Netko hvala, ampak sem se že odločil, da am3 platforme ne bom kupoval, vzel bom am2+ in AMD 940. Zame kot vsakodnevnega uporabnika bo vrh glave, po parih letih bo pa itak verjetno treba zamenjati celoten sistem, samo procesorja verjetno ne bi nadgrajeval.
-
Ohišje Antec Three Hundred
-
Napajalnik Silent Giant 420W
Sodeč po tej spletni strani
klik , bi za celotno napajanje takega sistema potreboval 340W napajalnik, vendar sem označil dva diska, tri usb, grafično 4870 in še par dodatnih stvari, da sem res na varni strani. Zato bo 420W dovolj.
-
Matična plošča ASUS M4A78
Enaka plata kot v prvem postu, ki sem ga napisal, vendar brez integrirane grafične kartice.
- Procesor AMD Phenom II X4 940
-
RAM Mushkin 4 GB 1066 MHz
-
Grafika Sapphire Radeon HD 4770
Nisem se odločil za HD 4870 iz več razlogov. Prvič ne igram iger, če pa jih že bom, bo tudi ta verjetno zdržala kakšno uro igranja. Drugič je cena, ki je 40 eur nižja. Tretjič je pa glasnost, predvidevam, da je ta malo tišja grafika kot pa prej omenjena.
-
Disk WD6401AALS
-
Optična enota Samsung
Cena je točno 582 eur.
Edino za ohišje nisem še popolnoma prepričan, všeč mi je tudi tale:
Cooler Master. Pri tem se mi zdi da je še malo bolj zračen od prvega, ampak ima prvo ohišje ventilator na vrhu ohišja, kar je verjetno bolje, saj se topel zrak dviguje. Mnenje?
Lepo bi bilo da še malo pokomentirate vso zadevo, ampak načeloma je to to. Jutri ali pa v torek ga bom naročil, upam da se ne bom vmes spet 5x premislil.