D_K

Guru
24. sep 2007
3.074
852
113
Pri meni se pri postu gre za neko tradicijo, mogoče tudi samokontrole in nima dobene veze z krščanstvom in žretjem mesa. Ideja mesega posta se v današnjem času zdi totalna bedarija, edino če nisi nek kmet s hribov, ki misli, da mora vsak dan namazat kruh z zaseko, požret pol kile kiblflaša in spit prek liter vina. Mogoče bi v današnjem času bil bolj primeren post brez računalnika, facebooka.. itd. Torej pri postu se odpovemo tistemu, česar se posložujemo vsak dan. Včasih je to blo žretje mesa, danes pa kaj drugega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Post je osebni trening človeka. Komur se to zdi pomembno, naj to počne. Škoditi ne more, sploh ker sta mi zadnjič dva starša pravila, da otroci doma (4. razred) kar naprej ponavljajo kake pravice imajo. Baje se učijo o cca 20 otrokovih pravicah in eni dolžnosti. Post te po mojem mora naučiti, da si sposoben tudi brez kake pravice preživeti in to tako, da se ti ne utrga zaradi pomanjkanja. To uči Cerkev, šola pa več tega ne uči. Šola pač uči, da si imaš pravico vzeti vse. Zanimivo, ker slednje običajno filozofi prav katolikom očitajo zaradi zapisa iz prve mojzesove knjige, da naj si človek podredi zemljo in tako naprej.
Sicer pa je krščanski post zgubil vso težo, ker kot je zgoraj nekdo navedel, ni nobene težke zahteve več. Ribe jaz še raje jem kot meso, če bi se hotel tega formalizma držati. Muslimani zaostrujejo in imajo čedalje več pripadnikov, kristjani pa zgubljajo, ker bi radi bili vsakomur všečni.
Tak tehnološki post se mi zdi v redu pobuda. Ni pa nekaj novega. Na internetu najdeš strani, kjer lahko računaš svoj CO2 sled in te vzpodbujajo k varčni porabi. Google dela nekaj na temo merjenja energije vseh gospodinjskih aparatov itd...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Še vedno nisi odgovoril na vprašanje.

Off:Si kdaj slišal, ali še bolje videl, knjigo Zločinstva pod plaštom socijalizma?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.101
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Off:Si kdaj slišal, ali še bolje videl, knjigo Zločinstva pod plaštom socijalizma?
Kaj so tam notri kaki postni meniji z golega otoka
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Še vedno nisi odgovoril na vprašanje.

Off:Si kdaj slišal, ali še bolje videl, knjigo Zločinstva pod plaštom socijalizma?

kako eni uletijo z off-om v temo.

btw
a je res možno, da je nekoč bilo bolje kot danes, kot bo jutri?

sam še kamela ON pride in bo vse jasno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Sicer pa je krščanski post zgubil vso težo, ker kot je zgoraj nekdo navedel, ni nobene težke zahteve več. Ribe jaz še raje jem kot meso, če bi se hotel tega formalizma držati.
Hmm, res, kako pa potem postijo vegetarijanci ?
shocked-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

A se teh 40 dni tudi ne sme seksati kot je to podobno pri musliæih?
smile-1.gif

Post in podobne katolibanske neumnosti so že daleč preživete.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Javi se na Društvo anonimnih uživalcev majoneze. Tvoje izkušnje bodo dragocene
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Zanimivo, zanimivo.....že beležim......pa vendarle se izobražuješ. Me pa čudi da vam Vaša religija tega branja ni prepovedala
sprasujem se.gif

Al je spadal pod un del exkluzivne "samokritike" oblasti kjer sta ustvarjala tud Rifle pa Tof.....
sprasujem se.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.433
5.661
113
Bentiš...kako sm lahko spregledal
bonk.gif
.....sj če je knjiga mlajša od 1953 se je etak v njej lahko pljuval čez grde ruse pa Ðugašvilija

Tisti ki tega niso počeli so se pa etak preventivno postili na Golem....da se vrnemo nazai na temo
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ah, ja:

Citat:
General Radivoje Jovanoviæ je dobil nalogo, da s sodelovanjem posebnega odbora zbere podatke o vedenju »osvobodilne« sovjetske armade. Po skoraj treh letih skrbnega zbiranja je tričlanski odbor opravil svoj posel in v začetku leta 1953 je šlo gradivo v tiskarno. Natisnili so knjigo z naslovom »Zločinstva pod plaštom socijalizma«. Naklada je bila 8000 izvodov.

Knjiga je bila že dotiskana, ko je prišlo naročilo od zgoraj, naj se vsa naklada zadrži v tiskarni in ne daje v promet. Spomladi 1954 pa je prišlo novo povelje: noben izvod ne sme za nobeno ceno iz tiskarne. Celo naklado so naložili na tovornjak, odpeljali v neko tovarno blizu Beograda in jo tam uničili. Kljub temu je nekaj izvodov le prišlo na Zahod in tako danes svet ve tudi z jugoslovanske uradne strani, kaj je počela sovjetska vojska v Jugoslaviji in kaj so mislili jugoslovanski komunisti o svojih sovjetskih tovariših.

Sem te imel za bolj "razgledanega".

Kamele0N

23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Ah, ja

Sem te imel za bolj "razgledanega".

smile-1.gif

Ravno sedaj imaš na Viasat History o zadnjih dnevih Nemčije.......opisuje ruse kako so stiskal obroč okol Breslau-a in Kolberg-a....

......Ampak če si prebral Kirsta ki je opisoval rusko fronto skozi oči Wermacht vojaka na ta ruske pokole gledaš malo drugače.....sam je zapisal.....vemo kaj nas čaka......vse tisto kar smo mi njim delal skozi 1941-1945

Tud če si prebral zapiske vašega skesanca: Zdenko Zavladav-Iz dnevniških zapiskov mariborskega oznovca........veš da rusov ni noben kaj preveč maral......tud ozna in knoj ne preveč ( v ozadju je pomojem strah po nadvladi rusov ) ....ker so kradli od kruha do tramov.....stroje iz tovarn.....in posiljevali.
V tej knjigi mi je zanimivo ker opiše komuniste po regijah.....najhujši naj bi bili lih iz vaših koncev
grin1.gif
potem jim sledijo gorenjci....

Dodam še 7000 dni v sibiriji od štajnerja......da me boš začel bolj resno jemat
tongue-1.gif

pa še kak kup bolj lahkotnega branja vojnih romanov ( afrodita brez medalje, nacist & frizer).....liki v njih so sicer izmišljeni......avtentičnost dogajanj v ozadju pa ostaja.

Potem je na polici še en kup del od JJ.....ki sem se jih že vex silil brat pa mi delujejo (priznam) preveč moreča....tako da to še ostaja......1x ko bo preveč časa........prav tako Svetinova Ukana.

Imamo še Šepetalce ( kako se je živelo pod stalinom) in pa to ta novo od Periæa o Titu.....ampak to za za pol za po diplomi
grin1.gif

Od prebranih del so mi bili tudi zelo zanimivi Prišleki od Kovačiča......pač je blo obvezno ker smo jih meli na maturi.......ti pa lepo opišejo pred in povojni čas.......zanimiv je predvsem ta preobrat okol 53`s

Bova sedaj lahko prijatelja tovariš patriot
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno: