Policija....

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Pohorje? Kaj majo kako čago organizirano?
nahrung002.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Če kot osebnost ne moreš požreti namerne ali nenamerne provokacije potem pa res nisi za policaja. Verjetno sam sebi praviš, da zajebavaš samo tečne ljudi, ampak potem kot take dojemaš skoraj vse? En napačen pogled, en napačno formiran stavek je že dovoljšen razlog, da sam pri sebi opravičiš zajebavanje?
Tako, kot se je zdej en dan zgodilo moji prijateljici.
Luštna bejba, mlada, blond, velke joške in globok dekolte....se ponoči pelje in pride do prometne nesreče. Tam so že bili policaji in ker je bil razbit avto postavljen počez čez cesto, ni mogla mimo. In se je tam ustavila in mirno čakala in odprla šipo. Ponesrečenec je še bil v avtu, ker ga niso mogli ven spravit. In bejba vpraša policaja, kaj se je zgodilo, misleč da bo policaj povedal vzrok nesreče. Pa policaj pravi, da je bla nesreča, ona pa :" saj to pa tudi sama vidim ".
No to je bilo za policaja že preveč, pa se jo je lotil. Vozniško, prometno, opremo, alkotest, opremo je imela, pila pa tudi ni, drogira se ne. Potem se je lotil še nekakšen test droge, jo OD BLIZU OVOHAVAL, gledal v dekolte, meril zenice z nekakšnimi šablonami, kroglicami, z nekakšnim svinčnikom je morala gledat v konico, ki ji je molil pred nos, da je moraqla škilit, z močno lučjo ji je ponoči svetil v oči, da so jo še naslednji dan bolele oči, Več kot pol ure se je izživljal nad njo, in čakal, da bo še kaj neprimernega zinila, da bi ji dal kazen še za neprimerno obnašanje, žaljenje... al pa še kaj. In ko po več kot pol ure ni našel nič, jo je ves jezen spustil.

Zdej me pa zanima, ali je takšno obnašanje policaja korektno . Da se pol ure izživlja nad punco, ki je peljala povsem po predpisih, in ni imel prav nobenega utemeljenega suma, da bi bilo kaj drugače.

A nebi bilo bolje, da bi policaj po svojih močeh v taki situaciji pomagal ponesrečencu, ali zavaroval kraj nesreče, namesto da dela čisto drugačne kontrole? (vonja, jošk in oči). Ker imamo policaje na forumu pričakujem odgovor iz prve roke.

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Sicer nisem policaj, ampak ni korektno, je pa zanimivo, da se take stvari dogajajo ravno tebi in tvojim kolegicam

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
Sicer nisem policaj, ampak ni korektno, je pa zanimivo, da se take stvari dogajajo ravno tebi in tvojim kolegicam

Jest sem prepričan, da se drugim tudi. Samo niso vsi tu prijavljeni da bi pisali. Pa tudi mnogi raje plačajo, pa imajo mir, kot pa da bi pisali pritožbe in dokazovali nedolžnost po sodiščih. Pa saj večkrat preberemo po forumih, tudi v tem, o raznih nepravilnostih (beri goljufij) policajev.

Ampak če ima nekdo tako sprane možgane, da misli da so policaji nezmotljivi, da vedno ravnajo korektno, pravično in v skladu z zakonom, in v duhu za večjo varnost (in ne polnjenja proračuna) potem jih tudi 1000 dokazov, ki dokazujejo nasprotno ne bo prepričalo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
na drugi strani imaš ti tako sprane možgane da v vsaki akciji policije vidis nekaj slabega itd. Si isti samo da z druge strani.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Dlje kot so od mene ,rajši jih imam.

In to zato ker vedno gledajo na ljudi kot potencijalne kriminalce in tako te tudi obravnavajo pa če si kriv al pa ne.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:

In to zato ker vedno gledajo na ljudi kot potencijalne kriminalce in tako te tudi obravnavajo pa če si kriv al pa ne.

A ti misliš, da kriminalcu na čeli piše, da je kriminalec? Glih kriminalcem se najmanj vidi, da to so in zato se more z vsakim tak delat.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
na drugi strani imaš ti tako sprane možgane da v vsaki akciji policije vidis nekaj slabega itd. Si isti samo da z druge strani.
Če jaz napišem, da me je policaj ogoljufal takrat, na tak način, so to gola dejstva, vseeno pa se bo našel kak ljubitelj policajev, ki bo trdil da buče prodajam.

