Posnetki nesreč na naših AC

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Evo, ravnokar je eden na radio sporočil da ga nekaj policijskih vozil piči po odstavnem pasu nekje v okolici maribora, ker je pač promet zgoščen in počasnejši. Samo kazni ne bodo dobili ker vrana vrani ne bi izkljuvala oči.....

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Evo, ravnokar je eden na radio sporočil da ga nekaj policijskih vozil piči po odstavnem pasu nekje v okolici maribora, ker je pač promet zgoščen in počasnejši. Samo kazni ne bodo dobili ker vrana vrani ne bi izkljuvala oči.....

hysterical-1.gif

Zato pa je odstavni pas.
bonk.gif
Za intervencijo! To pa so gasilci, rešilci, GRS, vojska ter verjel ali ne POLICIJA.
Verjetno so pičili mimo ker se jim ni dalo čakat v koloni... Pa kar več naenkrat se jih je slučajno znašlo v koloni. Kolona, ki ni šans da je nastala zaradi prometne nesreče.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Po odstavnem pasu se prehiteva takrat , ko disciplinirani vozniki stojimo ali se po polžje premikamo po voznih pasovih. kako torej stoječe policijsko vozilo ovira voznike na voznih pasovih, če se pa ti pomikajo z največ 10 km/h?

Stoječe policijsko vozilo ovira voznike ravno toliko, kot bi oviralo tvoje, če bi tam parkiral.. Ti bi dobil fajn kazen, ker ogrožaš prometno varnost in kršiš zakone. Kaj pa policaj?

1. Policisti ustavljajo in kaznujejo voznike, ki po odstavnem pasu prehitevajo kolono. Kaznovani torej niso parkirani, ampak se vozijo.
2. Nimam potrebe po parkiranju na odstavnem pasu. Kam naj pa grem? A je kakšen kupleraj v bližini?
3. Odstavni pas je namenjen umiku pokvarjenih vozil in po potrebi intervencijskim vozilom. Nekaj podobnega je zapisano tudi v zakonu. Ker pa sociopatom dogovori o obnašanju v prometu ne pomenijo prav nič, je za prekrške potrebno predpisati kazni - če ne gre zlepa, gre zgrda - to je tudi edini načan, ki ga sociopati razumejo.
Če policisti ne bi občasno preverjali in po potrebi kaznovali vožnje po odstavnem pasu (ki je itak PREPOVEDANA!!!!), bi v zelo kratkem času prišlo do popolnega nereda, saj bi ob vsakem zastoju vedno več voznikov vozilo tudi po odstavnem pasu, kar pomeni popolno inemogočenje kakršnekoli intervencije.
Seveda policisti na odstavne pasu predstavljajo nevarnost (pri tem, da se v zastoju vozila pomikajo z največ 10 km/h
bonk.gif
), ampak velja enako kot pri zdravilih - ali je več koristi, kot škode.
Nevarnost, ki jo pri zastoju na avtocesti, na odstavnem pasu predstavljajo policisti je mnogo, mnogo manjša od morebitne nediscipline, ki bi se razmahnila, če nadzora sploh ne bi bilo.

In ko smo že pri nevarnostih. Promet je nevaren sam po sebi, tudi vožnja po predpisih. Naj torej policisti sploh še sedejo v avto?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Zato pa je odstavni pas.
bonk.gif
Za intervencijo! To pa so gasilci, rešilci, GRS, vojska ter verjel ali ne POLICIJA.
.
Pa kdo je tebi dal izpit. Odstavni pas ni namenjen za intervencijska vozila.
Ja, zato intervencijska vozila ne morejo mimo, ker nekateri pojma nimajo, kam se postavit. Eni se na voznem pasu postavijo levo in pustijo za intervencijska vozila več prostora na desni pri odstavnem pasu, drugi pa se postavijo desno in puščajo prostor na sredini. Gasilci pa cikcak dokler lahko, potem se pa zabaše.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Odstavni pas je tudi za intervencijo.
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda policisti na odstavne pasu predstavljajo nevarnost (pri tem, da se v zastoju vozila pomikajo z največ 10 km/h
bonk.gif

Po pravici povedano, sem policaje na odstavnem pasu videval vedno takrat, ko se je promet odvijal z normalno hitrostjo.
Tko da ne bljuzi s svojimi 10km/h.

