Porušili bodo Tovarno Rog (končno)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Daj kliči socialno še za vse mame, ki na 4 šihte za polovični delovni čas na petek in svetek tezgarijo v lidlih, mercatorjih, baubavih.....

Je šla realnost mal u franže pri tebi a?

I

Izbrisan uporabnik #488

Dajte mi povedat.

Kakšna scena je not v tisti podrtiji?

Narko in kvazi umetniki?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Daj kliči socialno še za vse mame, ki na 4 šihte za polovični delovni čas na petek in svetek tezgarijo v lidlih, mercatorjih, baubavih.....

Je šla realnost mal u franže pri tebi a?
Ni glih posrecena primerjava..
ne-ne-1.gif

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dajte mi povedat.

Kakšna scena je not v tisti podrtiji?

Narko in kvazi umetniki?

Enkrat sem bil tam na tai chiju. Je en mojster, ki poučuje (ali pa je poučeval) tai chi, na koncu pa lahko daš prostovoljni prispevek. Scena je bila precej odbita, zanimiva in sproščena, pa neke umetniške inštalacije vse povsod:) In ni bilo videt nobenih narkičev. Takrat sem tudi malo klepetal z ljudmi tam in če sem prav razumel, imajo nek odbor oz. svet, ki odloča kdo, kdaj in za kaj lahko uporablja prostore.

Ampak kot pravim, tam sem bil samo enkrat, tako da verjamem, da ima kdo drug tudi drugačne izkušnje:)

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
...tako da verjamem, da ima kdo drug tudi drugačne izkušnje:)

Šur, vsi imajo izredno bogate google izkušnje z Rogom. Sicer te teme sploh nebi bilo.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Denarja itak ni, če pa že bo, bo to samo nov kredit, ki bo še bolj zapufal ljubljančane in napolnil žepe "prijateljskim firmam, ki dajo provizijo" kar je namen vsega rega cirkusa.

Pravijo da so sredstva zagotovljena v proračunih 2017 in 2018. Pa še eno dejstvo: v nasprotju s prepričanjem nekaterih, je Ljubljana vsako leto manj zadolžena, ne bolj.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.751
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
10 let se vam sanjalo ni kje in kaj je rog. Najbolj glasnim se se danes ne. Zdaj je pa kar naenkrat zivljenjskega pomena ce par bajt zravnajo z zemljo ali ne. Pa prepricanje da bos alternativce pregnal ce jim bos podrl streho nad glavo je tudi tam nekje na nivoju sharkijeve ravne zemlje.

Ker si ravno meni repliciral.... Osebno poznam kar nekaj teh rogovcev, poznam njihov "way of life" itd. in nimam prav nič proti temu stilu itd. ampak, ko se pa nekdo noče odstraniti s parcele, ki ni njegova ter se zraven zabarikadira ter fizično upira, se pa hec neha. V kolikor to glede pravno gledano neupravičene prisotnosti seveda drži. Aja pa za ta rog vem od samega začetka alternativnih dogajanj.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik jello pravi:
10 let se vam sanjalo ni kje in kaj je rog. Najbolj glasnim se se danes ne. Zdaj je pa kar naenkrat zivljenjskega pomena ce par bajt zravnajo z zemljo ali ne. Pa prepricanje da bos alternativce pregnal ce jim bos podrl streho nad glavo je tudi tam nekje na nivoju sharkijeve ravne zemlje.

Ker si ravno meni repliciral.... Osebno poznam kar nekaj teh rogovcev, poznam njihov "way of life" itd. in nimam prav nič proti temu stilu itd. ampak, ko se pa nekdo noče odstraniti s parcele, ki ni njegova ter se zraven zabarikadira ter fizično upira, se pa hec neha. V kolikor to glede pravno gledano neupravičene prisotnosti seveda drži. Aja pa za ta rog vem od samega začetka alternativnih dogajanj.
Pust, ne boš dopovedal. Ma raj block, kot da bi vsaj poizkusil zastopit.

Včeraj zvečer je bil eden izmed teh tako imenovanih Rogovcev na POPu. Ko je bla omenjena lastnina je kr preusmeril pogovor, da ni konkretnega plana in, v glavnem sanja...dragi moji, če lastnik reče ven je ven, razen če imaš neko pogodbo z njim, kar pa tile sigurno nimajo. Pa poznam kar nekaj ljudi, ki tako živijo. Faks se je že davno nehal, delo je za bedake, oni molzejo pri svojih skoraj 40tih še vedno starše. Svet se je ustavil za take in živijo življenje, kot bi bli še vedno najstniki.
Ko uničiš bager vreden 100 jurjev ni isto, kot če narišeš grafit. Slike so in računi bodo padli. Sam kaj češ dopovedovat.

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jello, ti maš očitno bogate izkušnje z Rogom.
Povej nam, kakšna je ta velika dodana vrednost tega prostora in v čem je problem, če so jim bili ponudeni novi prostori po prenovitvi?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.751
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Ko človek bere komentarje pod to temo na rtvslo ti slabo rata. Koliko sovraštva in zlobe do ljudi, ki pač hočejo živeti malo drugače (isto bi pisali, če se ne bi šlo za Rog). Res smo gnoj ljudje. Potem pa bi se človek obremenjeval kaj si kdo misli o tebi, če te itak vsak, ki ima 1 min časa lahko popljuva in naredi ničvrednega.

Potemtakem bi ti pustil, da se ti na tvoji parceli na vrtu ali pa morda kar v dnevni sobi naseli nekaj folka in tam ustvarja ter živi na malo drugačen način, kot si se zelo korektno izrazil? Ja? Ne? Če ne, zakaj ne, če pa ja pa prosim dopiši še svoj naslov.

Moja parcela ima urejeno travo ki jo kot "lastnik" urejam s kosilnico, dnevna soba je soba za katero skrbim vsak dan.
Rog je pa ena navadna podrtija za katero se je lastniku jebal 15 let zanjo.

Ravnanje lastnika z njegovo zemljo rav nič ne vpliva na karkoli v zvezi s tem, da lahko potem pa nekdo kar zasede tvojo lastnino, pa če je to ravnanje še tako brezvestno in neprimerno. Konec konec GOSPODAR GOSPODARI s svojo zemljo kot želi, dobro ali slabo, nima veze.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.751
113
Aja pa še to - v Kamniku je nekako podobna scena s propadajočimi objekti (Alprem) v katerih želi mladina ustvarjati. In veste kaj so naredili? Zoorganizirali so se, kontaktirali lastnika, speljali sestanek, spisali in podpisali pogodbo in zdaj lepo ustvarjajo v teh prostorih razni oblikovalci lesa, izdelovalci glasbil, modni oblikovalci, plezalna šola za otroke in še in še ampak v zameno za manjšo najemnino pa so vsi veseli.

In v primeru Roga bi moralo biti enako, če se pa lastnik odloči, da bo s parcelo delal drugače pa mu nihče nima pravice tega preprečiti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.687
9.480
113
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Povej nam, kakšna je ta velika dodana vrednost tega prostora in v čem je problem, če so jim bili ponudeni novi prostori po prenovitvi?
Za nove prostore bo treba plačat najemnino...ups, težava.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.522
2.892
113
v lokalni ostariji
8888, bizgec, kdo so "moji"? nekateri bi rekli da sem za NSi...
tvoj bolani um je ugotovil da podpiram krajo? dvoličnež. pizdakaš čez južnake a delaš za južnake....

poškodovanje lastnine NI PRAV! protest se da izrazit tudi BREZ uničevanja. ok?

to, da pa ne sprejmejo ponudbe župana je pa adijo pamet....

jello

Guru
22. sep 2008
10.132
3.875
113
Imam tukaj gor odvetnika, ki odgovarja v mojem imenu. Samo odločit se še ne more ali mu je lepše v tvoji ali v mateyevi riti.

Kljub vsemu, ne, nikjer nisem trdil da so zadetki v Rogu kakršnakoli dodana vrednost. Komentiral sem samo histerijo okoli Roga in način na kakršnega so se jih lotili, pa s tem ne mislim bagrov, ampak dogajanje preden je zadeva eskalirala.

Vsebina sploh nima nobene veze, samo wowwcam se nariše črno belo in že blejemo....Pač variacije na poljubno temo, ne glede na to ali gre za pedre, musliče, koroški csd, rogovce,...v skladu s tem sem tudi jaz potem enkrat pe.der, drugič muslič, tretjič narkič brez možganov, četrtič komunist.....

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Za nove prostore bo treba plačat najemnino...ups, težava.
Ma kakšne nove prostore?
A misliš da bo šla občina v večmiljonsko investicijo da bo tem regovcem dala nove prostore, ki jih ne bodo plačevali, pa še z sedanjimi so zadovoljni? Ne bo nobenih novih prostorov za alternativce, bo nova gradbena jama ali pa čisto nekaj drugega.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.039
4.299
113
Ja opankar pač ma globok žep, ni vsak Rešet, da mu miljonček odkarta.

Pa še nekaj, lastnik je točno vedel kaj se tam dogaja in to je tudi dopuščal. V samem objektu so čarali, ga obnavljali itd...
Podobna zgodba je Metelkova in SŽ...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Citat:
Denarja itak ni, če pa že bo, bo to samo nov kredit, ki bo še bolj zapufal ljubljančane in napolnil žepe "prijateljskim firmam, ki dajo provizijo" kar je namen vsega rega cirkusa.

Pravijo da so sredstva zagotovljena v proračunih 2017 in 2018. Pa še eno dejstvo: v nasprotju s prepričanjem nekaterih, je Ljubljana vsako leto manj zadolžena, ne bolj.
V katerem proračunu bodo pa sredstva za dokončanje Stožic pa drugih gradbenih jam?

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Citat:
Citat:
Citat:

V katerem proračunu bodo pa sredstva za dokončanje Stožic pa drugih gradbenih jam?

So prodane in to ne bremeni proračuna