Poštarji

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

ampak zanimiv da položnce pa nikol ne zaidejo

Ja, ne vem. Zanimivost, ki se je zgodila znancu. Starejšemu gospodu. Dobil je iz sodišča za plačati davek oz. sodno takso od dedovanih nepremičnin. Seveda možakarju nič jasno in je vse skupaj ignoriral. (je pa že zelo star gospod). Čez nekaj časa je dobil opomin, da mora plačati. No, potem je pa malo povprašal in se pozanimal, kje in kaj je to dobil. V Sloveniji obstajata dve vasi z istim imenom. In skoraj človek ne bi mogel verjeti, da je v oni drugi vasi (ki je bila prava) na enaki hišni številki oseba z enakim imenom in priimkom. Edina razlika je bila starost. V naslovu pa druga postna številka. Kdo je zahebal ne vem, lahko je bilo sodišče, davkarija ali pošta. Na koncu je bilo sicer veliko smeha pri obeh, straha pri enem pa tudi, da so bodo nepremičnine prepisale na nepravo osebo. (sicer jim je pa znanec obljubil, da bo dal za večerjo, če se bodo nepremičnine njegove
evil.gif
)

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Dam listek na kastlcu, ki bere "Sem doma, prosim pozvonite za paket", ker drugače ne zvoni, ker skoraj nikoli ni dopoldne koga doma. Še to se mu ni dalo pozvonit. XD

Bdw. veliko je takih, ki jim paket pustijo (dostavne službe) na kastlcu, kaj se potem zgodi če ta paket kdo vzame? Kdo plača?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Saga hitra pošta se nadaljuje,
Na sobotni mejl sem dobil danes iskreno opravičilo po mejlu. danes ob prevzemu pošiljke je prevzemnik plačla še nekih 10 evrov stroškov. MIslim da se imenuje Vplačnina po pogodbi in v vašem ceniku http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki ni definirana. Niti natančno ne vem kaj obsega in kako ste jo obračunali.
Torej povzetek: za 92,8 km dolgo pot po googlu je Hitra pošta potrebovala skoraj 70 ur in nam zato zaračunala ( skupaj z "vplačnino " cca 25 evrov. Če bi to prej vedel, bi se v petek vsedel v avto in bi v dveh urah imel zadevo doma. 185 km dolga pot pa me tudi ne bi bistveno več kot 25 evrov stala.
Draga HITRA pošta: Hvala za tako izkušnjo. Upam , da je to zadnja izkušnja s Hitro Pošto. Seveda dobite zahtevek za povrnitev poštnine. Če bi imeli papirnato zaledje ( in bi bili pri volji to dokazovati na sodišču) glede izpada proizvodnje bi pa dobili še zahtevek za povrnitev te škode.

Še to: zahtevali bomo tudi račun za vse vaše stroritve. Ne zgovarjajte se na terensko delo poštarjev. Račun bi lahko pripravili v poštni poslovalnici ob prevzemu pošiljke in ga priložili pošiljki. Plačnik veste kdo je (naslovnik) koliko pa bo račun pa tudi lahko izračunate na osnovi teže in oblike pošiljke in lokaicje pošiljanja.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Sem našel v ceniku ostalih storitev: Vplačilo poštne nakaznice obračunajo v višini 5,88% vrednosti. kar nekako potem sklada s tisto vrednostjo, ki smo jo plačali.

Torej dragi koristniki poštnih storitev: bodite racionalni in pri pošiljanju z odkupnino naročite plačilo na trr. Je precej ceneje kot pa če vam čez en dan poštar denar nosi v gotovini.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Torej dragi koristniki poštnih storitev: bodite racionalni in pri pošiljanju z odkupnino naročite plačilo na trr. Je precej ceneje kot pa če vam čez en dan poštar denar nosi v gotovini.

To sem jaz ze nekajkrat napisal... Ko pa na posntem okencu reces, da bi rad poslal nekaj z odkupnino... ti ponudi samo eno opcijo in sicer to tadrazjo... Ko pa vprasas, ce se da tako, da bi odkupnino dobil nakazano na racun pa se ponavadi zacnejo izmotavati...
smile-1.gif
...

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Točno tako, na TRR in je stvar rešena, prihrani pa se 1.22€, kolikor imam v spominu. Dejansko se splača. Manj dela je, če te ni doma, ni potrebno na pošto po denar itd...
V tem primeru se vseeno nabija cena poštnine zaradi tipa priporočeno s storitvijo + vrednostno.
Tako da je plačilo na TRR ali pa na paypal (tudi garantirano) bistveno boljša izbira, kadar je mogoča.
Takrat se dejansko plača samo priporočeno, lahko tudi navadno. Ne glede na vrednost. In cena je v tem primeru zelo sprejemljiva. Cene:
http://www.posta.si/downloadfile.aspx?fileid=24105

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Madona celo teorijo zarote boste razvili, enostavno se prinese zraven paketa že izpolnjen UPN oziroma ga imaš že nalepljenega v plastičnem žepku gor. Jaz vedno delam tako in gre vse gladko, ne pričakujem da bo uslužbence tam skrbelo za moje finance.

