Povprečni dosežki slovenskih učencev so najslabši do zdaj. Kje so vzroki in ukrepi?

jello

Guru
22. sep 2008
11.733
4.887
113
Ni samo posledica dijakov z odločbami ampak še bolj neupoštevanje rezultatov NPZ v preteklih letih. Za vpis v srednjo šolo se je upošteval samo uspeh, NPZ pa je bil za okras. Zadnji dve leti se upošteva oboje, ampak so že napovedali spremembo.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.807
636
113
Jaz sem samo vesel da smo zaključili z oš. 3/4 razreda ima razne statuse in privilegije. Moja sta bila pridna ampak ker nista imela ravno neke želje po raznih krožkih sta bila “kaznovana” in vedno v pripravljenosti, vsak dan sta se učila vse predmete po vrsti ker kaj pa “če bom ravno jaz vprašana”. Dejansko si na prste ene roke in pol preštel učence, ki jih NI imelo določenega datuma.
Dejansko se je hči tako sekirala da se nama je je jokala da se ne more vsega nauciti in je hodila tudi ob 3h zjutraj spat - pa to tudi po ves teden!
na koncu sem ji jaz govoril “ma goni to šolo nekam, spat pejt, kar bo bo”
Sem šel v šolo, razložil izredno nefer situacijo. Razredničarka se je strinjala da je prišlo do hude anomalije ampak ni imela kaj.

Pri ocenah je bila pri 4kah, npzje je pa pisala precej nadpovprečno in bila z lahkoto sprejeta na željeno šolo.
Ja ampak imamo izredno negativen poglej nazaj

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sousis

Guru
16. nov 2019
1.961
1.349
113
En znanec je pred petimi leti na tak način prišel na Gimnazijo Bežigrad. Po točkah b8 malo zgrešil, potem so pa upoštevali njegove posebne potrebe. Gimnazijo je sicer uspešno končal. Pa dejansko ima posebne potrebe.

So pa ljudje, ki jih poznam in se ukvarjajo s to problematiko profesionalno, o tem govorili.

Zanimivo, hvala. Eto, prvič slišim.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen