POP TV in Kanal A bosta plačljiva

I

Izbrisan uporabnik #488

Ta izplen PROplusa prinese na leto večji prihodek, kot so ga sedaj ustvarjali iz vseh drugih virov...

Tu mora biti še nek interni dogovor, kako si bodo pogačo razdelili.

I

Izbrisan uporabnik #488

ima kar nekaj pravilnih pogledov:

Kabelski operaterji bi morali po tej logiki plačevati vsem ustvarjalcem domačih programov, ne pa samo nekaterim, ki lahko zaradi monopolnega položaja na medijskem trgu to izsilijo.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Tukaj gre za vzemi ali pusti,v primeru rtv pa samo plačaj !

Zakaj snecko nekaj joka?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Folk bo pizdil, ampak če bodo podražili za 4 evre, za operaterje ne bo panike, 99,9% folka bo to požrlo. Saj kje pa piše, da se paketi ne smejo podražiti (razen prvi dve leti)?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Problem je da se je (in se bo) nabralo. Najprej so zakasirali za "digitalno" televizijo, potem za "HD", pa kakšno "dodatno kartico", pa recimo 4 za pop-tv, pa 1 euro za planet tv... Kar neankrat se bo za klinčev TV plačevalo več kot za elektriko ali vodo.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.080
113
Če bi se vsaka TV odločila oddajati svoj program preko lastne IPTV povezave, bi se lahko pijavkam izognili.
Podobno kot to dela RTVSLO preko RTV4D, vendar ta še vedno potrebuje neke namenske programske namestitve.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Problem je da se je (in se bo) nabralo. Najprej so zakasirali za "digitalno" televizijo, potem za "HD", pa kakšno "dodatno kartico", pa recimo 4 za pop-tv, pa 1 euro za planet tv... Kar neankrat se bo za klinčev TV plačevalo več kot za elektriko, smeti, kanalščino in vodo .
Fixed! Tako je že sedaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Zdaj je vse kul, ko nihče ne plačuje več, ko bo pa enkrat položnica višja, bo pa folk začel bolj pizditi.
Vse kar bo, bo to, da bodo 14 dni po gostilnah pljuvali in to je to...
Pri nas je ena pijavka lani zacolala okrog 200 EUR na stanovanje določenih stroškov v enkratnem znesku. 95% folka je pizdilo, plačalo in sedaj jih ne zanima več, čeprav bo letos spet padel kakšen tak znesek
grims-1.gif
.
Folk so ovce...
frown-1.gif

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
... pa deževnica ki pada na tvojo streho, pa svojega semena ne boš smeš uporabljati, pa račun za sonce boš dobil ker imaš lep, rdeč paradajz... aja, pa avtobusna linija gre skozi tvojo ulico, bo treba to ugodnost plačati...

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo, da 24kur ne poroča o super biznisu, ki jim je ratal
smile-1.gif
Bi pričakoval, da se bodo malo pohvalili.

http://www.zurnal24.si/vrtoglavi-dodatni-prihodki-pro-plusa-clanek-283753

Če upoštevamo štiri evre mesečnega nadomestila na naročnika, bi se Pro plusu prihodki povečali za skoraj 60 odstotkov. Zdaj z oglasi in drugimi prihodki v celem letu zberejo 49 milijonov evrov (2015), z nadomestili pa bi prejeli dodatnih 29 milijonov evrov. S tem denarjem bi imelo podjetje leta 2015 namesto 6,3 milijona evrov izgube dobrih 22 milijonov evrov dobička. Pro plus sicer že od leta 2012 dalje ni ustvaril dobička. od takrat dalje so ustvarili skupaj za 15 milijonov evrov izgube. Lanski poslovni rezultati še niso znani

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Zdaj je vse kul, ko nihče ne plačuje več, ko bo pa enkrat položnica višja, bo pa folk začel bolj pizditi.
Pri nas je ena pijavka lani zacolala okrog 200 EUR na stanovanje določenih stroškov v enkratnem znesku. 95% folka je pizdilo, plačalo in sedaj jih ne zanima več, čeprav bo letos spet padel kakšen tak znesek
grims-1.gif
.
Folk so ovce...
frown-1.gif

