Policista 'rešil' zastaralni rok?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
za tipom je bila razpisana tiralica
če je dobil šus v hrbet si je sam kriv, kaj pa je bežal. glede na to, da bi naj bila tema ne visim nobene težave v tem.
ne doplgo nazaj so avstrijki policaji poknili dva mulca v TEMI.
jebat ga. kaj pa delajo peezdarije pa vlamlajo in se po temi skrivajo.
drugo bi bilo da bi ga dobili pa potem prebutali itd, če se ne bi upiral. ali pa kot je v zda en policaj hladnokrvo nekoga poknil m ker se je "zmotil"

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
čakte policaj je tipa ustrelil v hrbet, ko je lezel čez omaro.
pomojem je v sloveniji smrtna kazen še vedno prepovedana, pa tudi če ne bi bila, ne bi o tem odločal kar en policaj.
meni osebno se zdi predvsem sramota, da se je o tem odločalo petnajst let. pač tega policaja bi morali hitro obsoditi ali oprostiti, kar mu pač gre.
naslednjič lahko pobesnel policaj ustreli vas...

seveda, ker smo vsi dilerji, ki okrog po šolah paradiramo s pištolami a ne?
bonk.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
no ja, tudi tiralica ne pomeni, da mora vsak neizkušen policaj ki ima pet minut cajta laufat za njim in streljat na njega. precej jasno je, da se tudi policaju ni treba izpostavljat in igrat heroja tam kjer to ni potrebno. da o tem, da s tem ogrozas se koga sploh ne govorim.

drgač pa težka tiralica, če je bilo celo celje polno tipa in pol ga je en rookie policaj šel lovit in ga slučajno ustrelil. za takšne ljudi pač obstajajo razne specialne enote.

cel nauk zgodbe je pa slab. če si policaj in storiš kaznivo dejanje (ja, ta bobera ga je storil!!!) se bo celo pravosodje potrudilo, da zastara. pa bo spet slovenija kaznovana pred evropskim sodiščem za čp.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ccc... da ni sram novinarjev, k to sploh objavljajo in delajo iz tega ne vem kakšem pomp. Namesto, da bi ga predstavili kot heroja, samo čakajo, da ga skljuvajo in prodajo raji...

Pri nas pač "novinarji" vedno jokajočo ženo z otroci predstavijo kot žrtev, pa čeprav je šlo očitno za izmečka družbe. Podobno je z ubogimi cigančki, vedno so revčki in žrtve. Da zdaj izpostavljajo tega policaja s polnim imenom, je kriminal. Zasluži si kvečjemu odlikovanje.

Čudno da niso poiskali kakšne njegove nezamaskirane slike, šli snemat pred njegovo hišo, ali kaj podobnega. Verjetno le lenoba novinarja.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
take stvari se ugotavljajo na sodišču, ne ugotavlja jih pa eksekutor matej bobera v temni ulici.
10.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
1. če je bežal pred policajem, je zihr imel razlog.
2. tiralice se ne izdaja kar tako, na hitro, ampak mora biti res utemeljena
3. tip je bil znan, da je imel vedno orožje s seboj
4. tip je segel v jakno

zame je to dovolj za upravičeno streljanje.

In kaj bi potvojem policaj s 20 letno prakso naredil drugače?? kaj je važno, če je rookie?

in kakšne specialne enote? a une, k branijo cigane, pred pobesnelimi domačini, ker jih je.bejo v glavo že celo življenje??? te specialne enote delujejo proti ljudstvu, ne pa za ljudstvo!

sej v tem primeru so itak novinarji vse zaje.bal! Mogoče se je sodišče res zanalašč trudilo, da zadeva zastara, samo novinarji so to zgodbo 2x na leto skoz obnavljali, in zdej je kar je.

sm pa drugače takoj za to, da se ustanovi ena enota, k bo samo to delala, da bojo razni znani kriminalci izginjali v nepojasnjenih okoliščinah. Nekaj takega kot Nikita, al pa una tadruga, ne vem zdele imena...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Se načeloma strinjam, a policaj je vedel za koga gre, vedel je da je sposoben marsikaj, tudi da ponavadi nosi pištolo. Torej ni šlo za sosedovega Vinkota, ki gre k mami na obisk.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
take stvari se ugotavljajo na sodišču, ne ugotavlja jih pa eksekutor matej bobera v temni ulici.
10.gif

Imaš prav. A ker Naser ni hotel pred sodnika, je eksekutorju ZAKON DAL PRAVICO, da ga šicne. In prav je. Če se Naser (ali pa kdorkoli drug) ni ustavil, ko mu je to ukazal, ima vso pravico, da zavaruje svoje življenje .. Prav je naredil. Boom boom .. pravici zadoščeno.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
hahahahaha.
daj si malo preberi, kaj pomeni tiralica. pa kako se je izda.
saj ni važno koliko je bil star. v hrbet se neoboroženih ljudi ne strelja, ne glede na to, kaj o njih govori ljudsko mnenje. LOL

Zdaj vemo: policaj te lahko ustreli v hrbet. Lahko te pretepe, pa tudi ne bo obsojen. Zato ker je policaj. In to je slabo.