In taki tudi ko takega policaj skuša ogoljufati, policajevo delo ocenjuje kot korektno. Zadnjič smo brali, kako se je tu nekomu policaj izmisli, da je telefoniral med vožnjo, čeprav to ni bilo res. In šele ko je policaju pokazal mobitel v torbi na zadnjem sedežu ga policaj k sreči spustil brez kazni, je postopek policaja še vedno ocenjeval kot korekten. (kaj bi dejal, če bi imel mobitel v žepu in ne na zadnjem sedežu, pa bi policaj napisal kazen, kot je sprva mislil? )
Jaz pa pravim, da je policaj skušal zavestno ogoljufati, saj je hotel kaznovat za prekršek, ki ga ni videl in tudi ga ni mogel videti, ker ga ni bilo. Ti pa praviš da imam oprane možgane, pa da vidim v takih dejanjih policije nekaj slabega.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Citat:

A ti misliš, da kriminalcu na čeli piše, da je kriminalec? Glih kriminalcem se najmanj vidi, da to so in zato se more z vsakim tak delat.
Tipično policajsko. S poštenim človekom delajo kot s kriminalcem, brez utemeljenega suma, da je kaj zagrešil.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ne saj nisem mnenja, da se more z njim delat kot z kriminalcem ampak, da pač more bit sumnjičav do vsakogar. Ker dandanes je vsakdo lahko kriminalec. Priložnost dela lopova!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ne saj nisem mnenja, da se more z njim delat kot z kriminalcem ampak, da pač more bit sumnjičav do vsakogar. Ker dandanes je vsakdo lahko kriminalec. Priložnost dela lopova!
Tako je v policijskih državah. Vsak je osumljen, vsakega se lahko preišče, vsakega zaslišuje....

Policaj bi v vsakem moral videt potencialno žrtev in ga skušal zaščititi, ne pa da povsod vidi kriminalca. Sej pravih kriminalcev itak ne kaznujejo in ne dobijo, ali pa jih pustijo pri miru. Pri nas morilec prizna, kdo ga je skrival in nelegalno spravil čez mejo, kar je hudo kaznivo, policaji pa nič.

Ja, vsakdo je lahko kriminalec, pa tudi policaj. Slednji ima več pooblastil, več mu je zaupano, sodišče po defaultu mora verjeti njim, kolegi ga ne kaznujejo..pa je možnost da krši zakone še toliko večja, saj ga ščitijo še poklicni kolegi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Tako je v policijskih državah. Vsak je osumljen, vsakega se lahko preišče, vsakega zaslišuje....

Policaj bi v vsakem moral videt potencialno žrtev in ga skušal zaščititi, ne pa da povsod vidi kriminalca. Sej pravih kriminalcev itak ne kaznujejo in ne dobijo, ali pa jih pustijo pri miru. Pri nas morilec prizna, kdo ga je skrival in nelegalno spravil čez mejo, kar je hudo kaznivo, policaji pa nič.
Glede na tvoje umotvore o policistih sem dobil občutek, da je pri nas itak policijska država, pardon policijska država s skorumpiranimi in psihično motenimi policisti, kateri imajo za glavno nalogo jeb.anje folka v glavo in kasiranje.
Tako da, sploh ne razumem, zakaj se tako trudiš opisat ''idealno'' državo, sej itak ne bo nič pomagalo.
Dej pejt še malo do Italije pogledat, pa razloži črnim z brzostrelkami, da so psihični nestabilneži, kateri zlorabljajo svoja pooblastila, ker v tebi ne vidijo žrtve temveč zgolj kriminalca.
evil.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Samo ena stvar mi pa ne potegne............zakaj za vraga ,če me policaji poznajo in vejo od kje sem,kje živim ,kak avto vozim in praktično vse.....................zakaj me more ustavit in me sprašuje za dokumente? Pa saj jih že na pamet zna kaj piše noter..............al je to samo zajebancija pa da mi iščejo dlako v jajcu ,ker nisem še nikoli nič plačal?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Samo ena stvar mi pa ne potegne............zakaj za vraga ,če me policaji poznajo in vejo od kje sem,kje živim ,kak avto vozim in praktično vse.....................zakaj me more ustavit in me sprašuje za dokumente? Pa saj jih že na pamet zna kaj piše noter..............al je to samo zajebancija pa da mi iščejo dlako v jajcu ,ker nisem še nikoli nič plačal?

