Poraba električne energije

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Vglavnem je PC za net, VLC, excel, word in pašnik.

S tako grafo je zadeva gamerski pc, poraba pa temu primerna. To definitivno NI komp, ki ga imaš prižganega cel dan, če gledaš na obratovalne stroške... "namensko" vzameš nekaj takega in notri disk, tako da ti služi kot shramba, pašnik pa še printer gor priklopiš, skupno porabi 5-10W in imaš mir
zmaga.gif

lp

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.522
7.043
113
mah nas ne bo konec, ko bo pa čas prišel za ponoven nakup česa, bomo pa v to smer razmišljali, ja. hvala za namig.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Dečki kolko pa plačujete prispevkov.

Jaz sem gledal da imam čiste elektrike za 15 eurov. Potem pa prispevki, pa ddv in voila položnica je velika za 45 eurov. Mamu jim. A je pri vas podobno?

Hvala ti.
Jaz sem pred kratkim šel na Geni, in sem mislil, da me tukaj celo bolj lupajo, pa sedaj vidim da so vsi podoben šmorn.

Še enkrat tanx.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Evo sm si šel prav izračunat na podlagi zadnjih 12 mesecev in upošteval vse prispevke + priklj. moč, pa pride povprečna cena (torej glede na mojo porabo priklj. moč, razmerje porabe VT MT ipd) 0,12€/kWh - toliko me stane kWh nekega aparata, ki dela 24/7 enakomerno. Vse drugo je metanje peska sebi v oči. Cca MT 0,10, VT 0,15.
Pa je cene same enregije 0,03 in 0,06 na kWh brez davka oz cca 0,04 in 0,07 z davkom.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Dečki kolko pa plačujete prispevkov.

Jaz sem gledal da imam čiste elektrike za 15 eurov. Potem pa prispevki, pa ddv in voila položnica je velika za 45 eurov. Mamu jim. A je pri vas podobno?

Maš pa višje cene kot jaz pri gen-i, jaz imam (z zadnjega računa) MT 0,03230 in VT 0,5930

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Sedaj pa eno bolj butasto vprašanje kako dokazati, da je števec za porabo električne energije v okvari. Ker sem vse ostale faktorje izključil in končal na njem.

Namreč kako naj jst dokažem njim da je števec narobe odčitaval vse od zadnje menjave, ker če pridejo in po svoje ugotovijo da imajo oni prav bom najebal ko žuti in plačal še več kot zdaj. Oni definitivno ne bodo špukali v svojo skledo in priznali tudi če je v okvari da je v okvari saj niso nori. Lahko mi ga zamenjajo ali vrnejo istega nazaj notri, da zahtevam elektronskega so pa taki stroški da se ne splača sploh omenajat.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Sedaj pa eno bolj butasto vprašanje kako dokazati, da je števec za porabo električne energije v okvari. Ker sem vse ostale faktorje izključil in končal na njem.

Namreč kako naj jst dokažem njim da je števec narobe odčitaval vse od zadnje menjave, ker če pridejo in po svoje ugotovijo da imajo oni prav bom najebal ko žuti in plačal še več kot zdaj. Oni definitivno ne bodo špukali v svojo skledo in priznali tudi če je v okvari da je v okvari saj niso nori. Lahko mi ga zamenjajo ali vrnejo istega nazaj notri, da zahtevam elektronskega so pa taki stroški da se ne splača sploh omenajat.
Čisto enostavno. Zahtevaj izredni pregled merila- to stane nekaj deset €. Če je merilo OK boš stroške nosil sam, drugače pa jih skupaj z preveč obračunano energijo zahtevaj od lastnika števca.

PS- preden pa greš v to raje sam preveri dejansko porabo. Najdi električarja, da ti s tokovnimi kleščami in uro preveri delovanje števca.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Naredi test...odšravfaj vse varovalke ven. Eno za vtičnice vklopi nazaj noter. Vklopi kalorifer z najvišjo močjo, ki naj lavfa točno eno uro. V tej uri bo porabil nazivno moč...verjetno 2 kWh.
Istočasno imej med vtikačem in vtičnico števec porabe el. energije...tega si nekje sposodi.

Odčitaj porabo na števcu na steni in na tem v vtičnici. Če boš točen z uro bi morala oba pokazat nazivno moč kaloriferja...porabo seveda.

Pustimo zdaj natančnost na odstotke a boš s točnostjo pod 10%.