi EU financirala splav za ženske na primer iz Poljske in Hrvaške, ki zdaj bodisi nimajo dostopa do splava bodisi ta ni brezplačen,” je pojasnila Krajnc in poudarila, da bi bilo sprejetje mehanizma velik korak naprej. “Vsem želimo, da se lahko same odločajo o svojem telesu – ne glede na to, od kod prihajajo,” je sklenila.

Ja bravo! Se lahko še kaj bolj debilnega spomnijo. In zdaj bom jaz sofinanciral splav tujim državljankam, ki ne znajo poskrbeti za kontracepcijo? :valjamse: In to ob tem, ko je naše zdravstvo za nas državljane že itak poden in brez denarja. Pa na katerem planetu živijo te norci?
 

sousis

Guru
16. nov 2019
1.509
1.004
113
"Normalno" ima par recimo dva otroka enega za drugim (spočeta v popolni ljubezni), ki sta že v šoli, pa se moški ženske že malo naveliča, mogoče celo kakšno ljubico servisira, in že skoraj gre od doma pa dobi "slučajno" še enega in se "ljubezen" nadaljuje. Nebi kazal s prstom samo to je kar redna praksa. Od zunaj zgleda vse normalno, samo se točno ve koliko je ura. V naši družbi je moralna dolžnost oz. celo rek da če si ga naredil potem ga še vzdržuj, tako da se noben dejansko ne vpraša o tej problematiki.

Pa da ne bom izpadel totalen šovinist, "normalna situacija" je tudi nesporazumen sex med zakonci/partnerji oz. večina sexa pri nas je po trenutni definiciji posilstvo ("samo ja je ja"). Otroci ki nastanejo iz takšnih dejanj so torej produkt nesoglasja, četudi so po sili razmer potem ljubljeni in jim nič ne manjka. Tako da moralna odgovornost do otrok je v naši družbi precej popačena, tudi če od zunaj vse zgleda normalno.

Oukej, jaz tukaj grem stran od te debate. Če si človek, ki smatra, da je ok seksati z nekom, ki si tega ne želi, ker je pač 10+ let nazaj rekel/-la "ja"... in da je ok "servisirati ljubico", ko se malo naveličaš zakona, in je v bistvu problem samo zato, ker je žena zanosila (mimogrede, spet, če moški noče otroka po seksu z žensko, se ve kako poskrbi za to)... No comment.
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.208
1.828
113
Zato ene dajo BP.
Potem pa špilajo na: Moje telo, moja odločitev! (obdržijo otroka, od moškega pa še denar)
Tisti moški, ki nasprotujejo plačevanju točno vedo, kako je bilo!
Drugače, bi rad odštel denarce za otroka. ZA OTROKA, da ne bo pomote!

Na primer Nika Kovač. No saj vem, da je slab primer. Ampak primer pa je le!
No ja, no ja..pusti Niko Kovač.

Skrbi za otroka 24 h/dan, 7 dni v tednu non stop..in daj potem na vago 150 eur preživnine, kolikor je po defoltu bivšim sila težko dat za lastnega otroka.

Boš spremenil mnenje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: motofrik

Vadim

Guru
2. jul 2020
4.031
5.237
113
Tu ni splošne enoumne rešitve, ampak načeloma bi moral na kaj takega prej pomisliti. Po alterjevo, kot da kupiš 10 let staro S klaso pa se potem čudiš zavarovanju, gumam in servisu.

Se bolj hecno pa je koliko parov živi z otrokom na koruzi, pa jim mi plačujemo vse mogoce socialne pravice.
 

sad

Guru
24. avg 2007
20.553
9.231
113
in daj potem na vago 150 eur preživnine, kolikor je po defoltu bivšim sila težko dat za lastnega otroka.
Tu ni splošne enoumne rešitve, ampak načeloma bi moral na kaj takega prej pomisliti. Po alterjevo, kot da kupiš 10 let staro S klaso pa se potem čudiš zavarovanju, gumam in servisu.
Žal so taki osebki na svetu, pa niso samo očetje, so tudi matere. Je pa k sreči jih relativno malo.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.444
2.306
113
Če dogovor, da sex ni za to, da je otrok.
Kako se potem razume uporabljeno moško seme, ki za nedogovorjen načina?
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.473
5.480
113
Ti veš, da je zunajzakonska skupnost pri nas izenacena z zakonom? Pobirajo torej enake bonitete kot ce bi bila porocena. Nic vec in nic manj...
 
