Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
od nešteto pridemo do recimo 10-20 gradbe3nih jam. zagotovo niso prazne zato ker je zoki grd grd ampak ker ni €€€
Ne pozabit še na Čopovo pa objekt nasproti hotela turist, jama na Frankopanski, prazna parcela na Bavarskem dvoru pri Pošti, veliko območje ob parmovi, parcela pri bivši Astri kjer so že pred leti porušili učne delavnice, območje ob Linhartovi in za Gospodarskim razstaviščem, zapuščena parcela med Resljevo in Kotnikovo, ob Ljubljanici je tudi še dovolj prostora za razna "elitna" stanovanja , tako, da ni potrebe po rušenju Roga, naprimer med Zaloško in Ljubljanico je narejen večji projekt, ki čaka na investitorja, območje ob Tivolski c. je tudi predvideno za gradnjo... 10.20?? Bi rekel, da precej več pa še bi lahko našteval, poleg tega gre v nekaterih primerih za velika območja, kjer se lahko zgradi tudi od 5 do 10 objektov, morda celo več. Pa ne pozabit še območje nekdanje Kolynske...
Ampak kje si ti zdaj Zokija spet notri privlekel? Gre se le zato, ker nekateri mislijo, da bi z rušitvijo Roga našlo cel kup investitorjev v tisto parcelo. Če bi to bilo res bi se tudi na vseh omenjenih parcelah že gradilo oziroma bi bilo že zdavnaj vse zgrajeno. Kje je še štadion Bežigrad ter poslovna stolpnica in stanovanja, ali pa dokončanje stanovanj med Šmartinsko in Kavčičevo...
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Ker so šle skoraj vse firme u [cenzura], ja.
Ampak un model še vseeno sanja, da bo ROG preuredil v elitno stanovansko enoto, po vzoru Londona.
Res mi ni jasno kakšne probleme imaš? Kaj bi sploh rad? Kaj bi rad dokazal? Jaz sem samo povedal kakšno je stanje in kaj se bo z Rogom zgodilo, sanjate pa vi o nekih investitorjih, ki bi se po rušitvi Roga kar čez noč pojavili s polno denarja.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tudi kultura mora biti. muzeji, galerije...a vendar... če je rog tako zelo pomemben pa naj naredijo "javno zasebno partnerstvo". če ga znajo pri športnih objektih naj ga še pri kulturnih.
Saj to že nekaj let želijo! Iskal se je zasebni investitor, da bi šli v "javno zasebno partnerstvo". MOL naj bi obnovil tovarno Rog, zasebni partner pa bi na območju, ki ga bodo zdaj rušili zgradil stanovanja in poslovne prostore ampak ni zanimanja, ker ni denarja, čeprav tu nekateri brihtoli trdijo, da se investitorji kar tepejo med sabo za elitno lokacijo Rog.
Zdaj je plan samo rušenje tega kar je na spodnjem delu fotografije, vse te nižje zgradbe in prizidki, to je tudi zemljišče na katerem lahko zasebni investitor, ki baje kar v vrsti čakajo, gradi nekaj "elitnega". Dolga zgradba v ozadju (Rog) ostane in gre v obnovo z denarjem, ki naj bi ga zagotovil MOL.
To je to, zdaj pa lahko spet nadaljujte z vašimi brihtnimi pripombami in se jezite in me žalite samo zato, ker sem samo povedal kaj se dogaja.