Poplave 2014 BIH in SRBIJA

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
opaa... pošteno jih je namočilo
frown-1.gif

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Bn31jaMCEAAEOf0.jpg

Sremska Mitrovica, Srbija

Bn7c6pzCUAAgU7r.jpg

Slavonija, Hrvaška

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.645
3.108
113
v lokalni ostariji
bom odprl novo temo glede tega offtopica...

drugače pa jebena situacija te poplave. je pa tako dokler o katastrofalnih poplavah beremo/gledamo ko se zadeva dogaja nekje v maleziji ne čutimo nobenih potrebpo darovanju.. ko se zgodi v bližini je katastrofa

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako pa to, da nisi odprl posebne teme ko je bil žledolom v Sloveniji ?
ja take akcije zbiranja pomoči ni bilo niti ob naravnih nesrečah v sloveniji. pa me tudi zanima če so imeli take akcije po tujini (bosna, srbija vključeni) ko je bil v sloveniji žled?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Sicer pa so za vsem skupaj tako ali tako Američani, citat od mojega FB ''prijatelja'' (sej bi ga že odstranil ampak se včasih res nasmejim):
Banda ameriška retardirana, poplavli Balkan, uničli pridelk, uničli življenje ljudi, živali,... Sedaj bodo dal ugodne kredite za odpravo posledic. Cene žit bodo šle v nebo, posledico bo čutila cela europa. Jao jao jao

Res ste zaostali, hvala ker moramo delit planet z vami

Upam, da Balkan ustane in podre haarp antene in vas dobesedno v rit nasuva(izžene iz države), sledile vam bodo mnoge države, ki imajo posla s to nesnago. Prosim univerzum, da vam oprosti in vas vrne na vase mesto, ki pa definitivno ni tukaj na tem planetu.

hysterical-1.gif
to so globoko verni ljudje. včasih so rekli ja kako je bog lahko tak. sedaj ko je modern ateizem pa rečejo kako so amričani taki. sicer nima nič s temo ampak ateizem ni za vsakogar. verni naj ostanejo verni. jih bom bolj spoštoval kot pa kvaziateiste, ki so ateisti samo zaradi mode.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Ne razumem vas res.
Ne razumem folka, ki je tako pokvarjen in privoščljiv! Tipična SLOVENSKA DRUŽBA. Zihr ste Janši na prešercu mahal.
Včasih me je sram biti slovenec (bi napisal še z manjšim fontom). FUJ in FEJ!
nič privoščjiv samo neenakovredno so naravne katastrofe po svetu obravnavane.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Za vse patriote:
Bn8IGScCIAA02t7.jpg
lepo sedaj pa povej tistim ki so nastradali zaradi žleda da si teme ne zasluijo, ker je noter premajhno obočje.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.792
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
ja take akcije zbiranja pomoči ni bilo niti ob naravnih nesrečah v sloveniji. pa me tudi zanima če so imeli take akcije po tujini (bosna, srbija vključeni) ko je bil v sloveniji žled?
Imaš kratek spomin

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Na bruhanje mi gre pisanje nekaterih, res ste bolani do konca! Slabši in bolj pokvarjeni ste od živali.
uf-1.gif

Grem raje naprej pakirat robo, pol še v trgovino skočim, da nabavim hrano in vse skupaj zapeljem v zbirni center.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a je prav, da se ustavi proces določanja cene s strani trga ali ne?

če bi temu sp voda odnesla vse palstenke vode iz trgovine, ne bi dobil povpračila.
če proda dražje..je dobičkar.

sam ne vem kaj je prav.