LOL... sm mislu, da smo naredl mal napredka od srednejga veka, sam pol pa pridem kle na pulz asfalta me pa kar srat prime...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
če je to vse kar si napisal res, potem se čudim, da ga ni noben poknil. ker če bi to meni, hčerki, sestri, punci... delal bi njega in njegovo celotno familijo iztrebil. večina slovencev očitno nima jajc
je pa vsekakor ta država in njene ustanove - beri sodišče - podn od podna, če se mora policaj 10 let iebat po sodiščih. če je poknil gnoja, za katerim je bila razpisana tiralica. pa tudi če bi ga na 100 m v hrbet s kalašnikovim zrešetal.
policaj si zasluži kolajno

Ja, bil je "velik" in si mu nihče ni upal zoperstaviti. On tvojo hčerko, ti njegovo familijo, njegov prijatelj tvojo .. in ni nič dobrega. Očitno se zato nihče ni zoperstavil. Policija si pa, roko na srce, ni upala. In očitno je bil potreben nek novi policist, da je pokazal, kaj je prav. Stari so bili prpe, novi pa .. nov
smirk-1.gif

Kot so kaznovali kupca avta, ki je s (kao) avtobombo sedel pred avtohišo, ki mu je prodala avto, za ogrožanje splošne nevarnosti, je tudi prav, da policist najprej zavaruje svoje življenje in ubije nekoga, ki se NE odziva na njegove ukaze, je znan kot DEALER, VEDNO nosi si sabo PIŠTOLO, GROZI vsem, BEŽI in se v temni ulici dela, da bo streljal na policista... Da se ponovim .. Boom boom .. pravici zadoščeno!

Da, Slovenija ni imela jajc .. Matej jih je imel pa več od vseh nas skupaj .. in zdaj je on "bad guy" .. v bistvu je pa vsak izmed nas hotel narediti isto ..

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
hahahahaha.
daj si malo preberi, kaj pomeni tiralica. pa kako se je izda.
saj ni važno koliko je bil star. v hrbet se neoboroženih ljudi ne strelja, ne glede na to, kaj o njih govori ljudsko mnenje. LOL

Zdaj vemo: policaj te lahko ustreli v hrbet. Lahko te pretepe, pa tudi ne bo obsojen. Zato ker je policaj. In to je slabo.

LOL... sm mislu, da smo naredl mal napredka od srednejga veka, sam pol pa pridem kle na pulz asfalta me pa kar srat prime...

Mi smo ga, ti pa ne spregledaš.

Daj mi prosim povej, kdaj si nazadnje slišal (ali pa če sploh si že kdaj!) da je policist sredi belega dne v centru mesta ustrelil mamico z otrokom v hrbet? (praviš, da lahko strelja kadarkoli želi, ker je policaj)

Aha, ljudsko mnenje je potrebno, da se izda tiralica .. Aha .. Se pravi, grem v trgovino, se z ostalimi kupci odločimo, da bi radi izdali tiralico za prodajalko in .. potem jo odpeljejo al kaj? Aja, ne! V hrbet jo ustrelijo ..

Prideš na pulz asvalta .. Jp, TI! Ostali začuda ne .. In kot pravijo, če se eden razlikuje od opstalih, potem bo težava pri tistem enem, ne vseh ostalih .. Al tudi tega ne vidiš?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
samo razmišljam........opozoriš...tip se noče ustavit na ukaz...sledi stoj ali streljam....tip se ne ustavi....

Maš dost izbire al bo prletel v čelo al v hrbet?

Valda je policaj neka avtoriteta ...uradna oseba....ne pa en papak da ga ignoriraš!

Nazadnje urejeno:

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Ma ti se pa ziher pišeš Berisha, druge ni. Al pa nek približek temu.

Sicer nisem kaj preveč nasilen, a ko je treba, preveč. Ampak priznam, da se tudi sam takšnim idi.otom raje umaknem. Precej verjetno je, da ga ne bi šel ustrelit, prvič zaradi strahu pred njegovimi kolegi, primarno pa, ker še nikomur nisem vzel življenja, ker pač nisem sposoben tega. Za sedaj.
Ampak, kjub temu, in če je Kripo napisal, kot je bilo, se strinjam z večino, da je pravilno, da so ga pokončali streli policista. Mogoče je pri vsej stvari narobe edino to, da se vse skupaj ni zgodilo vsaj 10 let prej. V vtakih primerih je zakon brezpredmeten.

V osnovi smo pravna država, ljudje imamo svoje pravice in dolžnosti. Pred zakonom smo vsi enaki. To bi bilo nekaj dejstev, ki naj bi držala. Čeprav ne. Žal. Ampak, da pa nekdo sebe postavlja nad vse, poleg tega je še tujec, pa presega vse. Tak človek bi moral, če je seveda tako zelo super (v očeh posameznikov), živeti na Kitajskem. Ampak ne, ker si ne upa. V državi, kot je Slovenija, pa žal vsak lahko počne piz.darije. Razen seveda, če si moralno dovolj osveščen in če imaš jasna merila, kaj je prav in kaj ne ... in k sreči je takšnih še zmeraj dovolj, čeprav je opazna stagnacija. Nenavsezadnje tudi z "etičnim čiščenjem", pa če si to priznamo, ali ne ...

