Policista 'rešil' zastaralni rok?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa takrat se nisi mogel sklicevati na GSM lepo vas prosim......

Pa saj to je point - takrat GSM ni bilo - torej, kaj bi lahko potegnil iz žepa? Mars, Snickers ali pa pokalico!

Kar meni v tej zgodbi smrdi, je da je izstrelil kar 9 nabojev?!?
shocked-1.gif

Če je upravično sumil, da bi oni lahko potegnil orožje, ga ni za obsojat - drugač pa
rolleyes-1.gif

1 naboj te ne ustavi takoj! V knjigah, ja v knjigah piše, da je en vojak tekel 500m po ulicah in so padli v zasedo dobil je 12 metkov v telo pa je še streljal nazaj.
Druga zadeva je stresor policaji so vedeli, da je tiralica za njim in da je lahko oborožen.
Da se mi obrne v eni temni ulici in nekaj temnega velikega v rokah... izstrelim vse naboje.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, pod pogojem, da mu najprej rečeš oz. prosiš naj se ustavi in potem ga vprašaš, če ima slučajno orožje v rokah. Po odgovoru ponovno sledi prošnja, da naj orožje ali predmet odloži aja, še vikat ga moraš. Pa pred vsakim strelom povej kam ga boš ustrelil, da boš imel izgovor, ker se ni umaknil ampak kar nastavil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ksz

da ne bo nesporazuma - ne pravim, da je kriv (ko sem preletel članek mi je pač padlo v oči, da je izpraznil pištolo - in to je edino, kar bi kdo lahko potegnil kot argument, da je "pretiraval")

in zato še enkrat pravim - če je kriv: obsodba - sicer pa medaljo - to kar je pa sodišče skupaj skvačkalo pa je sramota za pravno državo

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Pa sej ni pretiraval..... 15+1-9 ! Ziher je ziher....raje en z tiralico 13g težji kukr pa nekdo brez očeta/partnerja!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Potem pa pravite, zakaj policaji ne opravljajo svojega dela.... hvala lepa za tako službo. Že 10 let na sodiščih in po vseh medijih ker je enega kriminalca ustrelil. Katastrofa od države.

LP

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Podpiram policaja, jaz bi vanj izstrelil vse naboje, napolnil ponovno in spet ponovil - za vsak slučaj.
Da se ve - nisem še slišal, da bi policaj nekoga brez vzroka udaril ali šikaniral. Če jih je kdo dobil od policaja, je moral biti za to vzrok.

Pa še en primer:
Sošolec leti z jugecom v šolo. Noter smo trije. V ovinek, z polno črto, prehiti en avto, nasproti pa policist, tko da je njega v škarje.
Policist obrne in za njim. Ga ustavi. Pregleda dokumente in mu začne pisati kazen.
In seveda voznik vpraša policaja po osebnih podatkih (da bo lahko kolega policaja poklical, da bo zrihtal, da ne bo kazni).
To je bilo takrat, ko še ni bilo pik - 14 let nazaj.
Policaj ohrani mirno kri, ga vpraša zakaj in mirno piše kazen.
Seveda fant uspe z kolegom in ni bilo nič.

Evo, v tem primeru bi lahko policist mirno vklenil šoferja, poklical marico in v čuzo z njim.
Jaz osebno bi takega šoferja pa na gobec.
In zato smo slovenceljni tam, kjer smo, še vedno na balkanu.
Če bi bila pravica, bi bili policisti bolj razdrobljeni, ne pa da ima poicist od doma do postaje, kjer službuje, 8 kilometrov.

Vem, da boste nekateri pametni.
Ampak kazni so premajhne, nadzor preslab in preveč je poznanstev.
Kazni bi morale biti glede na človekovo finančno stanje.
Če pa nima nič, pa na Dob z njim.
Če takemu uničijo življenje, ni nič narobe, ker tak ki pije in pobzroči nesrečo, po možnosti z poškodbo, uniči nekemu drugemu življenje.
Drugača pa na Dobu pri Mirni že zidajo dva nova bloka, se že lepo vidita.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
zdej tud veze ne pomagajo dost več. pri manjših prekršikh še, drugače pa nič več. Policaj reče kolegu "lej, tip je naredil orng neumnost, ne morem ga spustit. Če 2km lahko enga zbije, in bom naf.ukal!", in to tud razumejo policaji...

ontopic: policaj si zasluži odlikovanje, penzijo in stalno zaščito. Če bi vsak policaj pihnil enega očitnega kriminalca, bi bilo lepo v tej naši državici.

Men se zdi pa žalostno, da je to sploh na sodišče prišlo. Taki primeri bi se mogl potlačit v predal, tako da zapadejo, še preden pridejo do sodišča!

off:
a je zastaralni rok sploh pravilni izraz?? men je tok čudna beseda...

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
1. Po mojem je edino prav, da je bil policist oproščen.
2. Razlog za oprostitev, zastaranje dejanja, pa je v tem primeru, hmmm nimam besed. Če se policaji ne smejo braniti pred kriminalci po vrhu še potencialno oboroženi, pol bolj da jim uzamemo pištole in damo vsakemu policaju eno palco, da bodo tepli kriminalce s pištolami. V tem primeru bi morala država in naš pravosodni sistem zaščititi policista ter javnosti in še posebej kriminalcem povedat, da so v tej državi policisti tisti, ki delajo red in zapirajo kriminalce.
3. Policaju odlikovanje.

