POMOČ PRI NAKUPU TELEFONA

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Wildfire je vsaj zame tako.. ni slaba stvar, samo za 100€ vec imam desireja, ki je bistveno boljsi mobilnik
smile-1.gif
Wildfire ima malo bedno resolucijo zaslona, baterijo slabso, kot E52, nima fizicne tipkovnice.. No, ce ti je TS aparat kul, pol bo Ok..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
To je res.. Naj se ona odloci.. jaz sem sel na njene zelje cimboljse baterije pa tipkovnice
smile-1.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
E52 bi bila vredu, če res nima več felerjev.

Če bi vse drugo klapalo in delalo, kot bi bilo treba, se potem tudi na fizično tipkovnico lahko pozabi
wink-1.gif

Samsung Galaxy Spica je tudi android za ta budget - kaj o tem?
Ali še kaj drugega?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Ja, vem, lahko je rečt, če ne bi bilo problema dat denarja od sebe, ne bi bil budget problem. Ampak iščem najboljše za ta denar za moje potrebe
grims-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kolega in kolegica jo imata.. Super zadovoljna.. Pol pa ne vem, ce je res tak jajc...

Spica je kul fon, meni osebno boljsi od wildfireja.. Samo ga je treba cimprej updejtat na Eclaira..

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Zaenkrat vem, da pride cenovno v poštev tole

tongue-1.gif

Bom pustila, da se skregate med sabo, občasno še kakšno novo varianto dodala, da se še bolj mnenja krešejo, pol bom pa objavila anketo.
grin1.gif

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Mogoče bi bilo dobro vedet, kaj sploh pričakuješ od telefona in kakšne potrebe/želje imaš. Ðaba neki multimedija telefon poln aplikacij če ga rabiš samo za klicat in mesađirat. Pozabi na Monteja, Corby-a in LG-ja, če že, pol vzami SE, je najbolj trotlziher in simpl za uporabo. Pri dražjih pa E52 za "ziheraše", ki ne rabjo svega i svašta, niti se jim ne da s tem ubadat, in pa recimo Spica/Wildfire za tiste, ki bi radi tapkali po ekranu in odkrivali Android (čeprov so "tahudi" Androidi precej dražji, tako da ne pričakuj čudeža).

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Situacija je takšna
- operater Mobitel
- budget 100-150 € (splošna akcija)
- UMTS aneks
- bar oblika
- vzdržna baterija
- WLAN
- potisna pošta
- fizična tipkovnica
- relativno velik zaslon, a ne prevelik telefon
grims-1.gif

(preference si sledijo po vrstnem redu od najpomembnejše k manj pomembnim - po potrebi še katero dopišem
wink-1.gif
)

A moram še bolj podrobno napisat, kaj čez dan počnem vse s telefonom, al kaj?

Sicer pa se po nekaj reviewih in ogledanih youtube posnetkih najbolje nagibam k Wildfireju. Ga grem še jutri v živo pogledat, potem pa se bomo odločili.
smile-1.gif

Ga je že kdo preskusil in lahko kaj pove iz prve roke?

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
A moram še bolj podrobno napisat, kaj čez dan počnem vse s telefonom, al kaj?
Ne, ampak navedene zahteve pokriva tako E51 kot Wildfire, pa gre za popolnoma drugačno stvar.

Ja, WLAN je kar požrešen. Sam morš tut vedet da more baterija par ciklov nardit (se čist spraznit in do konca nafilat) da res drži tako kot je treba. Do zdej je blo pri vseh telefonih ki sem jih imel tako. Drgač pa mislm da razen ekrana ki kvari user experience ni neke tragike. Drugač pa glede na tole novico se zna še kak kandidat pojavit...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Se zavedam, da je wlan požrešen. Glede na to novo mobitelovo akcijo, prideta v poštev še dva telefona, (glede na ceno)
LG Viewty Smart , samo imata oba slabšo baterijo od wilfireja in e52.
Nekako me bolj vleče k wildfireju, ker ima večji zaslon in je novejši model, pa še androida bi malo sprobala, da vidim, če je vreden vse te hvale, ki jo slišim. Je res, da ima Nokia boljšo baterijo, a po besedah uporabnikov, ima tudi svoje napake. Ne vem, grem popoldan v mobitelov center, pa bom še tam malo povprašala in si v živo ogledala telefona, da ju še malo primem, kako sedeta v roko.