In kaj bi lahko naredili? Dobro veš, da smo kot potrošniki pri nas zelo slabo zaščiteni. Regulatorji so sami sebi namen, sodišča pa meljejo po več desetletij. Če ne plačaš si pa hitro v izvršbi.
Sem pred več kot letom dni kupil nekaj na netu in sem dobil ponaredek. Jaz mona sem hotel nekaj narediti, da ne bi bil ovca in samo blejal po gostilnah, in sem stvar prijavil tržni inšpekciji. Bolje da ne bi, ker se do sedaj ni še nič zgodilo. Postopek se še vleče. Podjetju je bila menda izrečena kazen, ki je verjetno ne bo plačal, meni pa tudi nihče ne bo vrnil denarja. Sedaj mi je žal, da nisem ponaredka vrnil v 14 dnevnem roku in bi ga prodali komu drugemu, mene pa nasankali zgolj za stroške pošiljanja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.569
336
83
Kras
www.mtl.si
Ti si imel žal pač ''dobro'' izkušnjo z delovanjem inštitucij v naši državi
frown-1.gif
.
Mi smo enkrat (pri eni drugi zadevi) že uspeli nekaj spravit čez, čeprav so se nam na začetku smejali v obraz (tudi uradne inštitucije), češ da se ne da nič naredit. Le par ''norcev'' mora bit, ki se upajo izpostavit, ker se zelo hitro začne metanje polen pod noge in izsiljevanje na privat ravni.
No, tistih 5% probamo sedaj nekaj naredit na to temo, koliko bomo uspešni, bomo pa videli.
wink-1.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
grims-1.gif
.
Folk so ovce...
frown-1.gif

In kaj bi lahko naredili? Dobro veš, da smo kot potrošniki pri nas zelo slabo zaščiteni. Regulatorji so sami sebi namen, sodišča pa meljejo po več desetletij. Če ne plačaš si pa hitro v izvršbi.
Sem pred več kot letom dni kupil nekaj na netu in sem dobil ponaredek. Jaz mona sem hotel nekaj narediti, da ne bi bil ovca in samo blejal po gostilnah, in sem stvar prijavil tržni inšpekciji. Bolje da ne bi, ker se do sedaj ni še nič zgodilo. Postopek se še vleče. Podjetju je bila menda izrečena kazen, ki je verjetno ne bo plačal, meni pa tudi nihče ne bo vrnil denarja. Sedaj mi je žal, da nisem ponaredka vrnil v 14 dnevnem roku in bi ga prodali komu drugemu, mene pa nasankali zgolj za stroške pošiljanja.

Ma vse je to vihar v čaši vode.
Poglej . A tako nujno potrebujemo TV? Bodimo složni in enostavno odjavimo TV. Da se brez nje ne da je pa itak ena bosa. Naše babice in dedki so preživeli brez TV, interneta in mobitelov. Lahko se jih le tako prisili, da se jih čim več odjavi, potem pa bodo začeli razmišljati drugače. Dokler pa se bomo jokcali in curčili samo po forumih pa itak ne bo koristi.
LP

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
Saj točno to računajo. Nekaj % nas bo v luft skčilo in si zmanjšalo mesečni račun. 50000+, ki sedaj ne dajo ISP-jem nič pa jih bo začelo nekaj plačevat.

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
Saj točno to računajo. Nekaj % nas bo v luft skčilo in si zmanjšalo mesečni račun. 50000+, ki sedaj ne dajo ISP-jem nič pa jih bo začelo nekaj plačevat.

Bojim se da bo tako... molk institucij in velikih medijev je zgovoren.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
vsi so podkupljeni, agencije, mediji, vsi....tukaj se vidi sistem, da ne podpira naroda ampak kapital.

bo treba na evropske inštitucije pisat.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.453
10.686
113
Posledica hiperprodukcije, preveč vsega, dela pa ni. in si je potrebno izmišljevat službe in posledično to plačat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Bojim se da bo tako... molk institucij in velikih medijev je zgovoren.
Saj so vedno neučinkoviti in nesposobni, nič novega. To so pa tokom dela spoznali tudi na omenjenih televizijah.