Poštarji

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ok, si bom še enkrat vzel čas, ni prvič, da bom razložil sistem dela poštarjev.
@: blazhh: Ni določeno, do katere ure mora biti pošta dostavljena, važno je le, da je v roku treh dni. Seveda pa obstaja obhodni red, ki se dolga leta( do pred 1-2 nazaj ni pogosto spreminjal), sedaj pa se to menja lahko tudi mesečno zaradi obsežnih reorganizacij na pošti. Rajoni se povečujejo, obhodni redi se s tem menjajo, določeni rajoni se lahko razdelijo med več pismonoš. Na dodatni rajon gre lahko poštar pred začetkom svojega terena ali pa na koncu, zato je tudi včasih velika razlika v uri dostave. Tudi pri nas smo včasih dobivali pošto okrog 9h, sedaj pa smo čisto na koncu rajona in jo dobivamo okoli 13-14h.

@matej: Zakaj ti nisi videl poštarja ne vem, odvisno kje živiš, v odročne kraje se ne hodi več vsak dan, lahko pa ti tudi mama pobere reklame in ti sploh ne veš. Ker disciplinski ukrep za zadrževanje pošte in nenošenje reklam je samo eden.....

@8888: Pri tebi ostajam brez besed! Z besedami"kot jim paše" si mi veliko povedal o sebi.
frown-1.gif
Če slučajno nisi opazil je ob petkih zelo, zelo malo nenaslovljenih tiskovin ali pa sploh nobene.

@Hanzi: Se strinjam s tabo, razen to, da en poštar ni sam dobil dodatnega rajona zaradi bolnega sodelavca, ampak so teren razdelili med več poštarjev, če že niso dobili zamenjave.

@Butasto in otročje do konca? Nima določenega vrstnega reda? Kaj pa misliš, da poštar zjutraj zagrabi pošto, jo strese v torbo in se gre malo peljat okoli, vsake toliko časa pa malo pobrska po torbi in kakšno pisemce vrže v nabiralnik?
crazy1.gif

@satelite mike: Kaj je zdaj s čiliji?
grin1.gif

@south park: Res lovska. Če imaš paket dobiš pošto zjutraj, drugače pa kasneje? Si pa res pomemben. Če bi bil doma na koncu rajona misliš, da bi poštar prletu do tebe, da ti izroči paket in šel nazaj na začetek rajona?
priden.gif

@pocast: Da.

@noker:Nikoli ne pametujem o stvareh o katerih nimam pojma, če pa že slučajno zabluzim, pa to tudi priznam, je pa res, da zadnje čase malo provociram alter vsevede. Če pa najdeš primer kje sem pametoval o stvareh o katerih nimam pojma pa kar povej!
smile-1.gif

Sem se potrudil, če imate kakšno pametno vprašanje ni problem, z veseljem odgovorim, če pa me boste začeli, kot so to nekateri že naredili, zmerjati z pedalčkarjem(itak mi ni jasno zakaj!?
stupid-1.gif
) in se spuščati na osebni nivo, bom raje tiho.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Jaz moram pohvaliti naše poštarje. Pošta vedno pride med 10. in 11. uro, če je paket, priporočeno, itd., vedno pozvoni, četudi je pošiljka za priimek B, na zvoncu pa je samo priimek A (na nabiralniku sta A in B). Žal pa nimam pohval za uslužbenke za šalterji na pošti. Mrke, zamorjene, redko pozdravijo in poooočaaaaaaaaaaaasne. Ali pa začnejo čvekati s kakšno stranko, ki jo poznajo, medtem ko je zadaj vrsta do vrat.