falus

Pripravnik
26. jul 2010
46
0
6
Na toplem
Hm, Galaxy ima boljšo bat., poleg tega AMOLED požre manj štroma kot LCD. Ima pa isti proc, samo manj RAM-a kot Wildfire (skor 1 leto starejši model) in pa Android 1.5 kolikor vem (sicer menda nadgradljiv), medtem ko ima Wildfire najnovejšo 2.1 verzijo. Zagrabi oba v roke in malo pošari pa boš vidla. LG so smeti, stay away.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Hojla!

Jaz imam Omnio Pro (Samsung B7330). Sicer ne uporabljam wlana, imam pa non-stop vklopljem bt, veliko čvekam po telefonu
grin1.gif
, nekaj sms-jev na dan, kak mail, včasih si zvečer privoščim malo muzike, nekje dobro polovico dneva ga imam na 3g signalu... Skratka, telefon je kar v uporabi, pa mi drži baterija nekje 3 dni. Moram priznati, da sem zelo zadovoljna, ker sem pričakovala manj...

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Pozdravljeni !

Kmalu se bom zavezal in izbiram med telefoni:

NOKIA C6 (če bo prišla k mobitelu)
NOKIA E72
NOKIA X6

SONY ERICSSON X2
SONY ERICSSON VIVAZ PRO

SAMSUNG OMNIA 2

Do sedaj sem imel še vsak telefon na symbianu. Sedaj razmišljam da bi malo presedlal na windows. Kake so izkušnje?

Vem da sem dal zelo različen spekter telefonov gor, vendar pa bi rabil za: internet, email, gps, muzika, slikanje in snemanje (manj) ter ostala multimedija
Android mi ne diši preveč. Zanima me nasplošno kako je z xperio in njenim windowsom? Ima možnost nadgradnje v slovenjski jezik? (ni nujno)

Če pa bi moral zožati spekter bi noter pustil: SE VIVAZ PRO, SONY ERICSSON X2.

Nazadnje urejeno:

nidan

Pripravnik
2. feb 2008
449
0
16
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Se zavedam, da je wlan požrešen. Glede na to novo mobitelovo akcijo, prideta v poštev še dva telefona, (glede na ceno)
LG Viewty Smart , samo imata oba slabšo baterijo od wilfireja in e52.
Nekako me bolj vleče k wildfireju, ker ima večji zaslon in je novejši model, pa še androida bi malo sprobala, da vidim, če je vreden vse te hvale, ki jo slišim. Je res, da ima Nokia boljšo baterijo, a po besedah uporabnikov, ima tudi svoje napake. Ne vem, grem popoldan v mobitelov center, pa bom še tam malo povprašala in si v živo ogledala telefona, da ju še malo primem, kako sedeta v roko.

Vzemi E63, super funkcije, baterija OK, dokaj velik ekran
zmaga.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če izbiraš samo med SE Vivaz Pro in Xperia X2, oziroma med telefoni s fizično tipkovnico, naj ti bo ena od pomembnejših stvari ali ima tipkovnica ustrezno velike tipke za tvoje prste in kakšna je njena kvaliteta.

Iz gsmarene:

Vivaz pro
Citat:
Sliding out the Vivaz pro reveals a four row QWERTY keyboard. The keys sit quite low to the surface but still have a solid enough press. There’s plenty of room above the top row too. The keyboard’s biggest problem however is that keys are quite small and close together, so you can accidentally press several keys at once. It’s by no means a bad hardware keyboard but it will take some time getting used to. Anyway, four rows of reasonably thumbable keys is the best they could offer on such a compact device.

Xperia X2
Citat:
The 4-row slide-and-tilt QWERTY keyboard of the X2 is quite distinct from the X1's in terms of shape and design, but the controls and key layout are almost the same. Though the shape of the keys is very comfortable and the arrow keys also add to the usability, the cheap-looking plastic material fails to impress.

Pametno je telefone pred nakupom malce potestirati in na spletu prebrati vtise/komentarje uporabnikov.