No evo to je nivo portala podcrto. Kao nek raziskovalni novinar, a na koncu blatenje ljudi kar malo na pocez.
Kot prvo: Kregarja ne maram. Ni mi kul. Ni mi vsec njegov nastop in ni mi vsec, da se je svoje funkcije (koordinator enot MKO) oklepal toliko casa. Ampak tip je zasluzen, da je MKO danes na takem nivoju delovanja kot je. NA nesteto sestankih se je zavzemal za kriminaliste MKO, da so dobili opremo, ki jo potrebujejo, da se jim je placevalo nadure itd...
Delo policijskih postaj nadzira policijska uprava. Vsakih pet let je splosen nadzor, vmes pa so nadzori po podrocjih. Naprimer kriminalisti iz oddelka za organiziran kriminal na SKP pridejo na PP Logatec in pregledajo zadeve, ki se nanasajo na njihovo podrocje dela. In tam iscejo strokovne napake.
Delo teh istih kriminalistov pa nadzira generalna policijska uprava in sicer uprava krim policije. Vsake toliko pridejo in pregledajo zadeve na posameznih upravah. In "linijsko" nadrejen MKO je bil Kregar. In del njegovega dela je bil nadzor.
MNZ pa preko svojih direktoratov izvaja vzporedne nadzore. Tam pa ne gre za strokovno presojanje (ker so med nadzorniki ljudje ki nikoli niso opravljali policijskega poklica) ampak se nadzira dobesedno upostevanje pravil (torej zakonov in podzakonskih aktov).
In napaka je lahko npr, da nek uradni zaznamek ni bil poknjizen v 24 urah. Napaka je lahko, da so nekomu nadeli plasticne zatege in je nadzornik mnenja da bi bilo bolj primerno uporabiti lisice. NApaka je lahko, da so imeli odredbo za hisno preiskavo, vrgli dol vsa troja vrata na hisi, nato pa se je ugotovilo da ena vrata ne pripadajo stanovanju osumljenca. AMpak to je napaka tistega, ki je MKO tja poslal in pridobil odredbo za hisno preiskavo (MKO sam ne vodi nobenih preiskav).
Zavedati se je potrebno, da bi nadzorniki za vsako ugotovljeno resno krsitev clovekovih pravic, obvescali PO SDT, ki bi pricel predkazenski postopek. Pa tega ni bilo. In je to napihovanje nekih ugotovitev nadzora eno navadno napadanje policije kot institucije.
To je samo odraz te drzave. Vsi bi radi da je nek organ s ampak bi ga hkrati omejevali. VSak lahko vtakne nos v vse. Vsak se lahko na vse spozna in nekriticno blati ljudi po medijih. Sej ni cudno da so rezultati na koncu taki kot so