POMOČ PRI NAKUPU TELEFONA

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ravno na tem delam. Tipkovnica od vivaza mi kar ustreza. Prav tako symbian. Drugače pa mi je xperia malenkost bolj všeč od vivaza, vendar me skrbi ker sedaj prihaja ven windows phone 7 in se verjetno nebo dalo nadgradit na sedmico.

Je tudi še alternativa android, vendar pa mi je od android telefonov všeč le htc legend in xperia mini pro.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Supergirl pravi:
Hojla!

Jaz imam Omnio Pro (Samsung B7330). Sicer ne uporabljam wlana, imam pa non-stop vklopljem bt, veliko čvekam po telefonu
grin1.gif
, nekaj sms-jev na dan, kak mail, včasih si zvečer privoščim malo muzike, nekje dobro polovico dneva ga imam na 3g signalu... Skratka, telefon je kar v uporabi, pa mi drži baterija nekje 3 dni. Moram priznati, da sem zelo zadovoljna, ker sem pričakovala manj...

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

Še en tak, super zadovoljen uporabnik ! Sva že dva
cheer.gif

Ampak, Kibibi tega nima med izbranci, sam pa ji priporočam Nokio E63 . Enostaven za uporabo, Symbian (sicer res zlajnana zadeva ... vem, vem, kotn WM
smile-1.gif
), baterija je kr OK, ima WLAN, fizično QWERTY tipkovnico ... ni, kar ni.
Saj, mogoče ravno zarad Omnie naviram zanj, meni so bolj všeč take sorte telefoni (qwerty), kar pa, ko se navadiš, ne gre v pozabo.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
176
63
38
E63 tud sam lahko samo pohvalim! Sem jo imel leto in pol in jo kasneje menjal za e72, pa se mi je kar malo kolcalo po njej.
smile-1.gif
Pogrešal sem samo vgrajen GPS, ostalo vse super.

Bom kar v tej temi prašal... A bo na Simobil pršla C6? Me malo mika, ker že "dolgo" nisem menjal telefona.
tongue-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Da malo izkoristim to temo. Kopujem telefon v redni akciji pri Mobitelu.
Zahteve pa so GPS (po možnosti Garmin),
wlan,
dovolj velik ekran za dostojno srfanje po netu,
fotka je zaželjena ni pa nek pogoj,
možnost uporabe SD kartice,
vsaj branje (če ne še pisanje) office datotek in pdf.
Kakšnih hudih zahtev glede telefoniranja nimam. Važno je le da omogoča uporabo BT slušalke in prepoznavo govora. Zaželjena je tudi možnost uporabe profilov.
Cena naj bo razumna. 500 eur ne dam, vseeno pa raje dam malo več če je telefon res boljši.
Sedaj imam v uporabi SE P1i, ki mi super služi a rabim večji ekran, hitrejši telefon in zunanji modem mi je mim.
Hvala za nasvete!!

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

Hm, ne me narobe razumet (pa tud ostali prosim ne), ampak res idealen za srfat je zame samo iPhone. Pravim idealen, ne pa nenadomestljiv, verjetno. Nisem probal še raznoraznih android telefonov, niti experie 10, niti vivaza (govorim zarad velikosti ekrana).
V glavnem, na iPhonu se da surfat PERFEKTNO !!

Pa trojko bi že dobil pod 500 EUR, brez problema. Verjetno celo 3GS.

EDIT: samo ne vem, kako je z GPS om pri iPhonu? kako je z Garminom, namreč ...

Nazadnje urejeno:

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Glih velikost ekrana me moti pri E72.
Ampak glih ta funkcije mi je kar pomembna, da mi treba skos leptopa sabo nosit.

A E72 si predlagal tudi zaradi potrebe po officu? Sem mal študiral in bi tudi preživel samo z readerjem.

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Da malo izkoristim to temo. Kopujem telefon v redni akciji pri Mobitelu.
Zahteve pa so GPS (po možnosti Garmin),
wlan,
fotka je zaželjena ni pa nek pogoj,
možnost uporabe SD kartice,
vsaj branje (če ne še pisanje) office datotek in pdf.
Kakšnih hudih zahtev glede telefoniranja nimam. Važno je le da omogoča uporabo BT slušalke in prepoznavo govora. Zaželjena je tudi možnost uporabe profilov.
Cena naj bo razumna. 500 eur ne dam, vseeno pa raje dam malo več če je telefon res boljši.
Sedaj imam v uporabi SE P1i, ki mi super služi a rabim večji ekran, hitrejši telefon in zunanji modem mi je mim.
Hvala za nasvete!!

