POMOČ PRI NAKUPU TELEFONA

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Pogovori se mi zdi, da mi ne kurijo tako zelo baterije, prej jo pokuri internetna povezava in pa wlan. Sicer se pa 5 dni lepo sliši, kje so ti časi, ko smo imeli takšne telefone.
wink-1.gif

Če misliš wlanat, boš baterijo sprazno v 5 urah
wink-1.gif
Wlan, gps, e/3g povezava pač ni kuj tak. Če si power user, si boš pač moral nabavit še eno baterijo... Telefoni takrat niso znali nič v primerjavi z zdajšnjimi, pa še težki in grdi so bli, vsaj večina.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Nokia E52 ni ravno pojem kvalitete, tako da ti jo odsvetujem.Pa ne po izdelavi, ampak po mnoogo bolj pomembnem faktorju -> operacijskem sistemu in njehovi hroščatosti, slabi optimiziranosti. Mogoče je zj kaj boljše, ampak vsaj še slabo leto po izidu e52, sem bral, da ima zadnja v. Os še vedno precej problemov. Zatikanje, zmrzovanje...

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/677730/page/0/fpart/all/vc/1/nt/19

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
E, ravno tale tema mi je včeraj pred spanjem hodila po glavi in mi ni dala spati, ker so zgleda kar pogosti felerji. Zdaj ni več takšnega navdušenja nad telefonom, kot prvih nekaj trenutkov, mogoče da se motim in so novejši modeli manj hroščasti.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Vsi trije primeri so bili v moji prvotni izbiri. Tele Samsunge sem že zadnjič v BigBangu gledala, pa so mi zelo luštni na pogled, samo od teh ima najslabšo baterijo. Tako da na koncu izločanja nekako ostaneta Elm in E63. Če gledam po mojih preferencah itak na prvo mesto pride SE, čeprav mi tista zadnja školjkasta oblika nekako ne sede, ravne linije so mi bolj všeč. Kaj pa drugi pravite - funkcijsko gledano?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
To je pač symbian, ki je že za cajtom, predvsem pa nokija premalo vlaga v njega oz. ga ne uposti in proba naret nekaj novega... Tudi na e71, e72 pa še kaki N seriji pride do zmrzovanja itd.. Pa zadnji 2 leti so tudi nokije slabše izdelane, škripajo... Predlagam nekaj z androidom ali pa blackberry OS. iphona itak ni, wm 6.5 pa je zastarel in okorn, počasn.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pri SE pa je tak, da lahko naložiš samo java aplikacije, če bi rada kaj dodala, pa zaslon je reees mali. ?!? Baterija je sicer OK za tak mali zaslon, samo če pa boš koristla še wlan pa jo bo zeelo hitro pojedlo. Običajno so v takih telefonih baterije z 1150 mAh, v touchscreen telefonih pa okoli 1400mAh.

AMPAK. Ker SE že leta slabo kaže (me ne čudi, ker nimajo niti svojega pametnega telefona s svojim OS) tudi ne pričakuj brezhibnega OS.

del komentarja iz gsmarene. There is a problem with ELM firmware (and also Hazel as well) : When you want to install a java application (that will be installed on memory card by default) phone may reject the memory card and you should remove the memory card and put it in slut...

