Bom še jaz napisal svoje mnenje: to, da so jih ustavili v Novi Gorici je prav, če so jim bili sumljivi, glede kazni pa menim, da so naredili velik zaje...In ja, javno z jajci lahko povem, da ce bi se odlocil, da bom kaznoval enega bi kaznoval vse. Ker bi sicer takoj pod nos dobil, da zakaj enega ja, drugega pa ne. Ce bi dokumente prinesli v nekaj minutah (ker bi jih recimo imeli na avtobusu) jih ne bi kaznoval zaradi lastne lenobe (ker se mi ne bi dalo tok placilnih nalogov napisat). To bi bilo seveda v nasprotju s pravili sluzbe...ampak....vsi kdaj kaj naredimo po svoje.
V doticnem primeru pa so imeli te osebe v postopku celo uro. Oz celo vec. Ne se hecat - ce je policija morala ugotavljat istovetnost, cakat da si ti dokumente prinesel iz druge drzave da se je sploh ugotovilo ali si zakonito v EU (datum vstopa preko ziga v potnem listu), ja stari, taka zadeva je zrela za poloznico in na njej ni nic neznatnega.
Bolj iskrenega odgovora ti ne morem podat.
Za vse: kdor bo izjave trgal iz konteksta in polemiziral o posameznih besedah iz tega posta mu ze sedaj sporocam da se mi ne da. Tale post sem spisal zato ker gr69 spostujem kot forumasa in se mi je zdelo prav, da ce si vzamem cajt za polemike s synthmanom/membrainom, da je fer da si vzamem cas tudi zanj.
Očitno se lahko stvar naredi po svoje, dokumente so dobili in so bili legalno v Sloveniji, če prav razumem.
Me pa zanima kakšen je ta čas, ko se še čaka, da se najde osebni dokument brez kazni.
Ker recimo en primer: se peljem z nabitim avtom, osebna nekje na dnu, pa mi še pade pod vso prtljago in je ne najdem takoj. Pa vem, da jo imam tam, le najdem jo šele po pol ure, ko vso prtljago spravim ven in dvignem pokrov rezervnega kolesa.
Sem pa sedaj malo razmislil in očitno delam zelo pogosto izredno nevarne prekrške, ker kolesarim vedno tudi v Italiji in grem 2x čez mejo. No, sedaj bom s seboj vedno vzel še osebno, ker ne rabim inkasantov na grbi.
Bi pa še tole pokomentiral, ki jasno kaže na intelekt nekaterih (NE VSEH) v policijskih vrstah:
Torej, to je očitno PR služba policije odgovorila, kjer vsak normalen PR predstavnik zadevo vsaj nekajkrat premisli, preden jo poda.S policije so dodali, da tudi službene izkaznice in/ali študentske izkaznice policistom pomagajo pri lažji identifikaciji posamezne osebe. "Seveda pa potrebujete tudi osebni dokument," so še poudarili.
In ja, res je treba gledat službene in ostale izkaznice, če imaš osebni dokument zraven. Logika par excellence.
Vzeto sicer iz tega članka:
https://siol.net/novice/slovenija/do-200-evrov-kazni-ce-osebno-izkaznico-pozabimo-doma-475692