Posnetki nesreč na naših AC

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Stem si res dokazu, da si
bonk.gif
Zakaj? Če ta voznik nebi prehitr vozu, mu nebi bilo treba bremzat,ane? Se strinjaš? Samo ja ali ne.
kot drugo, bi pa jaz takega kazensko ovadil za povzročitev splošne nevarnosti.. Zakaj? Ker je bremzanje brez razloga prepovedano. In to, da bremzaš ker vidš polcaja, je mal
crazy1.gif
NE.
Ker dovoljenih 130km/h ni prehitro, je pa čez glavo zadosti, da te lahko zanese ob sunkovitem bremzanju. Pa ni treba da imaš slabe gume, lahko je tud spolzka cesta ali slab asfalt. Ali pa maš postrani volan, je lahko 100 razlogov, da tud pri 40 na uro lahko zletiš s ceste.
Voznik ni bremzal brez razloga. Saj je na odstavnem pasu videl policaja, ki je predstavljal določeno nevarnost. Saj je ustavljanje na odstavnem pasu nevarno. Pa ga je zaneslo tako da se je ubil. Policaj je rekel, da ustavljanje na odstavnem pasu spravlja v konkretno življensko nevarnost številne udeležence v prometu . Takrat se je to izkazalo za resnično, saj je nekdo zaradi tega umrl.

http://24ur.com/novice/slovenija/plocevina-pomembnejsa-od-zivljenj.html posluš policaja tam od minute naprej če ne verjameš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Al pa če se nebi folk vozu po odstavnem, pol nebi mel polcaj kej ustavlat tam....Ker še nikol ni za policaja veljalo isto kot za nas navadne smrtnike, pa če je logično al pa ne.
bonk.gif
Policaji stojijo na odstavnem tudi še za kaj drugega, kot za tiste, ki vozijo po odstavnem. Tudi radar sem že videl v roki.
Tam so da kasirajo in obenem spravljajo v nevarnost druge udeležence v prometu.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Če policija stoji na odstavnem pasu na AC ima prižgane lučke. Te lučke so vidne že na daleč. Na ravni cesti jih vidiš vsaj kilometer prej, če ne še več. Na AC pa tudi ni takih ovinkov, da bi te presenetilo. Če seveda voziš po omejitvah.

Glej synthman, a ni čudno da samo ti misliš da imaš prav. In povem ti, da nimaš prav.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ampak smo mone, da cel alter ne more dotajčit sinthmanu da je car.... in da je pač zmagu.
"Škoda" ker se takrat ni tovornjaku zagonil v rit, in bi potem reševalci (in ostali udeleženci) vozili po njegovih "navodilih".

Sicer pa bi bilo zanimivo raziskat okoliščine tiste nevarne situacije s provido. Najbrž je provida ustavljala prehitrega voznika ki je peljal 70 kmh po AC in je zaradi tega moral tovornjak "nenadoma" zaviti v levo.
Hvala za lepe želje.

Ne vem, kaj je počel tisti, ki ga je ustavila provida, če je vozil prehitro me je najbrž malo prej prehitel, no nisem opazil da bi pred tem kdorkoli kogarkoli kaj posebno ogrožal.
Ko pa sem se peljal mimo, sem opazil na voznem pasu provido z lučjo, ki je peljala ene 50km/h, za njo pa tisti revež, ki ga je ustavljala. Saj pravim, na spolzki in mokri cesti me je že zanašalo, pa sem komaj še uspel ujeti avto in odpeljati mimo, vse samo zaradi provide, ki je počasi vozila in ustavljala na voznem pasu. Policaja ni brigalo, če se bo zaradi njega kdo ubil, važno da je unmu pokasiral.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
True.....js jih se nism vidu mert na avtocesti....pa sem vsak dan na avtocesti.
Če jih ti še nisi videl, še ne pomeni da jih nikoli ni bilo na AC z radarjem. Mogoče so bili pa dobro skriti.
Sem jih pa videl jaz že precejkrat. Ponavadi tam, kjer je kakšna omejitev, da več pokasirajo.
.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Če policija stoji na odstavnem pasu na AC ima prižgane lučke. Te lučke so vidne že na daleč. Na ravni cesti jih vidiš vsaj kilometer prej, če ne še več. Na AC pa tudi ni takih ovinkov, da bi te presenetilo. Če seveda voziš po omejitvah.
.
Japajade.
Če bi bili vidni kilometer prej nebi nič pokasirali. Preberi si predatorjev post na prvi strani, pravi da so jih imeli 7 naenkrat za obdelat - počasnih. Zagotovo jih ti modeli niso vidli 1km prej.
Ponavadi se postavijo tako, da jih čim dlje ne vidiš, če je le možno. V prej navedenem primeru niso bili za ovinkom ampak za vzpetino.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Pa zakai se potem psihično ne pripraviš če pa ŽE točno veš kje vse bojo stali?
grin1.gif

Mogli bi ti par kazni za ogrožanje prometa spisat...al pa vozniško uzet...pa še prometno da bi blo za ziher
evil.gif
Ker ti že resno ogrožaš promet ČE so kje policaji na cesti...kar pa če statistično gledaš so...ker je to njihov poklic!