Zato poudarjam, da se apple edini prav trui, da je tudi OS brezhibn, kolko se da, in da dela na vseh applovih telefonih (razen zaj tanovi Os4.0 , ki ne dela na prvem iphonu zaradi preslabega hardwera ).Android ga že serje z različnimi velikostmi/resolucijami zaslonov in slabo podporo novih verzij OS za 1 leto stare telefone WTF!??!. potem blackberry je naredil novo verzijo svojega Os. Ne morem še komentirat.Maemo oz. meego se nekaj razvija pri nokiji. WM7 še tut ni tak blizu, da bi se splačalo sploh razmipljat o njem... Ker so telefoni vedno bolj zmogljvivi, rabijo vedno boljši OS in tukaj je apple pač glavni. Ostali pa se mogoče trudijo, vendar jim je v 70% pomembno, da se telefoni prodajo, čist malo pa, da bodo kupci dejansko zadovoljni in telefon z veseljem uporabljali.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pa če realno pogledaš do zmrzovanja ali pa do kakšnih napak pride slej ko prej na vsakem telefonu. Se ne spomnim nobenega telefona, ki smo ga v familiji imeli, da se tudi čez leta uporabe ni našel kakšen manjši bug.
Kateri telefon z androidom pa je pri Mobitelu do 150 €?
Za wm 6.5 sem gledala že HTC Touch2
Potemtakem bi mogoče še vseeno Elm prišel najbolj v poštev, ki pa je brez operacijskega sistema (roko na srce, ga ne koristim toliko, da bi ga bilo nujno imeti). Precej dober telefon za ceno, ki jo plačaš. Ali ima tudi ta že kakšne znane felerje?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Medtem ko sem pisala, si že odgovoril.
Apple so mi nebesa, ampak še vseeno močno močno predrago.
BlackBerryja pri Mobitelu ne najdem za moj budget, vse predrago.
Takjo da res ne vem, kaj mi še preostane, da ne bo treba takoj na servis.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Berem ...
Sem našla en android HTC Wildfire, klik, ki bi pogojno s ceno še prišel v budget, če bi bil brez napak
wink-1.gif
Kako se sploh obnese android? Imam izkušnje samo s symbianom.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Elm uporablja kar nekaj mojih znancev in so z njim vsi zadovoljni. Seveda ni tako primeren za surfanje, zelo dober je pa poleg telefonije za poslušanje glasbe in fotografijo. Ima pa vse napredne tehnologije.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
sej ni problema, lahko naredijo baterijo, ki bo zdržala veliko časa, vendar je problem, ker bi bila tista baterija prevelika in bi bil telefon prevelik za ga met v žepu, to kar je sedaj, ko so 4" zasloni, to je pomojem maksimum, kar lohk maš, da ga maš v žepu, kar je več je že preveliko.

kaj pa npr. ta telefon: http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1427&pu=0 - malo majhen zaslon
ta: http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1415&pu=0
ta: http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1155&pu=0

tisti SE Elm bi ti morda znal ustrezati, razen če ne bo zaslon slučajno kaj:)

Ponavadi ne kurcam drugih predlogov
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Um..... stari, E52 so z zadnjimi SWji porihtal..
smile-1.gif

Android je pa sele 2.2 uporabn
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne ti meni stari
evil.gif
joke.

E52 je že v letih, zaslon je zelo mali in zato je elm boljša izbira, ker Ubloonie niti nebo rabla nekih dodatnih programov, če pa že kaj, pa se kaj osnovnega najde tudi za javo.

Najbolše pa je verjetno vzet wildfire, za taki budget. Ima bolj ali majn vse, zaslon ni tak hudo ločljiv, kot bi si želeli, ampak bo pa vsaj še za srfanje po netu uporabn.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Telefon vedno eni hvalijo, drugi kritizirajo, iščem pa tistega, ki ima več pohval
wink-1.gif

Sicer pa mi je prioriteta longlife baterija, elektronska pošta, wlanu se tudi ne mislim odreči, posebej ker bo mobitel omejil prenos podatkov, fotoaparat mi ni pomemben, imam za to posebej aparat, za prvo silo je pa vsak fotkič na telefonu dober, walkmana pa tudi ne rabim, ker imam ipod. Zaslon pa je res manjša pomanjkljivost.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
A elm ma večji zaslon kot e52?

Zdaj pa še kakšno rečite za wildfire, da še o njem dobim mnenje
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
grin1.gif

Ze, sam ona hoce met dobro baterijo pa fizicno tipkovnico.. pa cimvecji zaslon... V zaslonu pa bateriji je E52 boljsa od Elma
smile-1.gif