Popolni partner/partnerka

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Zadnje čase v družbi dostikrat naletimo na temo "popolni partner", kjer vsak malo priča, kakšen bi moral partner biti. Zanimivo je, da imajo moški taka zelo preprosta načela, ženske so malo drugačne. Naredila sem si manjšo statistiko:

Od 30 oseb - 10 tipov, 20 žensk

Vsi tipi so rekli, da mora biti ženska sproščena, ne sme komplicirat in mora biti dobra v postelji
Vse ženske so rekle, da mora imeti tip smisel za humor in jih sprejeti take kot so.

2 tipa sta rekla, da mora biti ženska povprečnega videza, ker če je prehuda, jo hitr izgubiš. 5 jih je izjavilo, da mora imeti delovne navade. 2 sta celo izjavila, da ne sme biti višje izobražena od njega
shocked-1.gif

3 punce so rekle, da mora biti izobražen ( tudi same so visoko izobražene), 2 sta rekli da mora biti športnik ( tudi same so športnice).

Vseh 30 je reklo, da morata imeti s partnerjem podobne cilje in hobije in vseh 30, da se morata s partnerjem ujeti v postelji.

Noben od teh ne gleda na finančno stanje - se pravi ni pomembna plača partnerja.

Torej, zanimivo mi je, da nikoli nihče ne omeni simpatičnosti, kemije, zaljubljenosti...bla bla. Vsi se zavedamo, da popolnega partnerja ni. Po pogovoru s temi kolegi mi je zanimivo to, da imajo vsi v bistvu zelooo minimalne zahteve ampak pol od teh je samskih. Kje je fora?
17758-icon_confused.gif

Kaj vi mislite? Očitno mam preveč časa za tele bedarije. Sam me res zanima kaj vi mislite glede parnerja - kaj je tisto ki vam je bistvenega pomena in brez tega nebi mogli furati veze, čeprav je ostalo dokaj popolno...

Don't shoot me.
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Popoln partner je točno to, kar nekomu paše, oz kaj nekdo rabi, logično je, da od partnerja iščemo nekakšno dopolnitev ali zgolj simbiozo.

Glede ostale pa predlagam, da narediš anketo, z najbolj pogostimi razlogi in dovolj bo materiala za analizo kasneje, drugače bo tema dokaj hitro prešla v spam
wink-1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Citat:
Noben od teh ne gleda na finančno stanje - se pravi ni pomembna plača partnerja.

Citat:
Po pogovoru s temi kolegi mi je zanimivo to, da imajo vsi v bistvu zelooo minimalne zahteve ampak pol od teh je samskih. Kje je fora?

Connect the dots
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Zakaj problem glede $? Sej ne greš v vezo da bi obogatel al pa da bi nekoga zajedal...vsaj v osnovi ni tko!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Marsikdo gre, predvsem ženske.

Smisel veze je, da se dopolnjujeta. Nekdo je v vezi zaradi sexa, nekdo zaradi čustvene vezi, nekdo pa pač rabi denar, so what.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Roko na srce, je tam anketa brez pomena. Ko vidiš človeka te privlačijo druge stvari kot pa potem ko ga že poznaš. Pa najbrž te več stvari privlači na človeku in ne samo ena.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
A to me vikaš? No, zdaj pa resno.

Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Zadnje čase v družbi dostikrat naletimo na temo "popolni partner", kjer vsak malo priča, kakšen bi moral partner biti. Zanimivo je, da imajo moški taka zelo preprosta načela, ženske so malo drugačne. Naredila sem si manjšo statistiko:

Od 30 oseb - 10 tipov, 20 žensk

Vsi tipi so rekli, da mora biti ženska sproščena, ne sme komplicirat in mora biti dobra v postelji
Vsaka ženska komplicira, razlika je samo v tem koliko ji dopustiš, da komplicira. Ne smeš biti tiran in ji prepričiti vsako njeno kamprico, je pa dobro, da ji sam postaviš omejitve do kam lahko gre in kje se mora ustaviti. Zadeva je v osnovi zelo preprosta, samo kaj ko ste ženske odlične manipulatorke in marsikateri tip popusti. Na žalost.