Se pravi synthman TI SI TEMPIRANA BOMBA NA KOLESIH....KAMIKAZA
grin1.gif

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
V prej navedenem primeru niso bili za ovinkom ampak za vzpetino.
Potovalna hitrost na AC pa je bila 0 - 2 km/h. Torej so jih tisti ki so vozili po voznem in prehitevalnem pasu zagledali, koliko, minuto preden so prišli do policistov. Če pa ne voziš po pravilih pa ...

Over & Out.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Odstavni pas je tudi za intervencijo.
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih.
Skopiraj prosim predpis ali daj link.
Kar sam ga poišči. Ali pa se vpiši v tečaj CPP.
Ja čak no, če veš kej si to prebral pač skopiraj ne.
To da ga lahko sam najdem vem.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.
če bi pozorno bral moje poste, bi link že našel v tej temi. - na prejšnji strani

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
če bi pozorno bral moje poste, bi link že našel v tej temi. - na prejšnji strani

Nikjer ni napisano, da mora intervencija vozit striktno po sredini.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Za nepismene je naslikano, kako je treba postopat.
Intervenciji ni treba vozit po sredini. Intervencija vozi kjerkoli hoče. Samo ti se moraš umaknit tako, da ji zagotoviš prostor na sredini.
primer nedopustnega : uporabnik Ogi bi se umaknil tako, da bi intervenciji onemogočil nadaljno vožnjo.
Citat:
Ob pomoči 80 do 100 vozil je bilo prikazano kako se je ob zastojih potrebno ustaviti in kako ukrepati, da se omogoči nemoten dostop intervencijskih vozil. Prikazana je bila situacija ob prometni nesreči. Pri tem so se morala vozila v koloni umakniti na stran in omogočiti intervencijskim vozilom nemoten dostop do samega kraja prometne nesreče.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Intervenciji ni treba vozit po sredini. Intervencija vozi kjerkoli hoče. Samo ti se moraš umaknit tako, da ji zagotoviš prostor na sredini.
primer nedopustnega : uporabnik Ogi bi se umaknil tako, da bi intervenciji onemogočil nadaljno vožnjo.
Citat:
Ob pomoči 80 do 100 vozil je bilo prikazano kako se je ob zastojih potrebno ustaviti in kako ukrepati, da se omogoči nemoten dostop intervencijskih vozil. Prikazana je bila situacija ob prometni nesreči. Pri tem so se morala vozila v koloni umakniti na stran in omogočiti intervencijskim vozilom nemoten dostop do samega kraja prometne nesreče.

O ne ne čakaj ti si meni začel razlagat da se mora intervencija vozit po sredini ne pa o tem kako se moram jaz umaknit.
Ne spreminjaj debate sedaj ko si se zaciklal.
Še vedno ne vem kje si prebral, da mora intervencija izključno po sredini in ta odgovor čakam.
Tole si ti napisal:" Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih. "
Predpis me zanima ne kako se moram jaz umaknit.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

O ne ne čakaj ti si meni začel razlagat da se mora intervencija vozit po sredini ne pa o tem kako se moram jaz umaknit.
Še vedno ne vem kje si prebral, da mora intervencija izključno po sredini in ta odgovor čakam.
Tole si ti napisal:" Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih. "
A, to te bega. Ti voziš intervencijo, da sprašiješ kje moraš vozit?
Če piše, da se moram jest umakniti na stran in pustit prostor na sredini, je logično da bo intervencija peljala po sredini. Kje pa drugje? A si videl na slikci, da vozijo po sredini?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

A, to te bega. Ti voziš intervencijo, da sprašiješ kje moraš vozit?
Če piše, da se moram jest umakniti na stran in pustit prostor na sredini, je logično da bo intervencija peljala po sredini. Kje pa drugje? A si videl na slikci, da vozijo po sredini?

Ti si napisal, da je tak predpis. Ampak tega predpisa ni! To si si izmislil. Razumeš?
In ne rabim jaz zato na CPP kamor bi me ti poslal.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Citat:
True.....js jih se nism vidu mert na avtocesti....pa sem vsak dan na avtocesti.

Jaz sem jih pa že videl....ampak synthman se še vedno moti