Malce OFF: Na žalost pa so na drugi strani ljudje (podobnih narodnosti), ki jih nategujejo na vsakem koraku, in žal so to ravno tisti, ki se držijo (ali se vsaj poskušajo) držati črke zakona ...

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Ne vem, zgleda ni tako, če je sodišče ugotovilo, da tip ne bi smel streljati, je pa njegovo dejanje že zastaralo in zato ne more biti več obsojen.
Verjetno pa ti precej dobro poznaš zakon o policiji in podobno zakonodajo, ki omejuje policijsko samovoljo in zato tukaj vsepovprek dociraš.
Da pa malo osvežimo spomin: za prijetje pokojnega državljana ni bil izdan nalog, ki bi dovoljeval uporabo strelnega orožja. Pokojni tudi ni bil zaloten pri izvajanju kd, za katerega je predpisano več kot deset let zapora, kar upravičuje uporabo strelnega orožja. Konec koncev to dobro pove obramba loose canona Mateja Bobere, ki se je branil, da je bil ogrožen, ergo še sam ve, da prav nobene opcije ni imel, da bi smel uporabiti pištolo.
Ko te bo pa enkrat en policijski loose canon pretepel, ko boš sedel v nekem lokalu bomo pa videli, kako boš pameten, ko bo to pred sodiščem zastaralo. (poznam nekaj takih primerov in to je problem v tej zgodbi)
Zdaj je pač vprašanje, ali si želimo države, kjer lahko policisti streljajo vsepovprek, če se jim tako zazdi ali pa nek vsaj približen približek pravne države. Do zdaj sem mislil, da smo se odločili za slednje. Vsaj glede na precej malo kriminala in precej visok nivo splošne varnosti se mi zdi, da nam je to kar uspevalo... Ampak ja, mogoče res ne razumem ogroženosti tipičnega prebivalca pulza asfalta, ki ga razni naserji in cigani vsakodnevno ogrožajo....
uf-1.gif

In btw. ne pišem se Berisha, ni mi ime Hasan, imam lepo kleno slovensko ime in priimek. Kolikor poznam mojo žlahto je predvsem slovenska, s kakšnim občasnim izletom preko severne meje, konec koncev sem vsaj po dedku s Koroške, pa tudi dedek je imel nemški priimek.
Pač pa verjamem v pravno državo pa v neke osnovne stvari, ki jih imamo zapisane predvsem v ustavi. Za nepoučene, to je ena mala knjižica, ki jo bi bilo občasno koristno prebrati. Prav tako pa sem močno prepričan, da "pravna" država, ki jo imamo, ni idealna, še vedno pa je boljša od vseh drugih alternativ, ki jih lahko vidimo drugje po svetu. Sploh glede kriminala, kar nam pove precej zanemarljiva stopnja kriminala in precejšnja stopnja varnosti.

Nazadnje urejeno:

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Jebiga, še zmeri raj vidm, da me pretepe slovenski policist, kot da me ogroža, izsiljuje in maltretira oseba tipa Berisha...
Če pravilno razumeš ...

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
samo razmišljam........opozoriš...tip se noče ustavit na ukaz...sledi stoj ali streljam....tip se ne ustavi....

Maš dost izbire al bo prletel v čelo al v hrbet?

Valda je policaj neka avtoriteta ...uradna oseba....ne pa en papak da ga ignoriraš!

Ce ze razmisljas..... Tip je bil ocitno zelo znana oseba in bi policaji lahko brez problema zjutraj pocekali pred vrati. Zraven bi lahko poklicali specialce, mornarico in gasilce. Minimalno tveganje za vse vpletene. Lahko pa spuscas salve u neznano in ce metek zaide in nekomu ubijes otroka. Hebiga. Se zgodi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Deluješ mi v stilu sythmana ko se začnemo pogovarjat o policistih
smile-1.gif

Nimam nekih slabih izkušenj z slo policaji........oziroma ko so bila kdaj opozorila so bila utemeljeno!

Tud kaki vaški posebneži ko jih kak policaj prebuta v lokalu pijane vrjem da jih ne fašejo zastonj!

Mi je pa bedno recimo.........bom opisal primer......pr babici je puščala voda v stanovanju v času njene odsotnosti......in ker ossedje niso jo mogl dobit ne na tel ne na zvonec ker je ni blo....so seveda v pričakovanju najhujšega poklical policijo...

Ki je pač vdrla v stanovanje in hvalabogu ugotovila da je vse OK in zaprla ventil za vodo......vmes so me dobil na tel. in seveda sem prišel "prevzet" stanovanje in podpisat izjavo itd...formalnosti...

Da si vidu olajšanje teh 2h policistov ko sta vidla da ne bo noben kompliciral zarad prevrtane ključavnice v vrednosti 20eur....pa 5min šravfanja po vratih za njeno zamenjavo......

Žalost da se morajo sploh ukvarjat s takimi problemi na terenu
bonk.gif