Vse ženske so rekle, da mora imeti tip smisel za humor in jih sprejeti take kot so.
Še ena bedarija v nizu. Kaj to pomeni, da te mora nekdo sprejeti? V osnovi to pomeni, ko te jebe, nisem se pripravljena spreminjati, prilagajati kaj šele sklepati kompromise. Takšna ženska se ima za pretirano samostojno in kot takšna pojava tipa ne potrebuje, razen da ji da tiča in čao. Takšna rabi dominantnega tipa, v katerega mora biti zaljubljena, vse ostalo je strel v prazno, ker je takšna ženska enostavno preveč samosvoja za kaj drugega, so pa takšne najboljše, vsaj jaz jih obožujem.

2 tipa sta rekla, da mora biti ženska povprečnega videza, ker če je prehuda, jo hitr izgubiš. 5 jih je izjavilo, da mora imeti delovne navade. 2 sta celo izjavila, da ne sme biti višje izobražena od njega
shocked-1.gif

Tipi s premalo samozavesti. Porazno in žalostno za moški rod. V osnovi so hude ženske manj samozavestne, je pa res, da to zelo dobro skrivajo in kot vsako živo bitje, imajo tudi "hude" ženske svoje pomanjkljivosti in slabosti. Tisto o ozobrazbi ne bom komentiral, ker mi gre na bruhanje, pičke posrane.

3 punce so rekle, da mora biti izobražen ( tudi same so visoko izobražene), 2 sta rekli da mora biti športnik ( tudi same so športnice).
Kompleks manjvrednosti, če bi imela tipa, ki je manj izobražen. Vprašaj jih, če ne bi imel osnovno šolo, vendar bi imel uspešen posel, ki mu nosi 6 mestno številko na leto. Odgovor bo presenetljiv. Uno s portnikom je do neke mere razumljivo, nimam pripomb.

Vseh 30 je reklo, da morata imeti s partnerjem podobne cilje in hobije in vseh 30, da se morata s partnerjem ujeti v postelji.
Cilji so kul, na žalost pa tudi pogost razlog, da se partnerja skregata in v končni fazi gresta narazen. Zakaj se osredotočiti na cilje? Vsaj ne na začetku. Še bolj neumno pa je, da si zbiraš partnerja glede ciljev, to pride potem, ko želita skupaj ustvarjati, ne pa na začetku, ko se išče partner, zgrešen način, veliko žensk se prestraši, ko moški povpraša žensko po ciljih. Pogosto se dogaja, da ženska ne izpolnjuje njegovih ciljev in vice versa

Lažje sami sebi ali pa imaš ob sebi sane hippye. Finance so pomembne, ker denar omogoča hobije, potovanja in druženje.

Torej, zanimivo mi je, da nikoli nihče ne omeni simpatičnosti, kemije, zaljubljenosti...bla bla. Vsi se zavedamo, da popolnega partnerja ni. Po pogovoru s temi kolegi mi je zanimivo to, da imajo vsi v bistvu zelooo minimalne zahteve ampak pol od teh je samskih. Kje je fora?
17758-icon_confused.gif

Ženske si v osnovi želite moškega z jasno začrtanimi cilji, predvsem pa da ve kaj hoče. V osnovi ste rade vodene, s to pripomobo, da je pomembno, da se vas vključi in da se stvari ne delajo samo enostransko. Tvoji kolegi so na žalost takšni kot so, premalo samoinciativni, samozavest pa jim primankuje serijsko.

Kaj vi mislite? Očitno mam preveč časa za tele bedarije. Sam me res zanima kaj vi mislite glede parnerja - kaj je tisto ki vam je bistvenega pomena in brez tega nebi mogli furati veze, čeprav je ostalo dokaj popolno...

Don't shoot me.
grin1.gif

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
veselim se odgovora kolesarja, komaj čakam da Batate kaj pove na to temo, beautiful minds of alter.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Davidoff, odlično - hvala za tako izčpno mnenje.
grin1.gif

Tisto, da partnerja sprejmeš takega kot je ni bilo mišljeno, da se ne prilagodiš ali on tebi. Temveč, da ga ne spremniš karakterno in vizualno.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Ne razumem. A so grde? Kaj pa imaš za sprejeti? Al ti ustreza al pa ne. A to se siliš, ker ti druge stvari ugajajo, potem moraš pa nekaj drugega sprejeti. Malo me bega kaj točno so kle mislile.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ne razumem. A so grde? Kaj pa imaš za sprejeti? Al ti ustreza al pa ne. A to se siliš, ker ti druge stvari ugajajo, potem moraš pa nekaj drugega sprejeti. Malo me bega kaj točno so kle mislile.

hm, npr. greš v neko z bejbo, pa ti po pol leta reče, da ji ni všeč tvoj uho..
13.gif
In želi, da si ga operiraš...

Ali pa karakter: Že v štartu punca ve, da ne maraš npr. otrok, po pol leta pa te želi spremeniti in ti vsiljuje mnenje.

Ok, bedna primerjava...sam tko za približn

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Hm, jaz sem svojo ženo spoznal pri 17ih. Najprej je bila seveda pomembna simpatičnost, lepota. Potem začneš ocenjevati njene delovne navade, smisel za humor, ujemanje v spolnosti. Z denarjem se nisva obremenjevala, ker sva bila takrat več ali manj brez njega
frown-1.gif

Ne vem pa kako bi bilo, če bi bil v resni zvezi šele tam nekje okoli 30ih, pač druga pamet drugo razmišljanje.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
No, na tem mestu pride prav razmislek o tem ali si tudi sam pripravljen na kakšno spremembo. Ne bi ravno komentiral operacije ušesa, ampak verjetno se razume, da se morata spremeniti oba, ker ravno to je bistvo sinergije. Te spremembe bi tako metaforično opisal kot fino brušenje
evil.gif
in nikakor ne radikalne spremembe nazorov ali izgleda (ok, pustmo oblačenje).
Glede ankete: kliknil sem drugo. In ni mi žal, da sem jo
evil.gif

EDIT: EDIT.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:

hm, npr. greš v neko z bejbo, pa ti po pol leta reče, da ji ni všeč tvoj uho..
13.gif
In želi, da si ga operiraš...
Zdaj, če ni nič narobe s tvojim ušešom pa da je samo malo štrleče, potem jo očitno nekaj moti na partnerju in išče izgovor, da mu da košarico. Lahko, da ji je dolgčas, ne vem, ugibam, težko podam lastno mnenje na podlagi rekla kazal.

Ali pa karakter: Že v štartu punca ve, da ne maraš npr. otrok, po pol leta pa te želi spremeniti in ti vsiljuje mnenje.

To ni karkater. Karakter je nekaj povsem drugega. To kar si ti napisala je življenjska odločitev katero partner ne spoštuje in ti nekaj vsiljuje..

Ok, bedna primerjava...sam tko za približn

Daj jo še malo povprašaj, ker to mi je res zanimivo za brati.
smile-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Citat:
A to me vikaš? No, zdaj pa resno.

Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Še ena bedarija v nizu. Kaj to pomeni, da te mora nekdo sprejeti? V osnovi to pomeni, ko te jebe, nisem se pripravljena spreminjati, prilagajati kaj šele sklepati kompromise. Takšna ženska se ima za pretirano samostojno in kot takšna pojava tipa ne potrebuje, razen da ji da tiča in čao. Takšna rabi dominantnega tipa, v katerega mora biti zaljubljena, vse ostalo je strel v prazno, ker je takšna ženska enostavno preveč samosvoja za kaj drugega, so pa takšne najboljše, vsaj jaz jih obožujem.

Amen!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.