Mogoče sony ericsson vivaz pro ?

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

A E72 si predlagal tudi zaradi potrebe po officu? Sem mal študiral in bi tudi preživel samo z readerjem.
E72 sem predlagal predvsem zaradi glasovnega izbiranja. Vsi ostali tega nimajo ali pa imajo to amatersko. Nokia ima to vrhunsko.
Za splet pa so favoriti iPhone, Galaxy S, prihajajoči BB 9800, sledijo ostali android-i in touchscreen Nokie

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pri Mobitelu pripravljajo neko novo jesensko akcijo. Bom počakal mogoče bo kaj zanimivega.
Tale Vivaz pro je pa zelo zanimiv. Bom še malo pobrskal okoli njega.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Malo sem testiral (po tri, štiri dni) Wildfireta in Vivaz pro. OK prvo sem imel 3 dni na testu Wildfireta in sem bil čist oh in sploh. Potem ko sem pa dobil na test Vivaza je HTC pač odpadel. Seveda sem teh par dni oba mučil v nedogled in sta dobra telefona.
Na koncu mi je pa kolega posodil na test Nokio E71 in sem ugotovil, da vstvari takšen telefon čist polonoma ustreza mojim zahtevam. Pri telefonih z velikim ekranom sem kar naprej iskal kabel za napajanje, nisem ga imel kam pospraviti, ...
Ta Nokia je pa imela vse kar sem rabil edino ekran je majhen za srfanje po netu. Je pa res, da tudi Vivaz ni bil enak občutkom srfanju na prenosniku, kje šele srfanju za navadnim ekranom. Tako, da sem vedno bolj prepričan, da bom pač srfal po računalnikih, telefon bo pa na netu samo za kakšno vreme in hitre novice.

Imam pa vprašanje za vas poznavalce Nokij. Naj gledam E71, ki je ni več v redni prodaji (bolha za cca. 100,00) ali raje E72.
Po testih prebranih na netu se kar splača dodati razliko. Pa še garancijo ima.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Malo sem testiral (po tri, štiri dni) Wildfireta in Vivaz pro. OK prvo sem imel 3 dni na testu Wildfireta in sem bil čist oh in sploh. Potem ko sem pa dobil na test Vivaza je HTC pač odpadel. Seveda sem teh par dni oba mučil v nedogled in sta dobra telefona.
Na koncu mi je pa kolega posodil na test Nokio E71 in sem ugotovil, da vstvari takšen telefon čist polonoma ustreza mojim zahtevam. Pri telefonih z velikim ekranom sem kar naprej iskal kabel za napajanje, nisem ga imel kam pospraviti, ...
Ta Nokia je pa imela vse kar sem rabil edino ekran je majhen za srfanje po netu. Je pa res, da tudi Vivaz ni bil enak občutkom srfanju na prenosniku, kje šele srfanju za navadnim ekranom. Tako, da sem vedno bolj prepričan, da bom pač srfal po računalnikih, telefon bo pa na netu samo za kakšno vreme in hitre novice.

Imam pa vprašanje za vas poznavalce Nokij. Naj gledam E71, ki je ni več v redni prodaji (bolha za cca. 100,00) ali raje E72.
Po testih prebranih na netu se kar splača dodati razliko. Pa še garancijo ima.

Sam si odgovoril na vprašanje... zraven dobiš še solidno kamero, boljšo podporo e-pošti, novejši GPS modul, drsnik HSUPA...
Edino izdelava E71 se mi zdi nekako boljša.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

E72 sem predlagal predvsem zaradi glasovnega izbiranja. Vsi ostali tega nimajo ali pa imajo to amatersko. Nokia ima to vrhunsko.
Za splet pa so favoriti iPhone, Galaxy S, prihajajoči BB 9800, sledijo ostali android-i in touchscreen Nokie

Vrstni red bi jaz tu nekoliko zamenjal in BB lepo postavil za Androide.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Jaz imam tudi dilemo. E52 vs. E5 vs. Wildfire

Vse podobni cenovni razred. Wildfire vem, da je drug koncept. Zanima me bolj primerja med prvima dvema.