Policisti niso klovni in pajaci

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.860
2.155
113
In s čim so ga nedvomno povezali s profilom na FB? Kaj pa, če je ta profil moj? Ali od nekoga iz Bolivije?

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
To je vseskup samo predstava za rajo...če bo ta obtožen bi potem morali potem 20 % udeleženih na fb takoj ustreliti v tilnik take pišejo...

Samo poglejte 24 kur od 10 zvečer pa do 6 zjutraj ko je brez moderiranja....

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Najprej je bil korenjak in pametoval čez policijo, zdaj pa joče. Pi*kica. Naj plača kazn in drugič dvakrat razmisli predno bedarije govori.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
592
113
Takole načelno.

Človek/državljan je lahko nezadovoljen z delom nekega organa. Lahko ima tudi močno odklonilno mnenje, tako o organu, kot o posamezniku na vidnem mestu (politika, gospodarstvu)! To mnenje seveda lahko tudi izrazi. Javno, v gostilni, ali na internetu.

Primer 1:
Nekaj tisoč ljudi je za Bratuškovo napisalo, da je šivilja. Nekateri, da je cvirnšteparica. Si upamo nekaj tisoč ljudi oglobiti z (recimo) 800 evri? Mislim, da si ne upamo.

Primer 2:
Na nogometni tekmi Maribor: Olimpija že leta viole skandirajo: Ubi, ubi žabara. Pravzaprav pozivajo k umoru, ne skandirajo, da so igralci Olimpije pajaci.
Si upamo nekaj sto Viol kaznovati z 800 evri? Se ne, ker bi nam Viole razbile (poleg policistov na tekmi) še sodišče, oziroma tisti organ, ki bi tako kazen izrekel.

Primer 3:
Na blog strani Publish wall je (ženska!) napisala: Ko bo Dušan Šešok umrl, bodo v njegovo krsto zvrtali luknje. Da bodo lahko črvi ven bruhali.

A si upa kakšno sodišče obsoditi avtorico? Mislim, da ne, tudi zaradi tega, ker si podobno misli vsaj 50.000 Slovencev. Če pa si nekdo nekaj misli, lahko on to tudi izrazi. Le zakaj bi moral spoštovati nekega tajkuna, ki je z eno nogo v zaporu in še ni procesiran samo zaradi tega, ker so sodniku naložili preveč zadev?

Če pa ni tako, bo najbolje, da spet uvedemo verbalni delikt in odprimo Goli otok, kjer boš za eno takih izjav (ali skandiranj) dobil 5 let prelaganja kamenja....

Mimogrede: Koliko uspešnih tožb proti državljanom zaradi razžalitve pa so do sedaj dobili Bavčar, Šrot, Zidar in Tovšakova?
V besednjaku Slovencev zelo pogosto označeni kot barabe, tajkuni in kriminalci...

Ali pa imamo dvojna merila: za posameznike ena, za organ, ki pojokca (policija) pa druga merila?

A granitne kocke (fizični napad!) pred skupščino, pa policaje niso prizadele?

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Najprej je bil korenjak in pametoval čez policijo, zdaj pa joče. Pi*kica. Naj plača kazn in drugič dvakrat razmisli predno bedarije govori.

Joče? A si malo premaknjen? Svoboda govora? Karkoli?

To je ena navadna svinjarija. Če gredo gledat poste v Parlament za zadnje 3 leta lahko kar vplačamo vsak po 50.000 eur v blagajno.
bonk.gif

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
448
12
18
Lahko je samo dopis narobe napisan, PLN je lahko drugačen, ker ga nimamo na vpogled.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če se ne motim se tule zgražamo nad tem da je 'organ' izstavil PN nekomu, ki je nekaj napisal čezen na FB profilu.
Od kod temu organu dejanska identiteta lastnika profila? Ali je že potekala sodna obravnava in je organ pridobil odločbo sodišča s katero je šel mahat upravljalcem FB strani in zahtevati podatke?
Dajte no, Appolo je lepo napisal, še sam dodam da na sodišču organ izgubi tožbo gladko, ga sfaliran študent prava v drugem letniku premaga...
Očitno zopet en lokalc ki misli da je bog in
10.gif
.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kdo bo za to odgovarjal, kdo bo državljanu povrnil vse stroške, po šerif za svoje nezakonite postopke štrafan ? ne ,ne bo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.641
215
63
Kranj
Kje je zapisano in dokazano, da je KLOVN ali PAJAC žaljivka?
Kakor KMET ni žaljivka, ne bi smelo biti KLOVN?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.609
5.192
113
Možen scenarij je, da je nekdo višje zahteval, da se dejanje kaznuje. Nekdo znotraj policije pa je namerno uporabil napačne člene.
Scenarij ni čisto iz trte zvit. Sam sem ga doživel. Policist, ki me je kaznoval, mi ni bil videti kot človek, ki se kar tako zmoti. Res pa je, da se nisva videla ne prej, ne več pozneje, da bi ga lahko vprašal. Sicer ni šlo za noben napad, noben ni bil oškodovan, noben ogrožen, ampak zakon in predvidena sankcija sta jasna.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest sem pa mislu da Bratuškova je šivlja, glede na to da je hodila na srednjo tekstilno šolo....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz pa sem mislil, da se gleda najvišja izobrazba, torej magisterij na fakulteti za družbene vede (ali vsaj diploma na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo). Samo tisto se ne sliši tak fino za opozicijo...

Še čudno, da se ne pojavljajo zapisi ''Alenka Bratušek z dokončano OŠ''
bonk.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Če se ti z magisterijem prijaviš na delovno mesto skladiščnika, za kar je pogoj dokončana osnovna šola, imaš ti torej končano osnovno šolo ali ne?

Če se Bratuškova prijavi za službo v Muri, kjer je pogoj dokončana srednja tekstilna, a se lahko prijavi (navkljub magisteriju) na delovno mesto ali ne?

smirk-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Ona ma vsaj poklic, da zna kaj naredit..kaj pa jajo? diplomiran kaj?

Ne bom pisal, k dam rajši 100€ lokalnemu oštirju, kot pa miličnikom......................................................a sem zajebal, ne? Bi mogu napisalt policistom? Pizd@ no, spet bodo problemi....

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.896
885
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Ti pa osnovni ludak.
Kaj pa ti? tišlar že ne, če cele dneve in pol noči visiš na netu..nisem še videl tišlarja, da bi hoblo dile z telefonom ali laptopom v eni roki .
rolleyes-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.