ponosni starši...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
vprašanje za starše tukaj, rahlo provokativno a v duhu trenutne olimpijade...
kdaj bi bili "bolj" ponosni na potomca/ko: če vam pri 25 letih zasluži miljon evrov ALI zlato olimpijsko medaljo?

P.S. leta so pač približna. lohk tudi razumete pri 15 ali pri 45...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Hja... Z zlato olimpijsko se instant zapišeš v zgodovino kot nekdo, ki je bil v dotičnem obdobju na svojem področju najboljši od najboljših kar pa za zaslužek milijona €€€ nekako ne drži ravno v vseh primerih oz. ne drži niti v večini primerov. 1 MIO €€€ lahko zaslužiš, če imaš dovolj bogate starše za start-up, če si podjeten kriminalec, če si dovolj izkoriščevalski itd. itd. ali pa, če dobiš res kakšno izjemno idejo, ki jo realiziraš. Ampak to so zgolj izjeme, ki potrjujejo pravilo tako da sam osebno jemljem za veliko večji dosežek zlato olimpijsko medaljo kot pa zaslužek milijona evričev. But hey, that's just me and I'm weird :D

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Mio eur definitivno. Za sport niti pameten, niti zvit ne rabis biti.
Če bi napisal samo prvi stavek, bi bilo dovolj.
Ker z drugim si se malo osmešil... ravno zvit moraš biti. Pa pameten tudi.
Če ponazorim v kolesarskem smislu (ker je to trenutno IN): na koncu dirke moraš bit zvit, premeten (in pameten), da veš, kdaj potegnit naprej. In posledično zmagat. Če greš prehitro, ti lahko poidejo moči, če prepozno, si pač ... bolj pozno v cilju.
Moje mnenje je, da si prevečkrat gledal Forrest gumpa ... :evil:

Kar pa se milijona tiče, je pa veliko odvisno od sreče in pa seveda tudi od zaledja (kot je že Matey napisal ...).
Lahko pa, da sem jim samo fovš :eek:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.126
1.076
113
Z zlato olimpijsko medaljo lahko hitro "zaslužiš" tudi kak miljonček.
Verjetno pa bi z zmagami že prej nabral "miljonček".

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Nastej enega olimpijskega prvaka z zlato medaljo, ki je milijonar? Kozmus, ki je zahteval 1000eur mesecne rente do konca zivljenja? Hahaha

• Haha
Reactions: Regnum

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Lahko, ker greš trenirat nek obskurni šport vezan na geografsko širino in infrstrukturo imaš 99,8% manj konkurence kot npr. v atletiki. Recimo smučarske polete, bob, curling...
Medtem, ce zasluzis miljoncek do 25 tega magari z drogami se moras kar ornk potruditi. Razen ce si 20 letna blondinka idealnih mer na onlyfans ampak recimo, da govorimo za fante

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Res ni vse v denarju. Prednost dajem zlati olimpijski medalji. Če zaslužiš 1 mio eur si v večini baraba, pošteno in z delom in čutom za sočloveka je to dokaj težka zadeva. S tem da se da milijon na nepoštene načine zaslužiti dokaj hitro v tem primeru večina sodelujočih v tvojem projektu ostane brez vsega. Z denarjem si še veno ne moreš kupiti čustva, pameti, inteligence, časa(da bi dlje časa živel pa tu ne mislim par let ampak recimo 20-30-40 let nad 80let recimo) je samo orodje da tlačiš sočloveka v dno družbe. Nekje sem bral, če ti želiš zaslužiti nekje določeno število ljudi živi v revščini. Denar je v bistvu brez pomena. Več milijard evrov ti ne pomaga, če edini preživiš brodolom na samotnem otoku pa si razvajen froc. Tak da še enkrat zlata olimpijska medalja te med drugim vpiše v zgodovino. Na pozitiven način. Pri denarju se te ljudje spominjajo kot barabe, skopuha, izkoriščevalca,....

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
zlata medalja v katerem športu? precej je tudi odvisno od tega.

se mi pa miljon (sicer ga nimam, žal) vseeno ne zdi tako velik denar. medalja je pa le medalja, veliko bolj redek dosežek kot pa miljon.

5. apr 2015
1.412
726
113
Milion evrov. Za OI medaljo moras odrekat velik del otroštva za šport. Kaj pa vem.... OI je po eni strani tudi overrated. Pa ne čutim potrebe, da je moj otrok zapisan v zgodovino. Raje mogoče kot najmlajši kirurg/inja, ki operiral 48ur.

zoom

Fizikalc
14. maj 2014
688
241
43
Si ti smešen al kaj. Takoj ko si dr. si superman in lahko delaš 200 ur tedensko + dodatki..... halo.... kej novega pogruntaj