Verjetno pa raje dajo povratnico, da ne čakajo vsi drugi na pošti potem kretene, ki ne vejo kako se izpolne UPN, ne vejo kako do številke svojega TRR.. medtem ko svoj naslov večinoma folk pozna.. je pa to dražje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Tudi v tem primeru smo želeli plačati po predračunu (pred pošiljanjem izdelka) pa ponudnik ni izdal predračuna. Tudi s ponudnikom smo imeli prej slabo kot dobro izkušnjo. Če bi to prej vedel, bi raje zadevo kupil novo, kot pa staro obnavljal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Štajerci jambrajo da ni služb. Evo ti služba s stimulativnim plačilom:
Citat:
Delo se opravlja z lastnim prevoznim sredstvom (kolesom, kolesom z motorjem, skuterjem
ali avtom)
Nudimo vam stimulativno plačilo: 6,50 € na uro med tednom, 9 € na uro ob nedeljah in
povračilo stroškov kilometrine.
Pri prevozu z avtom nimaš niti za bencin, četudi tankaš v avstriji

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
A na postarski soli ne ucijo nic bontona? Aja kaj je ze to? Car, kje si? Kaksne kretene imamo pri nas, se malo in bom zacel objavljati podatke javno.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A na postarski soli ne ucijo nic bontona? Aja kaj je ze to? Car, kje si? Kaksne kretene imamo pri nas, se malo in bom zacel objavljati podatke javno.
Poštarske šole ni, ne obstaja. Poštar lahko postane vsak butec, lep primer sem menda jaz.
Drugače pa, v vsakem poklicu se najdejo črne ovce. In ni treba vseh metati v en koš. Res pa je, da so poštarji "stare šole" praviloma zgled novemu valu. Žal....
EDIT: Že pred leti je obstajala ideja o zaposlovanju poštarjev iz vzhodnih držav. To bi šele bila veselica.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
To jaz pravim tako. Postarska sola, ker mora biti nekaj posebnega biti postar. Cemu vzhodnjaki? A je slovencu pretezko prijeti za krmilo kolesa? Ce se vrnem na stare poste, se strinjam s tabo, da je pac vsako delo castno, ce je posteno, ampak imam zal s postarji ze celo zivljenje smolo. Tako receno.

Nekaterim primerkom je tezko pozdraviti dober dan ali dobro jutro, besede prosim in hvala, ki sta malce naprednejsa stopnja bontona in prezahtevna za postarja janeza itak ni v besednjaku. Ali tudi ti sredi voznje z biciklom iz druge strani ulice klices dekleta, ejga decva a si ti od unga pa unga (mene), dej tlele podpis k mam neki zanga. Starejsa od njega, s tremi doktorati kar nima niti taksne veze ampak recimo.

Dosti nas dela v tako osovrazeni JU, primorana hoditi na delavnice, ki se posvecajo samo bontonu in delu z ljudmi, da ja ne bo kdo popiz... na koga ali šel "postal". Da moramo delati z ljudmi v rokavicah, vedno nasmejani in z vsem spostovanjem.. postarji pa po domace. Slovenija, dolina kmetov in hlapcev, anede?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Bonton bi marsikdo lahko prebral.... pa ni nujno da je poštar.

Saj to je problem, vcasih je imela vsaka bajta svoj bonton, danes ga niti v knjigarnah, niti knjiznicah ne vidim. Pa vsi se gredo casual friday ves teden, nobenega vikanja in spostovanja vec, po domace kao ampak to ni prav. Nikakor.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Glej, poštarji so očitno še posebej obremenjeni (to morajo biti strašne psihofizične travme, ko moraš naslov, napisan na kuverti, povezati z dejanskim objektom in najti kaslc - mojemu poštarju to pri priporočenih pošiljkah 2x zapored ni uspelo in sem se pritožil), psiholoških testiranj pa pač ni, in se pač vsake toliko zgodi, da gre kdo 'postal'. Potem pa se pritožujejo, in hočejo, da se tega izraza ne uporablja v občilih.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Kako ni poštarske šole?
kaj pa je http://www.scpet.net/
Če pa ne poučujejo za poštarja je pa mogoče problem v tem da ni povpraševanja po tem poklicu oziroma je tako slabo plačan in tako slabi delovni pogoji da na trgu poberejo ljudi ki so oprimejo vsake rešilne bilke v obliki zaposlitve. Seveda se najdejo tudi izjeme.
Sem pa prepričan da poštar ni biti lahko. na eni strani šefi, ki bi radi da bi en poštar podelal celo ljubljano do zajtrka, na drugi strani pa cel kup različnih ljudi, vsak s svojim pričakovanjem, obnašanjem in bontonom. (če ga že omenjate)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
osebno ne poznam nobenega poštarja, da ne bo kdo mislil. Ampak, da nekateri vsepovprek kritizirate, medtem, ko visite na alterju.
Poštarja ocenjujete samo, ko pride do vašega zvonca. Vse ostalo pa ne. Kolk ima poštar birokracije... ne vem.... imajo pa vsega več, kot včasih. Ampak, rad bi videl te, ki najbolj kritizirate, kako bi se obnašali, ko bi moral z mopedom pozimi, sneg, dež, tema ob 5h v službo. Pa po snegu, z zmrznjenimi prsti pisat, medtem , ko ti eden iz tople sobe ocenjuje lepopis. Ne vem, al ste nekateri tako zaplankani, da vidite samo prst pred nosom.
Pa še nekaj.. nekdo zgoraj je omenil, da poštar ne pozdravi punce, ki ima tri doktorate. Prvič: Ne piše ji na čelu!! Drugič: Pozdraviš človeka, pa tudi če je tudi poštar ali smetlar, ne pa doktoriranca!!! Ja.... bonton...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Poštarjeva služba je, da je sposoben najti ne vem, Jožetevo ulico 1 in v kaslc vreči pismo, ki ne naslovnjeno na Pepco Novak, Jožetova ulica 1. Če tega ne zmore, potem mogoče ni ravno primeren za to službo.
evil.gif