Lani al predlani se mi zdi, sem bil zaradi tega skoraj udeležen v prometni nesreči, Ko je nekdo, ki je vozil pred mano opazil policaja na odstavnem pasu, je naenkrat zmanjšal hitrost, jaz sem za njim še lepo zabremzal, en za mano pa komaj, Je šlo za centimetre, ker je bil promet gost, pa vseeno hiter bi zagotovo prišlo do verižnega trčenja..
Sem o tem že pisal, da se ne bo zdej kdo našel in rekel da sem se zdejle izmislil.

Pred leti se je na štajerskem nekdo celo ubil, ko je trčil v parkiran policajski avto na odstavnem pasu. In verjetno ni pripeljal z 10km/h.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih. In ne po odstavnem.
Ja, ker pa mnogi pojma nimajo, kam se postavit, in eni mislijo da je odstavni za intervencijo, potem se avti postavijo kot cegli, eni levo drugi desno, pa intervencija slalomira po cesti, dokler se ne zabaše.
tiste reklame s punco v twingotu se pa ne spomnim.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
synthman......... Cmon.......be serious ......

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:

Poljski navijači...intervencija.

zdej pa jokat na drevo. Pa na igrače ne pozabi.

racOOn

Pripravnik
5. maj 2008
39
0
6
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...

Jaz se samo še smejem kaj vse se dogaja na naših cestah... Recimo primer v četrtek.. Po radiu pravijo, da je iz KR proti LJ zaradi prometne nesreče oviran promet. Si mislim ok, saj grem proti KR, tako, da ne bo panike. A glej ga zlomka, malo naprej od predora šentvid stojimo na avtocesti ter se vozimo do 20kmh naslednje 3 ali 4km. In zakaj?
Ker so ljudje pasli zijala na drugo stran avtoceste, kako je en "zravnal" svojega BMWja (na drugi strani avtoceste!). Od nesreče naprej pa spet normalen promet. Budale zijalaste, idiotske, firbčne.. :]

Točno tako in na žalost je vedno tako... Tudi sam sem že doživel enako...

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
Citat:
Uporabnik racOOn pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...

Jaz se samo še smejem kaj vse se dogaja na naših cestah... Recimo primer v četrtek.. Po radiu pravijo, da je iz KR proti LJ zaradi prometne nesreče oviran promet. Si mislim ok, saj grem proti KR, tako, da ne bo panike. A glej ga zlomka, malo naprej od predora šentvid stojimo na avtocesti ter se vozimo do 20kmh naslednje 3 ali 4km. In zakaj?
Ker so ljudje pasli zijala na drugo stran avtoceste, kako je en "zravnal" svojega BMWja (na drugi strani avtoceste!). Od nesreče naprej pa spet normalen promet. Budale zijalaste, idiotske, firbčne.. :]

Točno tako in na žalost je vedno tako... Tudi sam sem že doživel enako...
tak problem je povsod po svetu. v ZDA so npr. ugotovili, da je t.i. rubbernecking odgovoren za največji % nesreč

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
bonk.gif

Po pravici povedano, sem policaje na odstavnem pasu videval vedno takrat, ko se je promet odvijal z normalno hitrostjo.
Tko da ne bljuzi s svojimi 10km/h.

Lani al predlani se mi zdi, sem bil zaradi tega skoraj udeležen v prometni nesreči, Ko je nekdo, ki je vozil pred mano opazil policaja na odstavnem pasu, je naenkrat zmanjšal hitrost, jaz sem za njim še lepo zabremzal, en za mano pa komaj, Je šlo za centimetre, ker je bil promet gost, pa vseeno hiter bi zagotovo prišlo do verižnega trčenja..
Sem o tem že pisal, da se ne bo zdej kdo našel in rekel da sem se zdejle izmislil.

Pred leti se je na štajerskem nekdo celo ubil, ko je trčil v parkiran policajski avto na odstavnem pasu. In verjetno ni pripeljal z 10km/h.
Ne sprevračaj debate - govorimo o kontroli odstavnega pasu v primeru prometnih zastojev, upravičenosti kaznovanja in tvoji tezi, da policisti v tem primeru ogrožajo promet.