Žalostno kaj se v tej državi dogaja. Še mal pa bo moral policaj roparja, ki ropa banko poklicat preden ga bo prišel aretirat in ga le po prosit, če ga sme aretirat, ker je oropal banko.
Kdo bo še šel med policiste, če pa bo smel pri delu imti pištolo samo za okras, čeprav bo bo nekdo streljal naj. Bolano do amena.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:
9x ga je ustrelil...

a sploh obstaja kaksn drug nacin (kot da zastara) da policist ne bi bil obsojen?
Obstajajo še napake v postopku, nezakonito oz. nepravilno pobrani dokazi.....

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa takrat se nisi mogel sklicevati na GSM lepo vas prosim......

Pa saj to je point - takrat GSM ni bilo - torej, kaj bi lahko potegnil iz žepa? Mars, Snickers ali pa pokalico!

Kar meni v tej zgodbi smrdi, je da je izstrelil kar 9 nabojev?!?
shocked-1.gif

Če je upravično sumil, da bi oni lahko potegnil orožje, ga ni za obsojat - drugač pa
rolleyes-1.gif

kaj pa naj bi??? si kdaj prebiral recimo zapise o raznih streljanjih ameriških mož postave in kriminalcev??? ni to tako kot v filmu da 1x ustreliš in nekdo poleti 20 metrov v zrak mrtev...1 strel je v realni situaciji zelo redko usoden, če pa že je, navadno traja nekaj časa, preden ustreljeni ni več sposoben ogrožati drugih...9 mm naboj ni ravno topovska granata...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Delal z njim nekaj časa (pa nisem policist) .. Sem pa Celjan in ga ni Celjana, ki ni poznal Naserja .. zaradi ustrahovanja .. Je bil edini, ki je hodil po šolah s pištolo in ga noben policaj ni upal ustaviti, kaj šele aretirati ..

Sramota za 24KUR, da ga omenjajo po imenu, samo zato, da delajo novico ..

Kot je že bilo omenjeno .. Policistu le odlikovanje!

Sramota tudi za Slovenijo, da se na tak primer gleda kot na plolicist bad guy, kriminalec good guy. V USA ti policist reče STOJ, in če se ne ustavi, te lahko mirne volje ustreli! Edino pravilno! Pa pri nas? Kriminalec je bolj zavarovan kot ogrožena vrsta živali, če ga pa policist samo grdo pogleda, ga pa tožijo!
bonk.gif
Ja res sramota za Slovenijo in predvsem za slovensko policijo.
Ker se ga niso upali, (hoteli, želeli) aretirat in obsodit že takrat, ko so prvič slišali da je ustrahoval, hodil s pištolo v šolo..... najbrž je imel prekrškov kolikor hočeš. Pa so ga predoooolgo pustili lepo na miru, da so mu zrasla krila. In ko zaradi množice barabij niso mogle več gledat stran, je prišlo do tragičnega dogodka.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Za vse "intelektualce":

Naser je ravno plezal čez ograjo, ko ga je v ledveni del hrbta zadel usodni naboj. Ko je na tleh obležal na trebuhu, je imel roke pod telesom, zato so tudi drugi policisti sprva menili, da ima pri sebi pištolo. Pa je ni imel. Imel je le mobilni telefon. "Bobera je bil prestrašen in ko mi je rekel, da ima Naser pištolo, sem bil tudi jaz prestrašen. Iz njegovega obnašanja sem sklepal, da je zadeva resna," je včeraj na sodišču pripovedoval policist Peter Žižman

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Kolk je bil sploh policist star, nekje okrog 20? Torej ni bil ravno nek izkušen, ampak še kar zelenec. Morda je tudi zato v temi spregledal da ni bilo orožja.

Sicer pa, policiji pištole vstran, če ne sme nekoga s tiralico pospravit. Samo nepotrebna obtežitev in nepotrebno zapravljanje denarja.....

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Na Kitajskem delajo drugače...

Priponke

• 996040-Kitajskiugrabitelj.pdf
    113,2 KB · Ogledi: 362

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Kolk je bil sploh policist star, nekje okrog 20? Torej ni bil ravno nek izkušen, ampak še kar zelenec. Morda je tudi zato v temi spregledal da ni bilo orožja.

Sicer pa, policiji pištole vstran, če ne sme nekoga s tiralico pospravit. Samo nepotrebna obtežitev in nepotrebno zapravljanje denarja.....

Glede na opis je osumljenec dobil metke v hrbet tako je naceloma cisto vseeno kaj je/ni imel.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Ma nima veze a je mel al ne. Tip je bil kriminalc in si ni zaslužil živet v družbi. Ko ga jebe

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
maurice: kaj res delajo 2 nova bloka? KEWL bo folk spet malo "sedel" dol.....Jaz bi uvedel še OBVEZNO delo v zaporu !!!!!