Popravilo avtomatskega menjalnika

henkl

Majstr
18. nov 2019
618
383
63
faaak stari pa to je blo takrat drugo vesolje. 2,3 E, pa šibedah, pa auto klima, pa narisan kodiran ključk na zadnjih stranskih steklih...To se je cedilo sline kot bi imel steklino....že 80 so ble oh in sploh, 100 pa presežek vseh presežkov.... če je gor pisalo quattro pa sploh nimamo kaj debatirat. Buletpruf za uvijek, grajen ko tank, komfort kt dnevna...audi tak kt mor
Kr uredu ja -2.8 pa 6cilindrov kvatro bencinar to je bla žvau

• Ljubezen
Reactions: visek_izobrazbe

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.200
154
63
okolica mesta
Zanimivo. Kolega je prejšnji teden na Golfu 6 2012 delal prvi velik servis na 220k km vse prvo in nič ni puščalo. Zobat jermen je bil na oko čisto ok.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.888
3.756
113
Lublana
www.facebook.com
faaak stari pa to je blo takrat drugo vesolje. 2,3 E, pa šibedah, pa auto klima, pa narisan kodiran ključk na zadnjih stranskih steklih...To se je cedilo sline kot bi imel steklino....že 80 so ble oh in sploh, 100 pa presežek vseh presežkov.... če je gor pisalo quattro pa sploh nimamo kaj debatirat. Buletpruf za uvijek, grajen ko tank, komfort kt dnevna...audi tak kt mora bit

Ni bil quattro, za motor ne vem kateri je bil, je bil pa ziher bencinar in 5 cyl. Kar se mi je zdelo zelo nenavadno.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.377
4.826
113
Da bomo ontopic. Kako je kaj s hyundajevimi DCTji, konkretno 7 stopenjski, suha sklopka? Primerljivo z VAG DSGji, boljše slabše? In če se kaj pokvari ali zna kdo to popravljat pri nas.

tony

Guru
23. jul 2007
10.950
1.848
113
Sliši se manj, ker jih je pri nas primerljivo manj od DSGjev... Težave pa so verjetno podobne, vsaj v Ameriki so ob uvedbi DCTjev poročali o podobnih težavah.

Kako je s popravilom pri nas, pa pojma nimam. Sam sem se pred leti ravno tega usral in DCTja nisem vzel.

lecko

Pripravnik
11. okt 2016
82
10
8
Tudi meni se je na DSG pripetila skoraj že serijska DSG napaka- prižge se lučka za menjalnik, lahko uporabljaš samo polovico prestav, a piše vožnjo lahko nadaljuješ. Tudi po zaslugi tega foruma sem se oglasil v TIT Trebnje. Ni blo enostabno popravilo, tudi večkrat sem moral tja, se tudi živciral, a na koncu so zrihtali in jih lahko priporočam še komu, nisi samo številka tam in se ti posvetijo klub veliki delavnici.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.571
8.706
113
Tudi meni se je na DSG pripetila skoraj že serijska DSG napaka- prižge se lučka za menjalnik, lahko uporabljaš samo polovico prestav, a piše vožnjo lahko nadaljuješ. Tudi po zaslugi tega foruma sem se oglasil v TIT Trebnje. Ni blo enostabno popravilo, tudi večkrat sem moral tja, se tudi živciral, a na koncu so zrihtali in jih lahko priporočam še komu, nisi samo številka tam in se ti posvetijo klub veliki delavnici.
Lahko omeniš še letnik, tip menjalnika in pri koliko km?

sad

Guru
24. avg 2007
23.211
12.029
113
Če je serijska in dobro znana napaka, zakaj si se moral večkrat vračati tja?
Kakšna je bila cena popravila?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.646
677
113
Če je serijska in dobro znana napaka, zakaj si se moral večkrat vračati tja?
Kakšna je bila cena popravila?
točno to sem tudi sam želel komentirat. Če je to njemu bila dobra izkušnja, potem si ne upam predstavljat kaj mu dogaja ob malem servisu o_O :valjamse:
Je pa moja izkušnaj bila kar zelo podobna njegovi. Traaaaajalooo, jutri pa res bo, ne dobimo delov, potem sem jaz moral dele dobavit... jaz jih tudi toplo NE priporočam:evil:

• Všeč mi je
Reactions: sad

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.990
139
63
mb+ -20km
Diši na reklamo....

sad

Guru
24. avg 2007
23.211
12.029
113
Jaz se Tita spomnim le po tem, da je enemu naračunal (mislim, da je celo tukaj pisal) konkretno cifro, čeprav je bil avto še v tovarniški garanciji.
To meni dovolj pove.