Polnilne postaje za vozila na alternativni pogon

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Imajo sploh naše bencinske ob AC možnost 180, oz da so toliko blizu daljnovodom, da lahko realno pripeljejo štrom tudi do pumpe?

N75

Pripravnik
13. jul 2012
253
0
16
N.Gorica
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Imajo sploh naše bencinske ob AC možnost 180, oz da so toliko blizu daljnovodom, da lahko realno pripeljejo štrom tudi do pumpe?

Nikjer nimaš 180 kW na lokaciji kjer je polnilnica, razlika je koliko metrov proč je možno priklopit 180kW,
ali je to 50m ali 500m ali več.

Na Petrol Kozina 6 SuperChargerjev skupna moč 3x135kW .

Če želiš postavit malo večjo hitro polnilnico npr. skupna moč 5MW
potem polnilnico postaviš v bližino kjer imaš možnost priklopa 5MW
in ne boš 2km po zemlji ali drogovih pripeljal 5MW

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
no kul, polnilnice potem imamo, rabimo samo še cenovno dostopen EV avto, pa lahko začne slovenec tudi vsak vikend hodit na morje za đabe
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ok,a lahko ti že enkrat nehaš s temi svojimi cenovno dostopnimi EV-ji,ker tole si zdaj ponovil že vsaj 50x v vsaki temi,res nima nobenega smisla več...saj te vsi razumemo,da te zelo jezi,da si ne moreš kupiti EV z 800 km dosega za 11.000 eur,ampak ne rabiš to kar naprej ponavljat
priden.gif

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Se dobro, da imam Ampero.
Polnilna postaja Vrhnika ne dela, polnilna postaja Bonifika ne dela, na Petrolu v Kopru pa dela samo ena vticnica, a tam se je ze polnil Smart ED.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Čas bi bil, da država stvar regulira. Če postaviš polnilno (in določene subjekte je treba obvezat, da jih postavijo), bi morala online v nekem sistemu na nacionalnem nivoju, tisti, ki je zadložen zanjo oz lastnik pa zagotavljat odpravo napak v X urah oz X% delovanje.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Jp. Sem se prejle se 1x zapeljal do Bonifike in do Petrola v Kopru, ko sem skocil do Lidla in je stanje se vedno enako. Sva pa popoldne s Simonom obvestila Etrelovce.
Polnilna postaja pri hotelu je sicer Elektrobayov stebricek, ki ima le 10A suko, ampak dela pa 100%. Nic hudega, ce se polni pocasi. Glede na to, da se vsaj 1x prenoci, je cisto ok.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Tesla SC na Petrolu ob AC pri Kozini:

Je pa zelo lepo označeno, tako da je že na dovozu z avtoceste z lepimi tablami označeno kje in koliko daleč je mesto za polnjenje EV-jev.

Ampak, brez ICE voznikov konfliktov pa ne gre. Sem stopil iz avta, da bi pofotkal polnilne postaje, se namestim, da naredim fotko in ravno v tem trenutku zapelje na eno polnilno mesto en navaden avto. Ga vprašam, če se lahko umakne, da naredim fotko polnilne postaje, pa mi reče da se ne bo umaknil. Mu rečem, da ok, da bom potem naredil fotko z njegovim avtom parkiranim na teh parkirnih mestih, pa je rekel, da to pa tudi ne.
Potem je še njegova žena prišla in nekaj lajala name in da naj dam dol sončna očala, sem ji rekel, da ne, ker ljudi z očali se ne tepe
cool-1.gif

Ok, tole zadnje z očali je hec, ampak kaj vse doživiš.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Norveški Modeli S so po vsej Evropi. Tale dva sta bila zvečer na ljubljanskem SC:

Desno je vidna Kia Soul EV, ki jo ima ta vikend Orlando, pa sva malo testirala, kako se polni na polnilnih postajah in sva na poti zavila še gor k SC pofirbcat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.314
4.130
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tesla SC na Petrolu ob AC pri Kozini:

Je pa zelo lepo označeno, tako da je že na dovozu z avtoceste z lepimi tablami označeno kje in koliko daleč je mesto za polnjenje EV-jev.

Ampak, brez ICE voznikov konfliktov pa ne gre. Sem stopil iz avta, da bi pofotkal polnilne postaje, se namestim, da naredim fotko in ravno v tem trenutku zapelje na eno polnilno mesto en navaden avto. Ga vprašam, če se lahko umakne, da naredim fotko polnilne postaje, pa mi reče da se ne bo umaknil. Mu rečem, da ok, da bom potem naredil fotko z njegovim avtom parkiranim na teh parkirnih mestih, pa je rekel, da to pa tudi ne.
Potem je še njegova žena prišla in nekaj lajala name in da naj dam dol sončna očala, sem ji rekel, da ne, ker ljudi z očali se ne tepe
cool-1.gif

Ok, tole zadnje z očali je hec, ampak kaj vse doživiš.

Tale rdeča tabla da je dovoljeno parkirat samo Tesla voznikom ni uradni znak v Evropi in če je butast balkanc bo tam parkiral pa še Policija mu ne more nič.

Bo treba uradni znak z dopolnilno tablo postavit ,da se debile lahko kaznuje
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Pa saj če nikoga ni bilo, ki bi ga oviral, pa je človek mogoče samo parkiral tam, da se malo pretegne, raztegne, naredi par korakov..ne vidim nič narobe v tem.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Sej ni bil problem v tem. Parkirnih mest je bilo frej za morebitne Modele S kolikor hočeš in nisem s tem težil. Problem je bil v tem, ker se je zapeljal ravno, ko sem dvignil telefon za fotkanje, pa je rekel, da ne smem fotkati z njegovim avtom na fotki, umakniti pa ga ni hotel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.973
6.991
113
Bi pa vseeno fotkal in potem pač zameglil tablico, tako kot ti njega ne moreš prisilit, da ostrani avto on tudi tebe ne more, da ne fotkaš
wink-1.gif

Če pa jih dobiš okol gobca, pa toliko bolje, bo samo dodaten finančni prihodek za nakup nove ampere
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Mah, nisem hotel potencirati zadeve. Imeli so otroke v avtu, moja tamala je tudi pri meni spala.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sej ni bil problem v tem. Parkirnih mest je bilo frej za morebitne Modele S kolikor hočeš in nisem s tem težil. Problem je bil v tem, ker se je zapeljal ravno, ko sem dvignil telefon za fotkanje, pa je rekel, da ne smem fotkati z njegovim avtom na fotki, umakniti pa ga ni hotel.

Škoda,da ni bilo mene zraven...take prepotentne izjave mi res dvignejo pritisk,zato bi tega kretena bi še bolj z veseljem fotografiral,10x če bi bilo treba,z vseh možnih kotov!
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
http://insideevs.com/valle-daosta-italy-will-get-largest-tesla-supercharger-14-stalls/

Tole je sicer pohvalno,se mi pa zastavlja eno vprašanje (mogoče je že bila kje o tem debata,pa nisem opazil): glede na to,da se Tesline polnilne postaje množijo kot po tekočem traku,me zanima,če je možno na njih s primernim adapterjem polniti tudi ostale EV-je? (Seveda ne zastonj,ampak da ti tisto elektriko nekako zaračunajo)
Ali so strogo rezervirane samo za Tesle?

Nazadnje urejeno: