Posnetek pretepenega objavil na FB

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
Če se nič ne zalomi bo v tem smislu: Sodišče: Elvir Ðogiæ, ki je do smrti zabodel 27-letnika, je bil neprišteven
http://siol.net/aktualno/naslo...pristeven-11276

Točno to je eden hudih kiksov našega (in še kakšnega sistema). Neprištevnost pač ne bi smela in ne more biti olajševalna okoliščina oz. razlog za oprostitev. Ker če je nekdo takšen, da se mu strga toliko, da ne ve zase, kaj dela oz. ali je to, kar dela, OK ali ne, potem je še naprej nevaren okolici - nikoli ne veš, kdaj se mu bo naslednjič odpelo. Torej potrebuje obvezno zdravljenje, ki mora trajat toliko časa, dokler psihiater pod kazensko in odškodninsko odgovornostjo za kiks ne podpiše, da je ozdravljen.
Torej: ali si kaznovan kot povsem prišteven in greš sedet, ali si pa bolan in se greš zdravit (po sistemu, opisanem zgoraj). Tretje opcije ne sme bit.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
1. Da pretepes nekoga tako brutalno, moras biti psihic
2. Da nekoga tako pretepes i ga potem se maltretiras ko nemocen lezi....
3. Da ga takega pustis lezati in gres mirno domov
4. Da se vse skupaj objavis na FB

Pristeven ali ne...tak clovek ni za med ljudi, pika. Razumem, da se pijan v afektu stepes in potem ukrepas, ko vidis posledice...ali v samoobrambi ipd... tole je za zapret pod kljuc. Tako ali drugace.

Nazadnje urejeno:

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
1. Da pretepes nekoga tako brutalno, moras biti psihic
2. Da nekoga tako pretepes i ga potem se maltretiras ko nemocen lezi....
3. Da ga takega pustis lezati in gres mirno domov
4. Da se vse skupaj objavis na FB

Pristeven ali ne...tak clovek ni za med ljudi, pika. Razumem, da se pijan v afektu stepes in potem ukrepas, ko vidis posledice...ali v samoobrambi ipd... tole je za zapret pod kljuc. Tako ali drugace.

se strinjam v celoti.... na davkoplačevalski denar ga umaknit iz civilizacije.... za boljšo prihodnost

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Uf kakšen besedni zaklad
crazy1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Saj je lepo povedal v videu in na FB napisal, kaj sprašuješ neumnosti

Aleš Olovec
January 11, 2013 ·

Najbol me prizadene če mi kdo mater kleje bolš da mi to sploh noben tega ne govor ka se ne zaveda kok lohka z to besedo lohka prizadane človeka . Ker mama je ena sama in ko jo enkrat zgubiš se ti življenje čist obrne na glavo ;-(

Ja fak, še eden tistih primitivcev, ki jih res ne primanjkuje in ki so prepričani, da te lahko najmanj konkretno pref00kajo oz. kar ubijejo če jim verbalno j3beš mater
bonk.gif

To je nekje rang Suzice.

Al pa eazy-a....

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Me prav zanima kaj si bo sodnica spomnila da ga bo lahko spustila? Težko otroštvo? Pod vplivom alokohola? Delno neprišteven? Ni dokaza da ga je on?

Če tale ne bo obsojen na eno konkretno kazen, grem pa tudi jaz pred sodišče protestirat. Ker sistem definitivno NE deluje.

sodniki se ne zavedajo da si ravno zaradi takih oprostilnih sodeb, kot je bila tista za umor na Logu, taki kot je tale iz te teme upajo še več. Glede na videno v večini obsodb zadnjih let se ti itak ne more zgoditi nič.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
No evo, pod kaj se zadeva lahko kvalificira:

Posebno huda telesna poškodba
124. člen
(1) Kdor koga tako hudo telesno poškoduje ali mu prizadene tako hudo škodo na zdravju, da je bilo zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej in zelo oslabljen pomemben del njegovega telesa ali pomemben organ ali je postal poškodovani zaradi tega za vselej nezmožen za vsakršno delo ali je ostal skažen ali mu je bilo za vselej hudo okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(2) Če poškodovani zaradi poškodbe iz prejšnjega odstavka umre, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.
(3) Kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena iz malomarnosti, se kaznuje z zaporom do treh let.
(4) Če je storilec dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena storil na mah, ker ga je poškodovanec brez njegove krivde z napadom ali hudimi žalitvami močno razdražil, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.

Torej 1 do 10 let, če umre je 3 do 15, ce pa se bodo sklicevali da ga je z zalitvami mame zelo razdrazil pa gre lahko za priviligirano obliko in je zagrozeno 0,5 do 5 let. Zdej za zadnje bo slo tezko, ker dejanje ni blo storjeno na mah oz mah ne traja pol ure.

zdej pa huda pravna telovadba (ki se meni ne zdi verjetna) - ce bi tozilstvo sestavilo obtoznico, sodisce pa bi sledilo, da je npr dejstvo, da sta ga se kar tepla in brcala ko je ze hropel in mu je iz ust tekla kri, ko je bil ocitno nezavesten pa sta ga dobesedno se metala naokrog, dovolj, da se dokaze naklep uboja (kljub hkratnemu dejstvu da ga je nekajkrat obrnil na bok in rekel "na da se ne bos zadusil"), potem bi pa celo morda sli lahko na KD Umor, ki pa pravi:

Umor
116. člen
Kdor koga umori s tem, da mu vzame življenje
1) na grozovit ali zahrbten način;
2) zaradi ukrepanja pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti ali v predkazenskem postopku ali zaradi odločitev državnih tožilcev ali zaradi postopka in odločitev sodnikov ali zaradi ovadbe ali pričanja v sodnem postopku;
3) zaradi kršitve enakopravnosti;
4) iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov;
5) z dejanjem, storjenim v hudodelski združbi za storitev takih dejanj,
se kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

poboldal sem relevantne dele. Tu bi pri dokazovanju naklepa (da je zelel da umre) pomagalo to, da vmes drugemu rece, da naj ne klice resilca ter dejstvo da na koncu, ko ga pustita na travniku rece "al pa ce zmrznes" (oz nekaj v tem stilu). In nato sta ga tudi pustila na travniku in naprej zurala tam kjer so bili prej.

Ampak pomoje bo slo takole:
Sodni izvedenec bo ugotavljal kok je dusevno moten storilec (iznakazen v otrostvu, skoraj umrl, mati ga je resila in posledicno jo ima za svetnika in ga je kletvica res iztirila)
Obramba bo trdila da ni slo za naklep uboja/umora
Obramba bo trdila da je slo za dejanje na mah

Na koncu pa bo tozilstvo sklenilo poravnavo, kjer bo obtozeni priznal posebno hudo telesno poskodbo, sodisce pa bo upostevalo njegovo priznanje, obzalovanje, tezko otrostvo ter psihicne tezave povezane z mamino vlogo pri resevanju iz pozara....in mu dosodilo 4 leta. Po dveh letih in pol pa bo pogojno izpuščen.

In se disclaimer za vse Jadote, membraine, 8888 in podobne - zgoraj napisano ne pomeni da se mi zdi to prav ampak glede na moje izkusnje s pisanjem ovadb, razmisljanjem tozilcev in sodbami sodnikov sem mnenja da bo nekaj v tej smeri. Ce pa pozitivno presenetijo bomo pa spili pivo na ta racun.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
A si že razmišljal, da bi to znanje prodajal, ker očitno zelo dobro poznaš luknje? Seveda srčno upam, da ne takim ljudem
smile-1.gif

Scenarij je zelo verjeten tak, kot si ga omenil, upam pa, da zaradi vseh tistih, ki so posnetek videli temu ne bo tako in bo tožilec zaradi pritiska javnosti in ogleda posnetka neusmiljen.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Me prav zanima kaj si bo sodnica spomnila da ga bo lahko spustila? Težko otroštvo? Pod vplivom alokohola? Delno neprišteven? Ni dokaza da ga je on?

Če tale ne bo obsojen na eno konkretno kazen, grem pa tudi jaz pred sodišče protestirat. Ker sistem definitivno NE deluje.

sodniki se ne zavedajo da si ravno zaradi takih oprostilnih sodeb, kot je bila tista za umor na Logu, taki kot je tale iz te teme upajo še več. Glede na videno v večini obsodb zadnjih let se ti itak ne more zgoditi nič.
In zakaj ne greš že sedaj pred sodišče protestirat, zaradi umora na Logu?

Tale bo obsojen, za povzročitev poškodb, in to je to. Pa še to zaradi pritiskov javnosti, če bodo še naprej spremljali zadevo. Pozabite na umor, uboj, naklep.... pa tudi po pravici povedano, ga ni hotel ubiti, niti ga ni.

Neumnosti pišeš, ni tale tega razbil zato, ker je bil oni na Logu oproščen, ampak iz povsem drugih vzrokov in vzgibov.

Drugač pa isti tiči skup letajo.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Zakaj v ednini govoriš, sej tisti ta drugi retard ni kaj boljši, ko mu tepta glavo nezavestnemu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

In zakaj ne greš že sedaj pred sodišče protestirat, zaradi umora na Logu?

Tale bo obsojen, za povzročitev poškodb, in to je to. Pa še to zaradi pritiskov javnosti, če bodo še naprej spremljali zadevo. Pozabite na umor, uboj, naklep.... pa tudi po pravici povedano, ga ni hotel ubiti, niti ga ni.

Neumnosti pišeš, ni tale tega razbil zato, ker je bil oni na Logu oproščen, ampak iz povsem drugih vzrokov in vzgibov.

Drugač pa isti tiči skup letajo.

Tole pa zgleda kot da ga zagovarjaš? Nizko si padel. Si morda eden takih "silakov"?

Seveda ga ni pretepel zato, ker sta bila onadva oproščena. A vedno bolj in bolj se kaže nek trend, da ni nihče za nič več obsojen in ko taki rizični ljudje to vidijo, vedo da lahko počnejo kar hočejo. In v taki državi jaz ne želim živeti.

Poleg edukativnih učinkov pa je tukaj tudi neposredna korist od odstranitve takega človeka, saj ni in ne bo normalen.

Za take bi morali uzakoniti evtanazijo. Bolje zanj in za okolico.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Za poskusne zajčke v laboratorij oz na psihiatrijo dat papcat nove tablete bi bli čist ok.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
A si že razmišljal, da bi to znanje prodajal, ker očitno zelo dobro poznaš luknje? Seveda srčno upam, da ne takim ljudem
smile-1.gif

Scenarij je zelo verjeten tak, kot si ga omenil, upam pa, da zaradi vseh tistih, ki so posnetek videli temu ne bo tako in bo tožilec zaradi pritiska javnosti in ogleda posnetka neusmiljen.
Mnja, zal mislim da ni trga kjer bi to lahko prodajal razen ce bi sel med odvetnike. Za kar pa bi moral fax koncat in PDI narest (slednje se mi pa pri teh letih ne da oz mam cist prevec drugih zadev da bi se uspel motivirat za studij). Pa tud ne bi uzival v pravosodju.