Že lep čas sanjarim, da bi si kupil nekega spodobnega SLR-a pa ne vem, za čim pogledati. Nagibam se v smeri EOS 300D ali 350D. Novega ne rabim, rabljeni pa so bolj prijazni do denarnice. Hočem 6-8 mpi, s ceno sem navzgor omejen na 400 EUR. Rabil bi ga za običajne fotografske podvige - da recimo greš na dopust in domov prineseš malo bolj karakteristične fotke; nekaj popravljaš in bi rad poslikal neko miniaturno komponento v malce lepše detajle kot s kompaktom (mju300, he he). Roko imam mirno, oko imam dokaj precizno, nisem nek fotoekspert, vem pa, kaj hočem pri sliki dobiti. Da recimo lahko grem poslikat nek abraham v uri ali dveh in so potem vse mamke in dedki zadovoljni, kot če bi jih slikal profi. Včasih imam voljo tudi za kakšno panoramo, a med ob trenutni opremi kaj hitro mine. Bi pa rad, da me ne bi.
Če imaš kompakta z golimi auto funkcijami, si itak nimaš kaj začet, če ne moreš spreminjati pogojev.
V bistvu pa tudi rabim nekaj boljšega, nekaj z malo več 'mišic', da tudi sam lahko občudujem kakšen moj izdelek. Ker konec koncev včasih že kamere na telefonih presegajo mojega ubogega kompakta.
Kaj predlagate?
Hvala!
Če imaš kompakta z golimi auto funkcijami, si itak nimaš kaj začet, če ne moreš spreminjati pogojev.
V bistvu pa tudi rabim nekaj boljšega, nekaj z malo več 'mišic', da tudi sam lahko občudujem kakšen moj izdelek. Ker konec koncev včasih že kamere na telefonih presegajo mojega ubogega kompakta.
Kaj predlagate?
Hvala!