SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.250
113
Citat:
- poskusi preživeti dan brez televizije, iPoda, računalnika in mobilnega telefona. Zakaj se tega ne bi poskusil vsaj enkrat na mesec?
- nadzoruj spiranje wc školjke. Zakaj bi morali tolikokrat zapored spirati toaletno školjko. Priskrbi si napravo vodnega podjetja, ki omogoča varčevanje z vodo.
- postani delni vegetarijanec. Vsaj dvakrat na teden si privošči vegetarijansko kosilo.
- izogibaj se prostemu teku in prekomernemu pospeševanju in tako zmanjšaj svoj delež emisij pri vožnji z avtomobilom.
- sešij in popravi, namesto da kupuješ nova oblačila.
- ustvari kompost za ostanke sadja in začni vzgajati svoje sadje in zelenjavo.
- organiziraj zamenjevalno zabavo s prijatelji. Izmenjajte si oblačila, DVD-je, CD-je, nakit, torbe. Tako lahko vsak dobi kaj novega, brez izleta v nakupovalni center.
- jej ob svečah. Koliko luči imaš prižganih zvečer? Za spremembo ugasni luč in si privošči obrok ob svečah.
- če je le mogoče, pojdi na vlak, namesto na letalo.

Če k zgoraj naštetemu dodam še meso, sem očitno cel antikrist ... Le ene se mi uspe držat . Pa še pri tej zna bit potem kaka salamica pri večerji
evil.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Tale forum je pa skrajno levi !

p.s. čakam na od ta lesne gobe komentar
evil.gif

EDIT: skor pozabil napisat NE ME HEBAT, kaj pa ma iPod s postom ???

Za ta post mi je kar se mesa tiče in vernik čist nepomeben. če pač nočjo ali nesmejo jest pol so oni na slabšem ane. S tem i-podom pa mal pretiravajo....Ampak sej cerkev to rada dela

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja nej se folk uživa v postu, če mu to sede, jaz vem da sem ravnokar eno odlično mesno pico zdrl, ki mi jo je sodelovc prnesu
evil.gif

Drugače pa če se ne motim, je mesni post dober iz zdravstvenega vidika
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Jz sem pa dons v službi mal gledal, ko so se nekateri držali posta in malo jamralo, da bodo danes bolj lačni. az sem rekle, da prepričanemu sekularistu farji ne bodo diktrirali kaj bo jedu in sem si za malco z užitkom privoščil čufti. Tisti na postu pa so obupavali nad sadjem ali pa burekom.

2. sep 2007
1.537
828
113
Dolenjska
Prav pasali so danes trije svinjski zrezki in 3/4 kile pomfrija s sirom....nomnomnomnom......Nihče mi ne bo govoril kaj naj jem za svoj denar.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Prav pasali so danes trije svinjski zrezki in 3/4 kile pomfrija s sirom....nomnomnomnom......Nihče mi ne bo govoril kaj naj jem za svoj denar.
Dohtar ti bo enkrat......
evil.gif

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
KZS...
Zanima me, koliko anglikancev je pri nas, da jih Slovenski casopis ozavesca, kaj predlagajo njihovi skofje.
Kaj pravijo Anglikanci nima z rimokatoliki nobene veze. Mimogrede poslovni partner ( pravoslavec) se 40 dni vzdrzi mesa in sladkarij...

Pa se pojasnilo tistim, ki mislijo, da so danes gresili s tem, ker so (namerno) jedli meso.

Ce me spomin ne vara, so v RKC-jevem katekizmu bila sledeca navodila glede posta:
Rimokatoliski verniki se na pepelnico in veliki petek drzimo strogega posta. Strogi post pomeni, da se vzdrzimo mesa (razen rib) ter da se lahko le 1x na dan do sitega najemo. Strogi post NE VELJA za otroke mlajse od 18. leta, tezke delavce, bolnike, ter za vse tiste, ki so odvisni od prehrane drugih.

Tako da ce mislite, da ste danes gresili s tem, ko ste jedli meso, morate poleg namerno zauzitega mesa biti najprej rimokatoliski verniki, potem polnoletni, ne smete biti bolni, tezki delavci in niti odvisni od prehrane drugih :p V nasprotnem primeru se vam danasnje uzivanje mesa ne steje za greh. Zal :D

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Sam sem si tudi eno strašno omleto s pršutom naredil za večerjo... Kosilo pa je bilo res brezmesno...
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Strogi post NE VELJA za otroke mlajse od 18. leta, tezke delavce, bolnike, ter za vse tiste, ki so odvisni od prehrane drugih.

Lahko daš link do tegale?

Mora biti neka revizija, ker nam, kot otrokom, je bilo isto zapovedan post...

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
To je bilo zapisano v katekizmu, iz katerega sem se jaz ucil pred 25+ leti. Bi moral doma pri starsih poiskat katekizme (ce jih pri selitvi niso zavrgli), ker se niti ne spomnim, za kateri letnik je bil katekizem. Vem pa, da je bila vecina katekizmov, iz katerih sem se ucil, ze takrat starih.

Takrat bi v nasprotnem primeru bi to pomenilo, da bomo otroci v soli morali biti brez kosila. V soli so nam namrec za kosilo dali npr. mesni golaz z malo krompirja vmes - tako da nisi mogel reci "Dajte mi samo krompir"...
Je pa bilo (vsaj meni) predlagano, da v kolikor je mozno, se lahko vseeno potrudim vzdrzat (npr. pri malici pojem le kruh brez salame), ali pa namesto tega naredim kaksno dobro delo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Trpel ravno nisem, sem pa zgodaj prišel navzkriž z našim gospodom župnikom, ko sem ga vprašal, s kom se je poročil Kajn.
evil.gif

@pediater, onadva sta po moje doživela vsak eno petlekto na Golem otoku, da imata take travme.
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
To ni še nič.

Kaj vse sta Stieber in Kameleon pretrpela v komunizmu.
grin1.gif

malenkost v primerjavi s tem, kar nas še čaka kot posledica nesposobne oblasti ki izhaja ravno iz čebinske šole...
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
To ni še nič.

Kaj vse sta Stieber in Kameleon pretrpela v komunizmu.
grin1.gif

malenkost v primerjavi s tem, kar nas še čaka kot posledica nesposobne oblasti ki izhaja ravno iz čebinske šole...
grin1.gif

Ne razumem.

Hočeš povedat, da je bilo pod komunizmom bolje ko je sedaj oz. bo v bodočnosti?