Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Evo, ravnokar je eden na radio sporočil da ga nekaj policijskih vozil piči po odstavnem pasu nekje v okolici maribora, ker je pač promet zgoščen in počasnejši. Samo kazni ne bodo dobili ker vrana vrani ne bi izkljuvala oči.....
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Po odstavnem pasu se prehiteva takrat , ko disciplinirani vozniki stojimo ali se po polžje premikamo po voznih pasovih. kako torej stoječe policijsko vozilo ovira voznike na voznih pasovih, če se pa ti pomikajo z največ 10 km/h?
Stoječe policijsko vozilo ovira voznike ravno toliko, kot bi oviralo tvoje, če bi tam parkiral.. Ti bi dobil fajn kazen, ker ogrožaš prometno varnost in kršiš zakone. Kaj pa policaj?
Pa kdo je tebi dal izpit. Odstavni pas ni namenjen za intervencijska vozila.Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Evo, ravnokar je eden na radio sporočil da ga nekaj policijskih vozil piči po odstavnem pasu nekje v okolici maribora, ker je pač promet zgoščen in počasnejši. Samo kazni ne bodo dobili ker vrana vrani ne bi izkljuvala oči.....
Zato pa je odstavni pas.Za intervencijo! To pa so gasilci, rešilci, GRS, vojska ter verjel ali ne POLICIJA.
.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda policisti na odstavne pasu predstavljajo nevarnost (pri tem, da se v zastoju vozila pomikajo z največ 10 km/h), ampak velja enako kot pri zdravilih - ali je več koristi, kot škode.
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih. In ne po odstavnem.Citat:
Odstavni pas je tudi za intervencijo.
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
mah dej, ustaviš pred policajem, 4 zmigavce, pa greš trikotnik postavljat. BTK.
Recimo, ja.
Citat:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...
Jaz se samo še smejem kaj vse se dogaja na naših cestah... Recimo primer v četrtek.. Po radiu pravijo, da je iz KR proti LJ zaradi prometne nesreče oviran promet. Si mislim ok, saj grem proti KR, tako, da ne bo panike. A glej ga zlomka, malo naprej od predora šentvid stojimo na avtocesti ter se vozimo do 20kmh naslednje 3 ali 4km. In zakaj?
Ker so ljudje pasli zijala na drugo stran avtoceste, kako je en "zravnal" svojega BMWja (na drugi strani avtoceste!). Od nesreče naprej pa spet normalen promet. Budale zijalaste, idiotske, firbčne.. :]
tak problem je povsod po svetu. v ZDA so npr. ugotovili, da je t.i. rubbernecking odgovoren za največji % nesrečCitat:
Uporabnik racOOn pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
ksz...
Jaz se samo še smejem kaj vse se dogaja na naših cestah... Recimo primer v četrtek.. Po radiu pravijo, da je iz KR proti LJ zaradi prometne nesreče oviran promet. Si mislim ok, saj grem proti KR, tako, da ne bo panike. A glej ga zlomka, malo naprej od predora šentvid stojimo na avtocesti ter se vozimo do 20kmh naslednje 3 ali 4km. In zakaj?
Ker so ljudje pasli zijala na drugo stran avtoceste, kako je en "zravnal" svojega BMWja (na drugi strani avtoceste!). Od nesreče naprej pa spet normalen promet. Budale zijalaste, idiotske, firbčne.. :]
Točno tako in na žalost je vedno tako... Tudi sam sem že doživel enako...
Ne sprevračaj debate - govorimo o kontroli odstavnega pasu v primeru prometnih zastojev, upravičenosti kaznovanja in tvoji tezi, da policisti v tem primeru ogrožajo promet.Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Seveda policisti na odstavne pasu predstavljajo nevarnost (pri tem, da se v zastoju vozila pomikajo z največ 10 km/h), ampak velja enako kot pri zdravilih - ali je več koristi, kot škode.
Po pravici povedano, sem policaje na odstavnem pasu videval vedno takrat, ko se je promet odvijal z normalno hitrostjo.
Tko da ne bljuzi s svojimi 10km/h.
Lani al predlani se mi zdi, sem bil zaradi tega skoraj udeležen v prometni nesreči, Ko je nekdo, ki je vozil pred mano opazil policaja na odstavnem pasu, je naenkrat zmanjšal hitrost, jaz sem za njim še lepo zabremzal, en za mano pa komaj, Je šlo za centimetre, ker je bil promet gost, pa vseeno hiter bi zagotovo prišlo do verižnega trčenja..
Sem o tem že pisal, da se ne bo zdej kdo našel in rekel da sem se zdejle izmislil.
Pred leti se je na štajerskem nekdo celo ubil, ko je trčil v parkiran policajski avto na odstavnem pasu. In verjetno ni pripeljal z 10km/h.
A to pomeni, da če bi v primeru zastojev jaz tam parkiral ali pa počasi peljel, tudi nebi ogrožal prometa in me policaj nebi kaznoval?Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne sprevračaj debate - govorimo o kontroli odstavnega pasu v primeru prometnih zastojev, upravičenosti kaznovanja in tvoji tezi, da policisti v tem primeru ogrožajo promet.
.
Ja seveda nebi bil kriv policaj, čeprav je bil v prekršku - tam pač ne sme parkirat. če pa policaj tam nebi kršil predpisov, pa do nesreče nebi prišlo. Kaj že pomeni beseda ogrožanje varnosti?Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ni kriv policist, da je bedak pred teboj nenadoma znižal hitrost. Sam večkrat naletim na take bedake - nekateri zavirajo (ali vsaj močno znižajo hitrost) že, če vidijo, da jim policist pelje nasproti. naj torej policisti ostanejo na PP? .
Dvomim, da bi tisti enako sunkovito zabremzal, (tako da ga je celo zaneslo), če ob cesti vidi tebe z rezervnim kolesom v roki ali pa policaja z radarjem. je razlika, v tem primeru eno življenje manj.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
In tisti, ki se je na Štajerskem (ja, piše se z veliko) ubil, ko se je na odstavnem pasu zaletel v policijski avto - tisti si pa zasluži Darwinovo nagrado. In policisti niso nič krivi, na odstavnem pasu bi lahko nekdo menjal kolo - rezultat bi bil enak.
Skopiraj prosim predpis ali daj link.Citat:
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih.Citat:
Kje pa bodo šli drugje, če folk stoji po 2 pasovih zamaknjen kot da bi cegle postavljal. Se vidi da tista reklama s punco v twingotu že dolgo ni bila predvajana.
Citat:
Pred leti se je na štajerskem nekdo celo ubil, ko je trčil v parkiran policajski avto na odstavnem pasu. In verjetno ni pripeljal z 10km/h.
Kar sam ga poišči. Ali pa se vpiši v tečaj CPP.Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Skopiraj prosim predpis ali daj link.Citat:
Intervencijska vozila bi morala peljat po sredini. Takjo je v predpisih.Citat: