Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cakaj ti delas in je normalno da prides potolcen domov. On pa je to fasal sredi brezdelja. A se ti to zdi normalno.
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dolgo časa se mi je ideja da zasedeš kr tko en prostor zgleda čiso mimo. A zdej vidim kaki bedaki ste mi je pa prou fesjt da so zasedl Rog. Sam da je en malo drugačen od vas pa je že vse narobe. Sej vam tud ni treba delat pa pejte skvotat al neki. Sami ste se odločili da boste živerli življenje "8-4" zdej ga pa dejte uivet v vaših balončkih in vašemu lepemu sistemu.
Najprej naj institucije in država začnejo delovat tako kot je treba. Če bi vse delal tko kot je treba bi se Rog lahko saniral preden je sploh kdo imel možnost ga zasest. A 15 let nazaj ste sploh vedl da Rog razpada? Bolill vas je [cenzura] tko kot vas za vse dokler ni v medijih ali pred vašim pragom.
Citat:
Rogovci ostajamo branik pred fašistoizacijo in gentrifikacijo mesta. Bagri, Zoki in naciji, no pasaran![/I]
A uni "pevci" so pa opero kupili, da ustvarjajo v njej?Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Zaenkrat niso kupili ničesar, temveč so uporabili enak sistem kot cigani, ki so zasedli zemljišče/hišo, glumili gljivu in se delali da so žrtev.
Bolj verjetno bo tam le še ena gradbena jama več.Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
.....Me pa edino skrbi, da MOL nima dokončno zdelanega plana in predvsem dovolj denarja, da bodo uresničili projekt, da ne bo potem to samo velika prazna zgradba z novo fasado, ki bo počasi spet propadala dokler jo ne bodo zasedli novi skvoterji.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Am...bi verjel da si to napisal iz srca ampak sem se spomnil da si par dni nazaj odprl eno temo in napisal da pac rabis denar. Kot obcutis sam na lastni kozi - zivljenje ni potica. In tko kot si mors ti hrano kupit in stanovanje placat tko si ga moremo vsi. Tu se je pa nasla neka banda ki je prepricana da oni pa lahko zastonj zivijo v tujem objektu. No pac ne morejo.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Ko človek bere komentarje pod to temo na rtvslo ti slabo rata. Koliko sovraštva in zlobe do ljudi, ki pač hočejo živeti malo drugače (isto bi pisali, če se ne bi šlo za Rog). Res smo gnoj ljudje. Potem pa bi se človek obremenjeval kaj si kdo misli o tebi, če te itak vsak, ki ima 1 min časa lahko popljuva in naredi ničvrednega.
Potemtakem bi ti pustil, da se ti na tvoji parceli na vrtu ali pa morda kar v dnevni sobi naseli nekaj folka in tam ustvarja ter živi na malo drugačen način, kot si se zelo korektno izrazil? Ja? Ne? Če ne, zakaj ne, če pa ja pa prosim dopiši še svoj naslov.
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Rogovci ostajamo branik pred fašistoizacijo in gentrifikacijo mesta. Bagri, Zoki in naciji, no pasaran![/I]
Jej, kakšne izjave.
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Ko človek bere komentarje pod to temo na rtvslo ti slabo rata. Koliko sovraštva in zlobe do ljudi, ki pač hočejo živeti malo drugače (isto bi pisali, če se ne bi šlo za Rog). Res smo gnoj ljudje. Potem pa bi se človek obremenjeval kaj si kdo misli o tebi, če te itak vsak, ki ima 1 min časa lahko popljuva in naredi ničvrednega.
Potemtakem bi ti pustil, da se ti na tvoji parceli na vrtu ali pa morda kar v dnevni sobi naseli nekaj folka in tam ustvarja ter živi na malo drugačen način, kot si se zelo korektno izrazil? Ja? Ne? Če ne, zakaj ne, če pa ja pa prosim dopiši še svoj naslov.
Moja parcela ima urejeno travo ki jo kot "lastnik" urejam s kosilnico, dnevna soba je soba za katero skrbim vsak dan.
Rog je pa ena navadna podrtija za katero se je lastniku jebal 15 let zanjo.
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Am...bi verjel da si to napisal iz srca ampak sem se spomnil da si par dni nazaj odprl eno temo in napisal da pac rabis denar. Kot obcutis sam na lastni kozi - zivljenje ni potica. In tko kot si mors ti hrano kupit in stanovanje placat tko si ga moremo vsi. Tu se je pa nasla neka banda ki je prepricana da oni pa lahko zastonj zivijo v tujem objektu. No pac ne morejo.
Kok časa je so že v Rogu in koliko časa potekajo pogovori? Pa povej mi kako nej kdorkoli dela kjerkoli če so take cene najema?
Jaz bi rad delil plesno znanje recimo. Če pokrijem stroške potovanja do telovadnice nazaj mi je dovolj samo da se dogaja. Pa mi ti povej kako nej pri teh zasoljenihi cenah dobim normalen najem neke telovadnice?
Koliko "Rogovcev" dejanko ŽIVI v Rogu?
Citat:
http://tovarna.org/node/1176
Njihova izjava iz leta 2007:
Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Komentar na MMC:
Citat:
http://tovarna.org/node/1176
Njihova izjava iz leta 2007:
Zaradi nujnosti obstoja takšnega prostora se je pred dobrim letom preko civilne iniciative izvedla začasna zasedba bivših poslopij tovarne ROG, ki so bili več kot deset let zapuščeni. Pri tem pa se vsi zavedamo in tudi sprejemamo dejstvo, da ko bo mestna občina Ljubljana imela konkreten načrt za ureditev ROG-a in bo začela s prenovo, bomo ta prostor povsem mirno in prostovoljno zapustili.