če grem v gmajno in zastonj čistim gozd sem budala, če bi kaj plačila sem dobičkar, če nočem kupit po 60 ampak 30 sem prasec, če gnije na tleh so pa vsi bogi.

pa človk ne more bit pameten.
dobičkar si če nesorazmerno povišač cene. če bi zaradi poplav zvišal 10% ker so se zvišali tvoji stroški ni tak problem. ko jih pa za 200% si pa dobičkar in to zna bit marsikje kaznivo po zakonu.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Ne razumem vas res.
Ne razumem folka, ki je tako pokvarjen in privoščljiv! Tipična SLOVENSKA DRUŽBA. Zihr ste Janši na prešercu mahal.
Včasih me je sram biti slovenec (bi napisal še z manjšim fontom). FUJ in FEJ!
Po prvih komentarjih tega posta sem ravno na to pomislil....
Katastrofa, kakšni so nekateri Slovenci....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.120
113
Ob poplavah reke Drave v Sloveniji so raje debatirali, če so skavti naredili dovolj, da so dobili 10.000 € za nek projekt ministrstva za obrambo.
Trenutno bi bil verjetno pravi čas, da se pobere denar in da poplavljencem na planinskem polju, ker je voda odtekla pred nekaj meseci in je treba stvari sanirati do konca.
Sicer pa vsak naj da tja, kamor želi in kolikor želi. Srbija je ravno prav daleč. Če so poplavljenci preblizu, nas je strah, da bodo od nekaj 10 € naše pomoči obogateli ali pa se preobjedli od 2 konzerv in preveč modno oblekli od par starih cunj.

sung

Pripravnik
10. dec 2011
323
0
16
slovenija je v času žleda potrebovala večinoma agregate da so ljudje dobili elektriko medtem ko trenutno v poplavljenih območjih potrebujejo čisto osnovne stvari za življenje in jim je trenutno elektrika samo luksuz. Medtem ko so pri nas stokali in grajali mobilne operaterje češ da ne morejo objavljati novih statusov po facebooku ipd.

drugače pa dvomim da jih je v času žleda ostalo brez doma več kot v neki manjši poplavljeni vasi v bih ali srbiji

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.557
5.120
113
Elektrika je pri današnjem načinu življenja enako potrebna kot pitna voda. Lahko preživimo brez elektrike, prav tako kot bi večina preživela, če bi pila kar vodo, ki pada z neba. Tako da je tvoje podcenjevanje žleda kar precej žaljivo. Res pa je, da so ljudje od nekdaj bolj navajeni preživet z naravo v ruralnem območju. In žled je največ težav naredil tam. Poplave pa običajno prizadenejo nižine, kjer je poseljenost bolj gosta. V mestih pa ljudje nimajo ne zalog doma, niti se nimajo kam umakniti, brez da jim državni organi določijo prostor.
Mogoče si spregledal, Slovenija je imela poplave letos, leta 2012, Celje je bilo v desetih letih dvakrat pod vodo, Davča si je že opomogla? 2012 je Drava uničila kar dobršen del kmetijskih površin tako da je bodisi odnesla prst, bodisi kaj nanosila gor. Kako se je to reševalo, če se že je, se več ne poroča. Kako dolgo ni obratovala HE Formin?
Gotovo pa je najbolj hudo tam, kjer poplav že dolgo ni bilo. Ljudje niso pripravljeni na tako katastrofo, da ne govorimo o tem, da so glede na poročanje še manj pripravljeni državni organi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Po celem balkanu sočutje, podpora, dobrodelnost, ne glede na nacionalno in versko pripadnost....samo na alterju se še vedno najdejo takšni in drugačni debili.
Bodi faca pa namest na dopust nakaži denar za pomoč.

Ravnokar organiziramo en kombi, ki bo direktno peljal pomoč...

Pa spel se s takimi komentarji.

po radiu skoz opozarjajo, da ne vozit direktno hrane, ker so lahko zapleti na meji. Pejt naprej v en zbirni center, da ti dajo ene papirje za mejne organe, in boš potem bp peljal...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.132
1.909
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Za vse patriote:
lepo sedaj pa povej tistim ki so nastradali zaradi žleda da si teme ne zasluijo, ker je noter premajhno obočje.

