Bi še jaz povprašal, v čem je hakeljc.
Ob 2.30 zjutraj se peljemo domov. Kolega pelje, jaz in moja zadaj sediva.
Ustavijo nas z lučkami, smo umaknjeni 5m od ceste pri ločevalnih kontejnerjih.
Prva stvar vozniku - kam pa greste? Odgovori, da domov, še 1km naprej. Potem mu da dokumente. Začne policaj malo z glasnejšim tonom - kam pa greste, če pa imate naslov čisto drugje?
Mu odgovori, da je tam njegov naslov in da trenutno živi v podnajemu. Mu sika ene par min, da mora uredit začasno bivališče itd.
Nato nama zadaj pobere dokumente drug policaj. Tretji se je pa okol avta sukal in nonstop z baterijo svetil noter.
Kolegu rečejo, naj pokaže obvezno opremo. Prva pomoč 2 meseca čez rok. Se usede nazaj v avto.
Pride policaj ponovno k oknu in standard vprašanje -.je bilo kaj alkota? 2-3 deci vina. Gre pihat. 0,25, pa še 0,05 tolerance, tako, da je bilo ok.
Se kolega usede nazaj v avto in potem čakamo - pazi to - 17min. Sedimo v avtu kot kreteni ob pol treh zjutraj, uni trije kekci pa zadaj, seveda se je nonstop modro bliskalo, da mi je že glava utripala.
Sem bil tik pred tem, da vstanem iz avta in jih grem povprašat po zdravju, pa me je moja ustavla. Sem se pa potem tudi sam spomnil, da so po vsej verjetnosti ravno to čakali. Ker kot mi je znano, se lahko faše kazen, če izstopiš iz avta, brez, da te pokliče.
Je možno, da so testirali živce, ali dejansko 17min traja, da naredijo zapisnik ipd?
Kazen je pa bila 100eur za pretečeno prvo pomoč - polovička 50. Revež nič drugega ni našel.