Posnetek pretepenega objavil na FB

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik johan_blond pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Za moje pojme to isti gledate, ki potem recimo na cesti delate gužvo ko je nesreča. jebo vas vaš firbec,. kaj maš od tega? Puste človeke v miru, pa njihovo nesrečo, lepo zapreš, pelješ mimo, itd

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ja, obroben dogodek, vsakdanjik, gremo mimo

Vprašanje je, kaj je dodana vrednost, da zijala paseš.

PS: Ne, nisem linka odprl.

Citat:
Posnetek, ki si ga je včeraj ogledalo več kot 200.000 obiskovalcev in ki kljub opozorilu in zahtevi Policijske uprave Krško do poznih popoldanskih ur še ni bil umaknjen s spleta, so si ogledovali tudi osnovnošolci. Ena od mater iz Šentjerneja, od koder je zverinsko mučena žrtev, ki je zaradi poškodb v smrtni nevarnosti, je povedala, da je otrok prišel iz šole šokiran, saj se tega dne šolarji niso pogovarjali o ničemer drugem kot o tem .

In ko je povedal mamici, je takoj odšel na ps4 zaigrat eno streljačino, kjer so leteli udi.
priden.gif

Razen če je šlo za moderno eko-bio družino, kjer živijo od zraka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Pa pozabil si odgovorit - a si sluzil vojsko in ali si se tam tudi stalno pritozeval

No, za hvalit ni blo ravno
evil.gif
drugo pa je, če si bil modro tiho, samo da prodje

Mi smo se sicer kar dosti pritoževali, tudi pisno itd.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
če ne bi nobeden odpru, ne bi vedeli, kaj se je dogajalo. Potem bi pa "nabijali", kot da se je to zgodilo tam nekje... v Ameriki.
Ja... pri nas se je dogajalo... takšni osebki živijo med nami..... (če lahko sploh rečemo "osebek". Tud živali bi užalil, če bi mu rekli "žival".)

Mislim da isto noč je nekdo zaštihal žensko in jo čez pol Izole vlekel ter stlačil v smetnjak. V slovenji je večletno povprečje na leto cca. 50 umorov in ubojev, povzročenih posebno hudih poškodb je cca. 3-5x toliko. Skratka po statistiki vsak dan koga namlatijo da konča na urgenci in vsak teden nekdo konča v mrtvašnici.

Je pa to zelo zelo dobra statistika in se na splošno še izboljšuje. Slovenija ima stopnjo umorov/ubojev cca. 5x nižjo kot ZDA, če že greš primerjat. Torej spet strogo statistično, če sedaj govorimo o tem da konča tedensko samo en na obdukcijski mizi bi po ZDA stopnji imeli takega skoraj vsak dan.

Torej ja, "medijsko pokrivanje" takih dogodkov je samo propaganda ki je lahko pozitivna ali negativna. Nima pa veze z realnostjo oz. če si se sedaj zavedal kje živiš, potem žal ne sprejemaš družbe dovolj objektivno. Če pa misliš da živiš v res slabi in nemoralni družbi (na nivoju države) je pa spet tako da je to žal daleč od resnice, ker je slovenija glede teh težjih kaznivih dejanj zgled ostalemu svetu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@Apollo8 ali imaš morda informacije kako je ali poteka iskanje lokacije v takih primerih?

Imajo ime in priimek, sredi noči koga pokličejo od operaterjev, da pridobijo lokacijo preko triangulacije? Če imajo srečo je že na fb vidna lokacija, am pak recimo, da ni.
Ali pri vseh operaterjih, tudi manjših ala bob, izi... nekdo dežura, ki ima dostop do teh podatkov?

Koliko sem razumel, je bil posnetek prijavlen že med dogajanjem. Policisti pa so rabili par ur, da so našli lokacijo?

Hvala!

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Če se nič ne zalomi bo v tem smislu: Sodišče: Elvir Ðogiæ, ki je do smrti zabodel 27-letnika, je bil neprišteven
http://siol.net/aktualno/naslo...pristeven-11276

Točno to je eden hudih kiksov našega (in še kakšnega sistema). Neprištevnost pač ne bi smela in ne more biti olajševalna okoliščina oz. razlog za oprostitev. Ker če je nekdo takšen, da se mu strga toliko, da ne ve zase, kaj dela oz. ali je to, kar dela, OK ali ne, potem je še naprej nevaren okolici - nikoli ne veš, kdaj se mu bo naslednjič odpelo. Torej potrebuje obvezno zdravljenje, ki mora trajat toliko časa, dokler psihiater pod kazensko in odškodninsko odgovornostjo za kiks ne podpiše, da je ozdravljen.
Torej: ali si kaznovan kot povsem prišteven in greš sedet, ali si pa bolan in se greš zdravit (po sistemu, opisanem zgoraj). Tretje opcije ne sme bit.

Ne vem kaj bo potrebno, da bo zakonodajalec spoznal to. Švede je streznil umor ministrice in so po tistem spremenili zakonodajo, ki ne omogoča več izogibanja kazni s sklicevanjem na neprištevnost.

I

Izbrisan uporabnik #488

In kaj je s tem narobe?

-----------------

Neprištevnost
29. člen
(1) Kdor ob storitvi protipravnega dejanja ni bil prišteven, ni kriv.
(2) Ni prišteven storilec, ki ob storitvi protipravnega dejanja ni mogel razumeti pomena svojega dejanja ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi duševne motnje ali duševne manjrazvitosti.
(3) Storilec kaznivega dejanja, čigar zmožnost razumeti pomen svojega dejanja ali zmožnost imeti v oblasti svoje ravnanje je bila bistveno zmanjšana zaradi kakšnega stanja iz prejšnjega odstavka ali zaradi kakšne druge trajne in hude duševne motenosti, se sme mileje kaznovati.
(4) Kriv je storilec kaznivega dejanja, ki si je z uporabo alkohola, drog, drugih psihoaktivnih snovi ali kako drugače sam povzročil neprištevnost, če je bila pred tem za kaznivo dejanje podana njegova krivda, ki jo zakon določa za to dejanje.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik CoreySteel pravi:
Gledam prispevek iz Odmevov... Neka svetovalka za boj proti nasilju je vsa šokirana, da je imel video 1000 lajkov. Pošastno, je rekla. Kako lahko dajo nekoga komentirat tako zadevo, če ne šteka socialnih omrežij?

Potem pa še v studiju en Dr. družbenih ved, da je folk komentiral trpljenje na privoščljiv način. Sicer sem komentarje videl res na hitro, ampak a je res kdo dejansko navijal za te pretepače? A ni bilo povsem obratno? Pa ne vem kaj ta tip gleda na facebooku, da ima slike nagih bab gor lol... Me prav zanima kako on to stiska report report ja
hysterical-1.gif

Gre za tale prispevek:
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174454834

In ravno ta t.i. "stroka" zažene potem vik in krik, če kdo poskuša sprejeti strožjo zakonodajo. No, roko na srce, ravno veliko poskusov v tej smeri doslej ni bilo.
Ko so 2007(?) uzakonjali dosmrtni zapor za posebne primere, se je zbunila liberalna politika in "stroka". Nekdo, se mi zdi da Štrajn, je dejal, da primer Trobec kaže na to, da možnosti dosmrtnega zapora ne potrebujemo. Halo? Saj Trobec je bil v zaporu do smrti in če kateri, ravno njegov primer kaže na to, da tako možnost še kako potrebujemo, saj je bil človek menda psihopat in nasilnež do konca. Če ne bi storil samomora, bi ga čez nekaj mesecev morali izpustiti in imeli bi velik problem.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
če ne bi nobeden odpru, ne bi vedeli, kaj se je dogajalo. Potem bi pa "nabijali", kot da se je to zgodilo tam nekje... v Ameriki.
Ja... pri nas se je dogajalo... takšni osebki živijo med nami..... (če lahko sploh rečemo "osebek". Tud živali bi užalil, če bi mu rekli "žival".)

Mislim da isto noč je nekdo zaštihal žensko in jo čez pol Izole vlekel ter stlačil v smetnjak. V slovenji je večletno povprečje na leto cca. 50 umorov in ubojev, povzročenih posebno hudih poškodb je cca. 3-5x toliko. Skratka po statistiki vsak dan koga namlatijo da konča na urgenci in vsak teden nekdo konča v mrtvašnici.

Je pa to zelo zelo dobra statistika in se na splošno še izboljšuje. Slovenija ima stopnjo umorov/ubojev cca. 5x nižjo kot ZDA, če že greš primerjat. Torej spet strogo statistično, če sedaj govorimo o tem da konča tedensko samo en na obdukcijski mizi bi po ZDA stopnji imeli takega skoraj vsak dan.

Torej ja, "medijsko pokrivanje" takih dogodkov je samo propaganda ki je lahko pozitivna ali negativna. Nima pa veze z realnostjo oz. če si se sedaj zavedal kje živiš, potem žal ne sprejemaš družbe dovolj objektivno. Če pa misliš da živiš v res slabi in nemoralni družbi (na nivoju države) je pa spet tako da je to žal daleč od resnice, ker je slovenija glede teh težjih kaznivih dejanj zgled ostalemu svetu.
sicer ne vem točno kaj si mi hotel povedati. Pa vseeno še enkrat
Dokler ljudje slišijo, da se je nekje nekaj zgodilo, jemljejo to tako... "to je bilo tam... nekje". Ko pa vidiš, se pa človek zelo zamisli.
Sam to sem hotel našpisati.
Bolj me skrbi, kolko psihopatv še skriva Slo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In kaj je s tem narobe?

-----------------

Neprištevnost
29. člen
(2) Ni prišteven storilec, ki ob storitvi protipravnega dejanja ni mogel razumeti pomena svojega dejanja ali ni mogel imeti v oblasti svojega ravnanja zaradi duševne motnje ali duševne manjrazvitosti.
(3) Storilec kaznivega dejanja, čigar zmožnost razumeti pomen svojega dejanja ali zmožnost imeti v oblasti svoje ravnanje je bila bistveno zmanjšana zaradi kakšnega stanja iz prejšnjega odstavka ali zaradi kakšne druge trajne in hude duševne motenosti, se sme mileje kaznovati.
(4) Kriv je storilec kaznivega dejanja, ki si je z uporabo alkohola, drog, drugih psihoaktivnih snovi ali kako drugače sam povzročil neprištevnost, če je bila pred tem za kaznivo dejanje podana njegova krivda, ki jo zakon določa za to dejanje.

Zadnji dve besedi v prvi alineji?
Če nekdo stori kaznivo dejanje je pač kriv. Zdaj, če je to storil zaradi nekega stanja, ki zahteva posebno obravnavo, bi moral biti ukrep ustrezno drugačen ampak nek ukrep mora biti, kot je že SJTV1 dejal: ali zapor ali zaprti oddelek psihiatrične ustanove.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

Koliko sem razumel, je bil posnetek prijavlen že med dogajanjem. Policisti pa so rabili par ur, da so našli lokacijo?

Hvala!
Menda ne boš jezen, če ti napišem.
V določenem primeru sta se celo posnela. Klicala po imenih. Na svoj FP predvajal v živo. Podatkov več kod dovolj.
Kolk mi je znano, niso rabili nekaj ur, da so našli lokacijo. Ne vemo točno, ob kolkih je bilo prijavljeno in kdaj so našli žrtev. Oziroma, mogoče je bila prijava tik pred koncem predvajanja v živo.
Mislim pa, da so policisti potrkali na vrata, še preden sta storilca zaspala (če sta lahko)

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Ironično je to, da bo fant morda ravno zaradi FB preživel. Ker če posnetek ne bi predvajali v živo, bi ga morda našli šele po parih dneh.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
to dvomim. Po posnetku je videti, da so zraven hiše. Bi ga videli zjutraj stanovalci. Sigurno bi ga pa našli nekaj ur kasneje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Priznam, malo sem zamešal ure.
Takole je bilo;
dejanje se je zgodilo med 2. in-3. uro zjutraj.
Okoli 4. ure zjutraj so policisti na travniku našli hudo pretepeno žrtev.

Samo pač "tehnično" me zanima kako to poteka v takih ekstremnih primerih.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Nekaj bo treba naredit, če ne bo počasi kar vsaj, ki je bil malo jezen, neprišteven in potem dobimo "teksas" (vkolikor ni že).

Po razlaganju naših psihičev je namreč tudi stanje, ko se je nekomu "strgalo" ali se je "snel z ketne", že neprištevnost. Potem lahko praktično vsah vaški razgrajač tepe vse povrsti in celo koga pospravi, pa mu nihče ne bo mogel nič.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In kaj je s tem narobe?

-----------------

Neprištevnost
29. člen

Zadnji dve besedi v prvi alineji?
Če nekdo stori kaznivo dejanje je pač kriv. Zdaj, če je to storil zaradi nekega stanja, ki zahteva posebno obravnavo, bi moral biti ukrep ustrezno drugačen ampak nek ukrep mora biti, kot je že SJTV1 dejal: ali zapor ali zaprti oddelek psihiatrične ustanove.

Če ga vidva ne poznata, še ne pomeni, da ga ni
priden.gif

Citat:

Vrste varnostnih ukrepov
69. člen
Storilcem kaznivih dejanj se smejo izrekati ti varnostni ukrepi:
1) obvezno psihiatrično zdravljenje in varstvo v zdravstvenem zavodu;
2) obvezno psihiatrično zdravljenje na prostosti;
3) prepoved opravljanja poklica;
4) prepoved približevanja ali komuniciranja z žrtvijo;
5) odvzem vozniškega dovoljenja;
6) odvzem predmetov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Apollo8: a se jaz kdaj spotaknem ob tvoje komentarje, ti kdaj težim, morim, utrujam? Pa kaj sem ti jaz storil? Pusti me na miru, kot jaz tebe pustim, bi šlo?
Moriš, utrujaš, težiš. Po forumu s svojim jamranjem

13. jul 2011
2.677
626
113
Torej po tvojem mnenju je zakonodaja ustrezna. OK, ampak potem pa ne moreš trditi, da sistem deluje.
Ker, če nekoga zaštihaš, bi morala biti samo dva možna zaključka - ali zapor ali zdravljenje na zaprtem oddelku.