Ne vem, zgleda ni tako, če je sodišče ugotovilo, da tip ne bi smel streljati, je pa njegovo dejanje že zastaralo in zato ne more biti več obsojen.
Verjetno pa ti precej dobro poznaš zakon o policiji in podobno zakonodajo, ki omejuje policijsko samovoljo in zato tukaj vsepovprek dociraš.
Da pa malo osvežimo spomin: za prijetje pokojnega državljana ni bil izdan nalog, ki bi dovoljeval uporabo strelnega orožja. Pokojni tudi ni bil zaloten pri izvajanju kd, za katerega je predpisano več kot deset let zapora, kar upravičuje uporabo strelnega orožja. Konec koncev to dobro pove obramba loose canona Mateja Bobere, ki se je branil, da je bil ogrožen, ergo še sam ve, da prav nobene opcije ni imel, da bi smel uporabiti pištolo.
Ko te bo pa enkrat en policijski loose canon pretepel, ko boš sedel v nekem lokalu bomo pa videli, kako boš pameten, ko bo to pred sodiščem zastaralo. (poznam nekaj takih primerov in to je problem v tej zgodbi)
Zdaj je pač vprašanje, ali si želimo države, kjer lahko policisti streljajo vsepovprek, če se jim tako zazdi ali pa nek vsaj približen približek pravne države. Do zdaj sem mislil, da smo se odločili za slednje. Vsaj glede na precej malo kriminala in precej visok nivo splošne varnosti se mi zdi, da nam je to kar uspevalo... Ampak ja, mogoče res ne razumem ogroženosti tipičnega prebivalca pulza asfalta, ki ga razni naserji in cigani vsakodnevno ogrožajo....
In btw. ne pišem se Berisha, ni mi ime Hasan, imam lepo kleno slovensko ime in priimek. Kolikor poznam mojo žlahto je predvsem slovenska, s kakšnim občasnim izletom preko severne meje, konec koncev sem vsaj po dedku s Koroške, pa tudi dedek je imel nemški priimek.
Pač pa verjamem v pravno državo pa v neke osnovne stvari, ki jih imamo zapisane predvsem v ustavi. Za nepoučene, to je ena mala knjižica, ki jo bi bilo občasno koristno prebrati. Prav tako pa sem močno prepričan, da "pravna" država, ki jo imamo, ni idealna, še vedno pa je boljša od vseh drugih alternativ, ki jih lahko vidimo drugje po svetu. Sploh glede kriminala, kar nam pove precej zanemarljiva stopnja kriminala in precejšnja stopnja varnosti.