Glej skala, jaz sem svoje "povedal" enim (mislim, da sem v eni temi naslavljal enega izmed Alter uporabnikov, ko sem pisal, da bi mu agregat pripeljal a sem ga dal z žledom prizadetemu prijatelju in njegovim sosedom) in tudi drugim. To meni zadošča, da se z vso pravico (in provokacijo) odzovem (oz. kurčim) na neokusno vprašanje (provokacijo).

Za vse, ki se v času naravne nesreče obnašajo hujše, kot otroci v peskovniku in poleg tega sprašujejo naravnost butaste stvari pa spodnjo novico preverite na ministrstvu za obrambo.

Reakcija oblasti v BiH in tudi Srbiji pa se zdi precej počasna. Občutek imam, da so se ljudje (skozi različne organizacije) precej hitreje (samo)organizirali in stopili v akcijo.
Glede preventivnih ukrepov (stanje nasipov, vaje in pripravljenost državnih služb,...) pa bi verjetno tudi lahko veliko napisali. O opremljenosti pa tako ne gre izgubljati besed.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Posebna tema ja bila odprta
Res pa da s troll uvodom
Saj tovrstni troli so pofočkani tudi v tej temi - bolj kot ne z enakim mišljenjem.

Me zanima, kako bi bilo razmišljanje, če bi npr. sandri, Kuclerju (alpine) ali kateremu drugemu čudaku kak lokalni hrib odnesel hišo ali stanovanje, tako kot je v Bosni odnašalo cele vasi in bi se podobno debatiralo o njih in njihovi nesreči..
sprasujem se.gif
Ups, mislil sem njihovim mamam in atom...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Elektrika je pri današnjem načinu življenja enako potrebna kot pitna voda. Lahko preživimo brez elektrike, prav tako kot bi večina preživela, če bi pila kar vodo, ki pada z neba. Tako da je tvoje podcenjevanje žleda kar precej žaljivo. Res pa je, da so ljudje od nekdaj bolj navajeni preživet z naravo v ruralnem območju. In žled je največ težav naredil tam. Poplave pa običajno prizadenejo nižine, kjer je poseljenost bolj gosta. V mestih pa ljudje nimajo ne zalog doma, niti se nimajo kam umakniti, brez da jim državni organi določijo prostor.
Mogoče si spregledal, Slovenija je imela poplave letos, leta 2012, Celje je bilo v desetih letih dvakrat pod vodo, Davča si je že opomogla? 2012 je Drava uničila kar dobršen del kmetijskih površin tako da je bodisi odnesla prst, bodisi kaj nanosila gor. Kako se je to reševalo, če se že je, se več ne poroča. Kako dolgo ni obratovala HE Formin?
Gotovo pa je najbolj hudo tam, kjer poplav že dolgo ni bilo. Ljudje niso pripravljeni na tako katastrofo, da ne govorimo o tem, da so glede na poročanje še manj pripravljeni državni organi.
Da te popravim....
Slovenija je imela katastrofalne poplave tudi leta 1990 in 2010!!!
Kmetijske površine so še najmanjši problem, kaj naredi voda v stanovanjih. Zidovi se sušijo mesece in niso niso več takšni, kot so bili. Pohištvo, ki ni umaknjeno v suhe prostore je uničeni. Vlaga dela svoje. Kolk je pa nek kos pohištva še stabilen, ko ga enkrat razdiraš, nam je pa jasno (kvaliteta iverice). Kaj takšna voda sabo prinese in pusti je pa tud velik problem. Od razne golazni (kač...) gnoja, vejevja, vrečk, plastike, mulja.... skratka smeti. In to pusti po vejah, hišah, vrtovih...itd.
Kar se pomoči tiče... treba pomagati. Normalno. Me pa moti nekaj. Ali bo ta roba prišla do pomoči potrebnih ali se bo tam prodajala po xx%večji ceni??

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.