ponosni starši...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
Lol olimpijska overrated in podobne samo na alterju :)

Nekateri športniki celo življenje podredijo olimpijski kolajni. Vse bi dali za njo. Vam je pa to tak usput, kot medalja za končan smucarski tečaj v 5 razredu.

Spremljam zadnja 4 leta Ester Ledecko na morju kaj vlaga v to na "dopustu" Ko jaz (pa ajde 99% vseh vzalivu) zjutraj celi zaleplen skozi okno ven gledam že ona na polno trenira.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
akhm...pubeci....sem mislil manj na starše in bolj na otroke. ne pa samo na starše, kaj bi delali z miljonom. no, in ja, z tisto medaljo, phe :)

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.366
-2.868
113
Nastej enega olimpijskega prvaka z zlato medaljo, ki je milijonar? Kozmus, ki je zahteval 1000eur mesecne rente do konca zivljenja? Hahaha
Še tisti, ki nimajo zlate olimpijske medalje si kraj bivališča zrihtajo v Monaku, da plačujejo manjše davke... Najbrž ne zaradi samo jurja plače?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
1 mio € ne moreš zaslužiti drugače, kot da nekoga nategneš. Lahko tudi mio strank, ki jim nekaj, kar ima za sabo stroške v višini 10 centov prodaš za 1,10 €. Ni nelegalno, je pa nateg.
Torej zlato na olimpijadi.

I

Izbrisan uporabnik 474

Vsekakor je v zadnjih letih olimpijska kolajna izgubila na prestižu. oz. je prišlo toliko športov zraven, da je teh medalj poplava. Včasih je bil na OI jagodni izbor športov, danes pa je tam vse, kar je malo več od sprehoda. Včeraj je zmagala 13-letna punčka v rolkanju. WTF? V nekaterih športih pa je recimo OI medalja top of the top. Kot drugo je potrebno upoštevati samo naravo športa. V nekem judu ali lokostrelstvu se nikoli niso obračali milijoni in tudi kolajna na OI ti ne bo odprla ne vem kakšna vrata v svet bogastva in prestiža.

Regnum

Pripravnik
24. jun 2021
81
25
8
In kako so tisti z 1 mil oz. olimpijsko pri nas skozi prišli?
Olimpijc si znan, ko so olimpijske. Potem pride drugi. Pa po 30 letih, ko obujajo drugi spomine.
Za 1 mil ( 1k čistega na mesec = 70 let plače)

Tudi če imaš zlato olimpijsko, potem peglezne prodajaš, pa dilce mažeš.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
In kako so tisti z 1 mil oz. olimpijsko pri nas skozi prišli?
Olimpijc si znan, ko so olimpijske. Potem pride drugi. Pa po 30 letih, ko obujajo drugi spomine.
Za 1 mil ( 1k čistega na mesec = 70 let plače)

Tudi če imaš zlato olimpijsko, potem peglezne prodajaš, pa dilce mažeš.
Si pozabil na inflacijo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Vsekakor je v zadnjih letih olimpijska kolajna izgubila na prestižu. oz. je prišlo toliko športov zraven, da je teh medalj poplava. Včasih je bil na OI jagodni izbor športov, danes pa je tam vse, kar je malo več od sprehoda. Včeraj je zmagala 13-letna punčka v rolkanju. WTF? V nekaterih športih pa je recimo OI medalja top of the top. Kot drugo je potrebno upoštevati samo naravo športa. V nekem judu ali lokostrelstvu se nikoli niso obračali milijoni in tudi kolajna na OI ti ne bo odprla ne vem kakšna vrata v svet bogastva in prestiža.
Vse skupaj že malo beži v smeri Guinnessove knjige rekordov (glede na nabor športov, ki so na OI).

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Milion evrov. Za OI medaljo moras odrekat velik del otroštva za šport. Kaj pa vem.... OI je po eni strani tudi overrated. Pa ne čutim potrebe, da je moj otrok zapisan v zgodovino. Raje mogoče kot najmlajši kirurg/inja, ki operiral 48ur.
Evo to... v eni seriji, ne vem če ni bil Mentalist, je rekel za otroka, ki je igral mislim da violino:
Ko se drugi otroci socializirajo in se igrajo/družijo, on pridno igra. Saj je plemenito, ni pa normalno :) Z svojega otroka ne bi hotel, da mu mineta otroštvo in mladost za prevelike napore, razen če bi res sam to hotel.

Sicer pa milijon za olimpijca menda ni problem, do takrat je že toliko dober, da ga je že zaslužil (zadnjič videl, da je Pogačar dobil 5 mio ali tu nekje..menda mu ostane vsaj 1). Pač odvisno od športa.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Kaj a zdaj smo že pri olimpijski medalji in milijonu evrov? Sem mislil, da je osnovno vprašanje zgolj in samo v kakšnem primeru bi bili kot starš bolj ponosni na svojega otroka, torej kolajna in €€€ ločeno :D

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Ah seveda, normalno, da bi bil ponosen v obeh primerih (sploh, če je pri denarju zraven poleg truda tudi poštenost oz. so v igri etični in moralni standardi). Ampak pri kateremu bi bil pa bolj? :D

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Sicer pa milijon za olimpijca menda ni problem, do takrat je že toliko dober, da ga je že zaslužil (zadnjič videl, da je Pogačar dobil 5 mio ali tu nekje..menda mu ostane vsaj 1). Pač odvisno od športa.
Kaj pa vem. Kozmus ga najbrz ni. Sicer se ne bi tako zavzemal za drzavno dozivljenjsko rento :)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Pri kakem kajakašu se da medalja najbrž še slabše "vnovčiti" kot pri atletiki, tudi če gre za disciplino kot je met kladiva.

• Haha
Reactions: Regnum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Mio evrov, s tem da imajo zaposleni ki so zaslužili njegov mio nadpovprecne place , dobavitelji poplacani itd...
Kako bi pa sodil kripto miljonarje pa nimam pojma. Oziroma me zanima kaj se bo dolgorocno s kripto svetom dogajalo.
In ja zlato na sportnem podrocju ima seveda tudi svojo vrednost.
Najbolj ponosen bom najbrz, ce bo spostoval in zivel po drugi tabli bozjih zapovedi. Bom cisto zadovoljen.