  • Všeč mi je
Reactions: aljoman

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.719
145
63
Ker v naši zakonodaji obstaja pravica do splava, ki velja samo za ženski del populacije, bi se lahko zakonsko določilo da ima moški pravico se odpovedat otroku dokler je opcija za legalni splav možna. V kolikor se ženska ne odloči za splav (kljub "očetovemu" nasprotovanju) se očetovstvo za rojenega otroka biološkemu očetu ne pripiše. Torej pravica ženske, da ima otroka se spoštuje 100%, hkrati pa biološki oče nima s tem nobenih pravnih obveznosti (ob rojstvu otroka se vpiše oče neznan). Pavne obveznosti v tem primeru so obveznost do preživnine in dalje potem določila iz dednega prava.

Se tale ideja zdi fer?
Torej, ce se moski v prvih dneh odpove otroku, ima zenska se dovolj casa, da nosecnost prekine brez nekih invazivnih posegov. Ce zeli obdrzati otroka pa naj se seme tretira kot donorsko.
 

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.206
891
113
Se tale ideja zdi fer?
Torej, ce se moski v prvih dneh odpove otroku, ima zenska se dovolj casa, da nosecnost prekine brez nekih invazivnih posegov. Ce zeli obdrzati otroka pa naj se seme tretira kot donorsko.
Tole se zdi, da bi prav prislo 'trosilcem', da nimajo tezav, ce se kaj 'prime'. Ne gre to tako enostavno in prav je tako.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey in kalbo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.719
145
63
To se bere kot, da zenske nimajo lastne volje in sposobnosti odlocanja. Kot, da so rozice na travniku, moski pa kot cmrlju, ki letajo od ene do druge in oprasujejo.
Tako moski kot zenske lahko v vsakem trenutku zahtevajo zascito pri seksu.
 

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.206
891
113
Ja, samo se vedno so one tiste, ki na koncu odlocijo to, kar bi eni radi relativizirali. Tako je. Z drugo besedo: ce zaplodis, imas odgovornost. In prav je tako, kar se men tice. Ne mores se sklicevati, da se naj tretira kot public domain seme. Ne, tvoje je.
 
  • Všeč mi je
Reactions: vincent

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.630
8.954
113
Obakrat je neodgovoren izkljucno moski?
Vprasanje je tudi kdaj govorimo zarodku, kdaj o otroku in kdaj mosko seme postane “last” zenske. “Last” smatram, če ima kdo izključno pravico do odločanja o tem.
Npr. M in Ž prezivita strastno noc. Ali lahko naslednje jutri moski zahteva, da zenska vzame modro tabletko? Je seme last ženske? 100% ali kaj manj?
Predvidevam da, ko zacnemo govorit o otroku (ne vem kdaj zarodek postane otrok), se odloca zgolj o koristih otroka in ne o željah matere ali očeta.

torej overall o splavu govorimo samo takrat, ko ženska, ki nosi, zarodek, otroka ne želi. Oče je irelevanten, njegove želje/potrebe so nične.
Yes, ker zaenkrat ti donosit otroka v svojem telesu ne moreš. Ko bo to možno delaj kar ti paše vključno s samooploditvijo, do takrat pa ženska odloča kaj bo z njenim telesom, ti imas pa do vstopa tvojega semena vanjo kontrolo, naprej pač ne.
Mater, leta 2024 odrasel moski take bedarije sprašuje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Najbolji

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.630
8.954
113
Ampak se danes da dokazat biološko očetovstvo in to celo za nazaj, tako da tvoja pravica da ne podpišeš je pravica samo dokler ženska ali pa otrok tega ne izpodbijata. Ko ti obesijo enkrat otroka preko DNK testa si pravno obvezan do vsega kar sledi iz te "zveze".
Vedno imaš šanso al ne seksat, al pa nataknit kondom, vse ostalo kar si nabluzil je bulšit. Seks pač ni za nedorasle fantke in prav je tako, da so časi pankrtov mimo. Čeprav bi eni očitno radi nazaj tiste čase, ko se je obsojalo otroke za očetovo trosenje semena.