Enkrat ga boš pozabil doma, pa boš plačal. Marsikdo vozi dva avta, pa kdaj pozabi vozniško v drugem avtu, kot ga trenutno vozi. In če vozniške nimaš s sabo, je kazen. A ni to zadost dober razlog, da te ustavijo in kontrolirajo dokumente?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Glede na tvoje umotvore o policistih sem dobil občutek, da je pri nas itak policijska država, pardon policijska država s skorumpiranimi in psihično motenimi policisti, kateri imajo za glavno nalogo jeb.anje folka v glavo in kasiranje.
Tako je. Naša država je skorumpirana, korupcija seže od policaja pa do samega političnega vrha. Saj vidiš razne afere, patrija, orožje, avion, izgubljanje depeš, pomagač morilca na prostosti, izginotje trave iz policijskega skladišča... vse to bi policaji morali odkrit in kaznovat, pa nič od tega.
Ves državni sistem je naravnan k kasiranju za nepomembne prekrške, policaj dobi nalogo, da kasira in to tudi počne. Mnogokrat celo na nezakoniut način. Ja, kasiranje je policajem glavna in najvažnejša naloga, res je. Pri lovljenju kriminalcev niso tako učinkoviti, še tiste ne ujamejo, o katerih poročajo časopisi. Tista fraza " stari znanec policije" pa v novejših časih pomeni, da je tisti s policisti kolega, kajti v zaporu ga ne poznajo.

Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dej pejt še malo do Italije pogledat, pa razloži črnim z brzostrelkami, da so psihični nestabilneži, kateri zlorabljajo svoja pooblastila, ker v tebi ne vidijo žrtve temveč zgolj kriminalca.
evil.gif

A misliš da je tisti upokojenec izpred kliničnega kaj bolj srečen, ko so ga ubili s pištolo, kot pa če bi ga z puško ali brzostrelko?
Sem se dosti vozil po svetu, (v Italiji ne veliko), verjetnost, da te policaji ustavijo je pri nas največja, to priznavajo tud naši policaji, pa Zajc in Žlender tudi.

Ko smo že pri Italiji, Sem enkrat peljal eno prijateljico domov, stanuje v Italiji malo čez mejo, No in ko prideva čez mejo, peljem po predpisih pa mi pravi ... " ma dej gasa " Sem rekel, a nisi vidla znaka za omejitev? Pa mi pravi, "pa sej nismo več v Sloveniji, tu ne skačejo policaji iz grmovja, tako kot pri vas. Kar hitreje, za mal prehitro te ne bo noben tu zajebaval".

Pa si ti že plačal kazen kdaj v Italiji ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Tako je. Naša država je skorumpirana, korupcija seže od policaja pa do samega političnega vrha. Saj vidiš razne afere, patrija, orožje, avion, izgubljanje depeš, pomagač morilca na prostosti, izginotje trave iz policijskega skladišča... vse to bi policaji morali odkrit in kaznovat, pa nič od tega.
Ves državni sistem je naravnan k kasiranju za nepomembne prekrške, policaj dobi nalogo, da kasira in to tudi počne. Mnogokrat celo na nezakoniut način. Ja, kasiranje je policajem glavna in najvažnejša naloga, res je. Pri lovljenju kriminalcev niso tako učinkoviti, še tiste ne ujamejo, o katerih poročajo časopisi. Tista fraza " stari znanec policije" pa v novejših časih pomeni, da je tisti s policisti kolega, kajti v zaporu ga ne poznajo.
Ne vem zakaj spet brez veze ponavljaš eno in isto. Saj si že povedal, da je Slovenija totalno v kur.cu, edino mi ni jasno, kaj še tukaj delaš. V Afganistanu bi ti ziher bilo bolje
evil.gif
.
Citat:
A misliš da je tisti upokojenec izpred kliničnega kaj bolj srečen, ko so ga ubili s pištolo, kot pa če bi ga z puško ali brzostrelko?
Če govorimo o tistem, kateri je ustrelil dva policista mi je edino žal, da ga nista že prej pokosila, preden je on njiju ustrelil. Aja, točno sta pristopila vsa vzvišena in ga jeb.ala v glavo, tako da se je človeku potem končno utrgalo. Prej je bil pa čisto normalen, le s pištolo je mahal okrog po ljudeh. Eeeeeeee, ampak streljal pa ni...
zmaga.gif

Citat:
Sem se dosti vozil po svetu, (v Italiji ne veliko), verjetnost, da te policaji ustavijo je pri nas največja, to priznavajo tud naši policaji, pa Zajc in Žlender tudi.
To že, vendar je verjetnost, da boš skasiral kazen v kakšni drugi državi bistveno višja
evil.gif

Citat:
Ko smo že pri Italiji, Sem enkrat peljal eno prijateljico domov, stanuje v Italiji malo čez mejo, No in ko prideva čez mejo, peljem po predpisih pa mi pravi ... " ma dej gasa " Sem rekel, a nisi vidla znaka za omejitev? Pa mi pravi, "pa sej nismo več v Sloveniji, tu ne skačejo policaji iz grmovja, tako kot pri vas. Kar hitreje, za mal prehitro te ne bo noben tu zajebaval".
Ja, povej to sebi v ogledalo, ko boš enkrat zbil kakšnega otroka. Pa da vidimo junaka. Če ne boš prej štrika poiskal.
Citat:
Pa si ti že plačal kazen kdaj v Italiji ?
In kaj ima to veze s to temo?
confused-1.gif