Tale terminologija PROFESIONALNI mi gre že pošteno na organ! Ali to pomeni, da prostovoljci svojega dela ne opravljamo profesionalno? Torej smo prostovoljci amaterji, ki se za hobi ukvarjamo še z gasilerijo? To kar nafilajo poklicne v 6 mesecih, prostovoljci pridobivamo izkušnje skozi leta izobraževanja in intervencij. In ne govorit, da lahko 2-4 poklicni na smeni naredijo več kot pa društvo s 30+ operativnimi gasilci? Na račun plač poklicnih gasilcev hirajo nekatera prostovoljna društva. Namesto, da bi se kupovala nujno potrebna oprema, se izplačujejo plače. In na koncu poklicni jamrajo, kako nimajo denarja za opremo in izsiljujejo župane.
To , da so dali prostovoljcem 150 jurjev je po moje zato, da bi zavezali usta ob morebitnih zdravstvenih posledicah katere se bodo kazale na dolgi rok... Že tu se vidi, da društva nimajo dovolj opreme za posredovanje ob nesrečah z nevarnimi snovmi. Ta oprema pa je zelo draga. Bi bilo dobro, da društva okoli tovarn s "sumljivo vsebino" nabavijo dodatna zaščitna sredstva da ne bo potrebno izpostavljati življenj prostovoljce, ki za razliko od "profesionalcev" ne dobijo plačano nič, pa še težave pri delodajalcih imajo...
Moral sem...