Poor man's 911

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Jaz ti recem, ce se vi alter genialci skup spravite, so prostozidarji, iluminati,..., vajenci za vas, ker vete o vsem res vse. Ni da ni no. Redko ki vidis toliko mastermindov iz vseh moznih podrocij na kupu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
še ena taka pametna tema je v čevku o solarni elektrarni. masterminds of the world.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Meni je po slikah všečen. Bolj kot Fiat 500, ki je za moj okus za moškega voznika malo preveč "mavričen".

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kangoo bo idealen za gospodinje, ka-li? Placa za zarod, za nakupovanje, odlagalnih povrsin je kar nekaj, pa se pretirano zahteven ni znotraj. Ce je pa moz manj radodaren bo pa Dokker ravno prav!

Al mora bit GLIH Twingo ime avta za gospodinje?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Meni je po slikah všečen. Bolj kot Fiat 500, ki je za moj okus za moškega voznika malo preveč "mavričen".

Moji "gospodinji" tudi lajka... tisti s premicno streho.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Jaz ti recem, ce se vi alter genialci skup spravite, so prostozidarji, iluminati,..., vajenci za vas, ker vete o vsem res vse. Ni da ni no. Redko ki vidis toliko mastermindov iz vseh moznih podrocij na kupu.

Zakaj pa potem eni 'navadni' novinarji pri novem avtu takoj odkrijejo pomanjkanje odlagalnih površin, da se recimo noga drgne ob del armaturke, da so kontrole težko dosegljive, da se ne vidi na merilnike, da...
rolleyes-1.gif
Pa imajo avto na testu eno popoldne, inženirji pa so avto sestavljali par mesecev. Zakaj? Ker nimajo stika z realnim svetom, ker vozijo avte, kjer 'ni da ni', za en mali twingo pa jih boli k... samo da poberejo plačo. Oblikovalec bo dobil delo plačano, pa tudi če bo avto flop in bo letelo 1500 ljudi na cesto, ker ne bo naročil.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kangoo bo idealen za gospodinje, ka-li? Placa za zarod, za nakupovanje, odlagalnih povrsin je kar nekaj, pa se pretirano zahteven ni znotraj. Ce je pa moz manj radodaren bo pa Dokker ravno prav!

Al mora bit GLIH Twingo ime avta za gospodinje?

Renault potrebuje avto, ki se bo masovno prodajal in ne butični avto, firma ima velike minuse in se težko igra neko loterijo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še ena taka pametna tema je v čevku o solarni elektrarni. masterminds of the world.

Ker takšna solarna elektrarna je samo pesek v oči (in na ogledala) javnosti, da ploska kak je to lepo in prav, da bo sonček delal čisto elektriko. Tako kot solarne elektrarne pri nas, ki delajo več škode (in minusa) kot koristi.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če je rdeče ne pomeni, da je izguba ampak da je šlo dol glede na prejšne leto, to na wikipediji. Verjetno imaš v glavi to iz istega razloga, kot to da se Renaulti kvarijo, pač neka slika, ki se nekoč ustvari in potem ostane.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Če se pravilno spomnim so alter.si analitiki napovedali da bo tudi VAG-ov trojček up!/Citigo/Mii mimosun.
hysterical-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.887
6.540
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj pa potem eni 'navadni' novinarji pri novem avtu takoj odkrijejo pomanjkanje odlagalnih površin, da se recimo noga drgne ob del armaturke, da so kontrole težko dosegljive, da se ne vidi na merilnike, da...
rolleyes-1.gif
Pa imajo avto na testu eno popoldne, inženirji pa so avto sestavljali par mesecev. Zakaj? Ker nimajo stika z realnim svetom, ker vozijo avte, kjer 'ni da ni', za en mali twingo pa jih boli k... samo da poberejo plačo. Oblikovalec bo dobil delo plačano, pa tudi če bo avto flop in bo letelo 1500 ljudi na cesto, ker ne bo naročil.

"navadni" daš lahko kar ven iz narekovajev. Če ne drugega, imajo tile ing. vsaj toliko v glavi, da vedo da to ni avto za gospodinje. Ampak je nadomestek za kolo, če je zunaj dež ali pa sneg. In takle avto nudi vseeno več prostora za kaj odložiti ali pospraviti kot košara na balanci. Vsaka tema v tem delu foruma, ko pride do izbiranja avtomobila za nežnejši spol, dokazuje, da dedci nimate pojma kaj ženska, kaj šele gospodinja, potrebuje od avta...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Če se pravilno spomnim so alter.si analitiki napovedali da bo tudi VAG-ov trojček up!/Citigo/Mii mimosun.
hysterical-1.gif
Saj, a ni? Jaz jih na cestah ne vidim.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Up! je bil v lanskem letu 2 najbolje prodajan avto v svojem segmentu (takoj za Fiatom 500), če bi pa vzeli števeliko celotne trojice pa bi zagotovo zasedli prvo mesto.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Up! je bil v lanskem letu 2 najbolje prodajan avto v svojem segmentu (takoj za Fiatom 500), če bi pa vzeli števeliko celotne trojice pa bi zagotovo zasedli prvo mesto.

Če so bili prodani trije Upi, dve 500-tki in en smart, lahko iz tega napišeš članek, da je Up premagal vso konkurenco in da je prodal 2x več avtov kot zasledovalec.

Tukaj so pa številke za 2012:

35.820 na leto je zelo slaba številka.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Moj argument je slab? Kaj je pa potem izjava v prejsnjem postu? Torej ce potegnemo crto, najbolje prodajan trojcek v svojem razredu je mimosun, ker jih en uporabnik alter.si ne opazi na cesti. Tudi prav.
hysterical-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
rolleyes-1.gif

"navadni" daš lahko kar ven iz narekovajev. Če ne drugega, imajo tile ing. vsaj toliko v glavi, da vedo da to ni avto za gospodinje. Ampak je nadomestek za kolo, če je zunaj dež ali pa sneg. In takle avto nudi vseeno več prostora za kaj odložiti ali pospraviti kot košara na balanci. Vsaka tema v tem delu foruma, ko pride do izbiranja avtomobila za nežnejši spol, dokazuje, da dedci nimate pojma kaj ženska, kaj šele gospodinja, potrebuje od avta...

8 jurjev je kar drag nadomestek za kolo (pa seveda še vsi stroški na leto, ki jih ni malo). Sicer pa ne pišem o tem čemu je avto namenjen, si čisto zgrešil poanto posta. Pišem o tem, da je v končnem izdelku ogromno napak, ki bi jih 20 gospodinj hitro našlo, inženirji/oblikovalci pa brez težav odpravili. Gre se za odlagalne površine, položaj stikal, merilnikov, obliko armaturke... Samo vprašaj SJTV1 kaj vse je že v svoji karieri doživel, stvari, ki bi jih pri načrtovanju avta zlahka in brez dodatnih stroškov spremenili.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:35.820 na leto je zelo slaba številka.

Predvidevam, da kot lokalni forumaški Vseved veš, da se prodaja trojčka up!/Mii/Citigo ni začela s 1.1.2012?
hysterical-1.gif