Post je osebni trening človeka. Komur se to zdi pomembno, naj to počne. Škoditi ne more, sploh ker sta mi zadnjič dva starša pravila, da otroci doma (4. razred) kar naprej ponavljajo kake pravice imajo. Baje se učijo o cca 20 otrokovih pravicah in eni dolžnosti. Post te po mojem mora naučiti, da si sposoben tudi brez kake pravice preživeti in to tako, da se ti ne utrga zaradi pomanjkanja. To uči Cerkev, šola pa več tega ne uči. Šola pač uči, da si imaš pravico vzeti vse. Zanimivo, ker slednje običajno filozofi prav katolikom očitajo zaradi zapisa iz prve mojzesove knjige, da naj si človek podredi zemljo in tako naprej.
Sicer pa je krščanski post zgubil vso težo, ker kot je zgoraj nekdo navedel, ni nobene težke zahteve več. Ribe jaz še raje jem kot meso, če bi se hotel tega formalizma držati. Muslimani zaostrujejo in imajo čedalje več pripadnikov, kristjani pa zgubljajo, ker bi radi bili vsakomur všečni.
Tak tehnološki post se mi zdi v redu pobuda. Ni pa nekaj novega. Na internetu najdeš strani, kjer lahko računaš svoj CO2 sled in te vzpodbujajo k varčni porabi. Google dela nekaj na temo merjenja energije vseh gospodinjskih aparatov itd...