Pa še eno vprašanje za Car-ja. Ali misli pošta kaj posodobiti sistem vodenja pošiljk in vročanja, ali mislijo vztrajati na papirju in poštnih knjigah do leta 2050? Pri DHL-u sem se že pred 10 leti podpisoval s stylusom na prenosni terminal. Saj bi tudi poštarjem vse skupaj bilo olajšano in ne bi izgubljali časa s pisanjem. Aja in plačevanje s karticami - PR služba pošte že 10 let pošilja isti copy/paste odgovor (izgovor) na vprašanje, zakaj ni možno plačevati s karticami - za začetek vsaj na okencu.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Posodobitev je bila v planu že kar precej let nazaj, toda za tako stanje kot je, je kriv lastnik. Država, ki pobere čisto ves dobiček, ne pušča niti drobtinic za zaposlene, hkrati pa proizvaja delovne invalide zaradi fizičnih in psihičnih preobremenitev. Seveda pobere tudi denar za nabavo osnovnih sredstev in posodobitve, v zadnjem času so posodobili le varnostne zadeve zaradi pritiskov javnosti in medijev.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik kaps pravi:
prebremenitev na pošti? kje to kitajska?
Samo to bi še povedal, da 20 let nazaj je bil poštar gospod. Kako pa je sedaj, pa ne bom več komentiral, naj vsak sam proba. Se umikam iz te teme, ker ne mislim poslušati in odgovarjati na neumnosti in žaljenja.
Tudi na vsa vprašanja v zvezi s pošto, ki jih tukaj ali na ZS pošiljate meni, si lahko gladko zataknete nekam. Žal mi je sicer nekaterih, ampak žal so v manjšini. Over&out

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Evo poštarji.
Dobim prejšnji teden opomin od davkarije, da nisem plačal davka, jaz nič ne vem o tem, da skrajšam, sem šel na davkarijo, tam izvedel, da je poštar poslal nazaj k njim, na kuverto pa napisal, da naslovnik nima primernega hp. Obvestila o pošiljki poštar ni napisal, saj bi v tem primeru šel na pošto dvignit. Na davkariji so mi vrnjeno pošto dali, poslana pa je bila avgusta.

Na davkariji pa so rekli, da se šteje da je odločba vročena avgusta, torej nimam več možnosti pritožbe, ker sem rok zamudil. Je to res ali samo zavajajo?

No sedaj moram plačat še zamudne obresti. Pa zaradi teh obresti in drugačnega zneska ne morem plačat z originalno položnico, to novo položnico, na roke napisano, ki so mi jo sedaj dali na davkariji pa bankomat ne zna brat, bom moral plačat na šalterju s provizijo 1,85 eur.
Je*emti poštar.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.048
6.235
113
Kaj enim ni jasno da ena bajta pač mora bit zadnja pri raznašanju. Pa delavnika tudi nimajo od 8 do 9, da bo zadnji ravno ob 9:00 dobil pošto.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Poštarji so res različni - stari je redno nosil od 8-9, novi nosi od 12-16, če pa ga kdo menja pa dostavi do max 10.
Za priporočeno pošiljko že par krat ni pozvonil, ampak je samo prej napisano obvestilo vrgel v nabiralnik - ker mora še do dveh v ulici in potem nazaj mimo nas, sem ga pravočasno dobil da je izročil pismo in pri tem stoično pribil, ponavadi niste doma pa zato ne pozvonim.
Najboljša je pa ta da imamo v ulici štiri priimke in da min 1x na mesec zameša hišne številke in si potem pošto menjamo - celo eno brzojavko (vsaj 10 pa na pravi naslov) je falil kljub temu, da raznaša več kot 2 leti.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Naš je tudi malce pozen te dni, menda imajo vsak dan toliko navlake, da morajo prav do vsake bajte.
No shit?
shocked-1.gif

Ja. Ti to nisi znal napisati, raje skačeš do stropa.
Nisi več v plenicah, povej z besedami kaj te muči, ne pa jokcat.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ma saj se ne jezim, ampak neumno se mi zdi, kako nekateri pametujejo v vseh temah, govorijo pa take neumnosti, da včasih sploh ne morem verjet.
rolleyes-1.gif

Ti meni raje povej, zakaj poštarji tako histerično pritiskate na hišni zvonec, kot da za vami teče skupina okvirjev z noži v rokah? In seveda poštaræki potem mislijo, da boš pri njih iz prvega štuka dol prej kot v 15 sekundah in že besno pišejo tisti listek...ne vem zakaj sploh hodijo dopoldan z nekimi paketi pa nekakšnimi priporočenimi pismi itd, itak je večina folka takrat zdoma...

Sem izumil sistem 'antidebilenpoštarkihisteričnozvonivsobotozjutraj', tako da se zvonec ne oglasi, pa grem raje sam na pošto takrat ko meni paše, itak imam mogoče 5 minut pešaka oziroma dobro minuto z avtom...če seveda pričakujem kak kul paket, če pa kaj teži curs pa podobni, ti mora pa itak pol čez 15 dni (ali pa 8) poštarček tisto prinesti in vržti v kaselc brez nadležnega zvonenja.

Drugače so poštarji (z izjemo carja) čisto okej fantje, samo naj se odvadijo histeričnega zvonenja

tasa

Zelenc'
6. nov 2014
13
0
1
Pri nas je od nekdaj med 11.30in 12.00, razen ko imajo gužvo pred prazniki ali pa še dobijo kaj zraven.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.048
6.235
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Ma saj se ne jezim, ampak neumno se mi zdi, kako nekateri pametujejo v vseh temah, govorijo pa take neumnosti, da včasih sploh ne morem verjet.
rolleyes-1.gif

Ti meni raje povej, zakaj poštarji tako histerično pritiskate na hišni zvonec, kot da za vami teče skupina okvirjev z noži v rokah? In seveda poštaræki potem mislijo, da boš pri njih iz prvega štuka dol prej kot v 15 sekundah in že besno pišejo tisti listek...ne vem zakaj sploh hodijo dopoldan z nekimi paketi pa nekakšnimi priporočenimi pismi itd, itak je večina folka takrat zdoma...

Sem izumil sistem 'antidebilenpoštarkihisteričnozvonivsobotozjutraj', tako da se zvonec ne oglasi, pa grem raje sam na pošto takrat ko meni paše, itak imam mogoče 5 minut pešaka oziroma dobro minuto z avtom...če seveda pričakujem kak kul paket, če pa kaj teži curs pa podobni, ti mora pa itak pol čez 15 dni (ali pa 8) poštarček tisto prinesti in vržti v kaselc brez nadležnega zvonenja.

Drugače so poštarji (z izjemo carja) čisto okej fantje, samo naj se odvadijo histeričnega zvonenja

Eni kolnejo da jim niti pozvoni nena... ti pa se buniš da ti histerično pritiska na zvonec. A se mogoče zavedaš da obstaja pri nas, rečma, 3000 poštarjev. Kaka možnost je da vsak zazvoni po svojem občutku? Mater ste eni pacienti brez primere.

Pri nas doma je že razlika kako žena pozvani na vrata in kako tašča.

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Daj slikaj tvoj poštni kaslc in daj sliko sem gor.
Imam pred hišo ob stopnicah eno gajbico, kamor poštar zna vržt časopise, reklame, pakete, vso ostalo pošto, izgleda pa da ne zna obvestila o priporočeni pošiljki.

In kako se šteje pošta za vročeno, če je bila vrnjena na davčno? če bi jo vrgel v gajbico še nebi rekel,tako pa....

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Imam pred hišo ob stopnicah eno gajbico, kamor poštar zna vržt časopise, reklame, pakete, vso ostalo pošto, izgleda pa da ne zna obvestila o priporočeni pošiljki.

In kako se šteje pošta za vročeno, če je bila vrnjena na davčno? če bi jo vrgel v gajbico še nebi rekel,tako pa....

čisto prav je naredil, da ti ni dostavil. gajbico na tleh ... omg
bonk.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

bonk.gif
Ja imaš prav, ni dostavil, torej kako se potem ta pošta šteje za vročeno če ni dostavil?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.718
9.930
113
40
MB
Citat:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:

bonk.gif
Ja imaš prav, ni dostavil, torej kako se potem ta pošta šteje za vročeno če ni dostavil?

napisal si da je bila pošiljka vrnjena, ker si jo potem tudi tam prevzel, torej ni bila vročena fizično, se pa šteje kot vročeno če bi ti pustil obvestilo, zakaj ti ga ni, al pa ga je veter odpihno iz tvoje gajbice pa ne vemo ne
smile-1.gif
oz ne poznam postopkov kdo je kaj dolžen naredit, če nimaš ustreznega poštnega predala