Kaj se ti je zgodilo lani, predlani ali v sanjah niti ni bistveno. Ni kriv policist, da je bedak pred teboj nenadoma znižal hitrost. Sam večkrat naletim na take bedake - nekateri zavirajo (ali vsaj močno znižajo hitrost) že, če vidijo, da jim policist pelje nasproti. naj torej policisti ostanejo na PP?

In tisti, ki se je na Štajerskem (ja, piše se z veliko) ubil, ko se je na odstavnem pasu zaletel v policijski avto - tisti si pa zasluži Darwinovo nagrado. In policisti niso nič krivi, na odstavnem pasu bi lahko nekdo menjal kolo - rezultat bi bil enak.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne sprevračaj debate - govorimo o kontroli odstavnega pasu v primeru prometnih zastojev, upravičenosti kaznovanja in tvoji tezi, da policisti v tem primeru ogrožajo promet.
.
A to pomeni, da če bi v primeru zastojev jaz tam parkiral ali pa počasi peljel, tudi nebi ogrožal prometa in me policaj nebi kaznoval?

Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ni kriv policist, da je bedak pred teboj nenadoma znižal hitrost. Sam večkrat naletim na take bedake - nekateri zavirajo (ali vsaj močno znižajo hitrost) že, če vidijo, da jim policist pelje nasproti. naj torej policisti ostanejo na PP? .
Ja seveda nebi bil kriv policaj, čeprav je bil v prekršku - tam pač ne sme parkirat. če pa policaj tam nebi kršil predpisov, pa do nesreče nebi prišlo. Kaj že pomeni beseda ogrožanje varnosti?
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
In tisti, ki se je na Štajerskem (ja, piše se z veliko) ubil, ko se je na odstavnem pasu zaletel v policijski avto - tisti si pa zasluži Darwinovo nagrado. In policisti niso nič krivi, na odstavnem pasu bi lahko nekdo menjal kolo - rezultat bi bil enak.
Dvomim, da bi tisti enako sunkovito zabremzal, (tako da ga je celo zaneslo), če ob cesti vidi tebe z rezervnim kolesom v roki ali pa policaja z radarjem. je razlika, v tem primeru eno življenje manj.

Zdej, če ni tisti na odstavnem nič kriv , zakaj je pa potem prepovedano in kaznivo tam stat?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Citat:
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih.
Skopiraj prosim predpis ali daj link.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Edini način da intervencijsko vozilo sploh hitro pride do nesreče na AC ob totalnem zastoju, je po odstavnem pasu. Po sredini ni teorije, da pride. Če je odstavni pas zabasan, se itak tisti na voznih nimajo kam umaknit, da bi naredili luknjo za intervencijo. Avti niso namreč več samo Fički, rešilci pa ne več Citroen Žabe karavan navadni avtomobili prefarbani v belo z rdečim križem in lučmi gor.

Tako da ja, usekat po žepu vse jodlarje, ki vozijo po odstavnem pasu. Ob nesreči pa jim dodatno namalat še kazen za ogrožanje varnosti, po možnosti kazensko ovadbo. Pa da vidimo ... Balkance se umiri samo po Balkansko - s praznjenjem denarnice in s šibo.

Ogo

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:

Vem, da ne boš razumel (ne vem, zakaj...ali si prebutast, ali enostavno pretrmast...), ampak ravno proti takšnim kamikazam se policisti borijo. Policist je tam stal zaradi tega, ker je očitno imel kakšno delo. Prav tako, kot tam stojijo DARS-ova vozila, ki skrbijo za vzdrževanje ceste. Prav tako, kot tam stojijo tisti, ki imajo okvaro. Pa boš rekel, da so ti vsi v prekršku (predpostavljajmo, da so primerno označeni, kot je bil, za to dam roko v ogenj, tudi dotični policist "kršitelj")?

Prav zanima me tvoje mnenje o krivdi v naslednjem posnetku. Seveda pričakujem tudi določeno logično utemeljitev...
https://www.youtube.com/watch?v=9_1B2b8wXUE&feature=related

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Citat:
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih.
Skopiraj prosim predpis ali daj link.
Kar sam ga poišči. Ali pa se vpiši v tečaj CPP.