Policija....

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Ko smo že pri Italiji, Sem enkrat peljal eno prijateljico domov, stanuje v Italiji malo čez mejo, No in ko prideva čez mejo, peljem po predpisih pa mi pravi ... " ma dej gasa " Sem rekel, a nisi vidla znaka za omejitev? Pa mi pravi, "pa sej nismo več v Sloveniji, tu ne skačejo policaji iz grmovja, tako kot pri vas. Kar hitreje, za mal prehitro te ne bo noben tu zajebaval".

Pa si ti že plačal kazen kdaj v Italiji ?

Ajde ne tupi o italijanih. Tam boš plačal faktor 3x pri nas, in če ne keširaš na licu mesta ti avto odpeljejo + še to naračunajo povrh. Da ne govorimo o tem da ti eden od 2 policajev v patrulji cel čas meri z brzostrelko v fris (prst na sprožilcu seveda).
In verjemi da jebejo za 3km/h prehitro, ne 5 km/h tolerance. Patrulj je pa verjetno celo več na prebivalca kot pri nas. In merijo zelo zelo pogosto.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Vprašanje ali jih je vec kot pri nas (glede na prebivalstvo) ampak tam poleg policije delujejo tudi karabinjerji (ki spadajo pod vojsko) in jih je ze zato vec. Poleg tega imajo drugacno organiziranost (kot smo jo imeli mi morda 15 let nazaj - ko smo imeli policijske oddelke in pisarne) in imajo v vsaki drugi vasi postojanko. zato so dejansko bolj vidni in jih je na cesti vec saj vsak strikno pokriva svoje obmocje.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pijan policist povzročal incidente.

Ajde v prostem času, ne pa v službi.
bonk.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Za nesrečo in vinjenost še verjamem, za grožnje pa malo manj oziroma 0.

Mogoče je bil pa naš Ego ...
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Glej, sej mene malo briga, kakšne policaje imajo Italijani, pa Angleži, pa Afganistanci, ....
Samo pravim, da so pri nas slabi in skorumpirani, pravzaprav je cel sistem skorumpiran, vi jih pa še branite.

Policisti so velenjčana obravnavali zaradi goljufij, ogrožanja varnosti, ropa, povzročitev telesnih poškodb, izsiljevanja, nasilništva, mamil.... pa je bil na prostosti, da je lahko še 14-letnico ustrelil.

Takega bi morali zapret, neglede na to, če ga v Italiji , Angliji ali v Burundiju nebi. Tistega, ki je je tako malomarno opravljal svojo službo, da je tip ostal na prostosti pa tudi. Pa čeprav sta bila znanca.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pijan policist povzročal incidente.

Ajde v prostem času, ne pa v službi.
bonk.gif

Zdej bosti pa policajoljubci napisali, da se je tud v Italiji ali Angliji kak policaj napil pa ostal nekaznovan, pa bo še našemu pijančku vsak krivda oprana. Tako da bo lahko naprej dajal drugim za pihat, jim pobiral izpite in kasiral.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Ne ne. Glej ve se da je bil pijan in da je naredil nesreco. To ni vprasljivo. Problem je, da se zgodbe pric razhajajo v tistem delu ko naj bi naokoli grozil in razgrajal.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne ne. Glej ve se da je bil pijan in da je naredil nesreco. To ni vprasljivo. Problem je, da se zgodbe pric razhajajo v tistem delu ko naj bi naokoli grozil in razgrajal.
Kadar so vpleteni policaji, se zgodbe prič, policajev, drugih vpletenih praviloma zelo razhajajo.
Na koncu pa obvelja tista verzija, ki je za policijo najbolj ugodna. Zato navedbe oz. okoliščine še preučujejo, da bodo brihtne glave sestavile skup verjetno zgodbico, ki se ne bo preveč tepla s kakšnimi materialnimi dokazi, ki pa se lahko pojavijo tudi kasneje.
Npr. takrat v Uncu so se policaji z izjavo prenaglili, ko je ven prišel posnetek streljanja od slučajno mimovozečega, so morali zgodbico popraviti.

Tist lastnik že dobro ve, zakaj je zdej pozabil na grožnje. khmm zakaj so že klicali policijo in druge patrulje, (ki niso kaj prida pomagale) ? zarad zvitega pleha namreč ni potrebno klicat policije?

Malo razbit avto se pa ne da skrit, pa tud to ni največji problem. Tud pijan policist ne. ne bi blo prvič.
Grožnje s službeno pištolo pa imajo povsem drugo težo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Sej nihce ne zanika da je bil pijan in da je kriv za nesreco (obdrsal je avto na parkiriscu). Problem je, da so na 24ur napisali clanek ki je eno samo ugibanje.

To da je razgrajal in da so zraven stali policisti ki niso naredili nic enostavno ni res. Ker tudi ce namigujes na poklicno kolegialnost, je ta clovek pesjanar in ga niso obravnavali policisti iz iste enote.

Dokazano je ze, da pes ni bil 8 ur zaprt v vozilu, kar vrze dvom na celotno zgodbo o razgrajanju.

Tip je bil kaznovan ker je bi pijan in ker je povzrocil nesreco. Ker se je pa nekdo izmislil zgodbico o razgrajanju pa ne more biti avtomatsko kriv.

Izmislil sem napisal zato, ker ce se je izmislil da je bil pes 8 ur zaprt v avtu potem ne vem zakaj bi verjel famoznim groznjam s pistolo itd...

A pa te je zdaj kaj bolj strah ko gres po cesti? Mislim a ves... nikoli ne ves kdaj te kak pijan policaj povozi pa to... jih je le 2700 v drzavi pa je tok vecja moznost da te kak zbije...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Glej, sej mene malo briga, kakšne policaje imajo Italijani, pa Angleži, pa Afganistanci, ....
Samo pravim, da so pri nas slabi in skorumpirani, pravzaprav je cel sistem skorumpiran, vi jih pa še branite.

Policisti so velenjčana obravnavali zaradi goljufij, ogrožanja varnosti, ropa, povzročitev telesnih poškodb, izsiljevanja, nasilništva, mamil.... pa je bil na prostosti, da je lahko še 14-letnico ustrelil.

Takega bi morali zapret, neglede na to, če ga v Italiji , Angliji ali v Burundiju nebi. Tistega, ki je je tako malomarno opravljal svojo službo, da je tip ostal na prostosti pa tudi. Pa čeprav sta bila znanca.

Se ti ne zdi da je to problem sodstva in ne policije. Sej ne rečem, najlažje je posplošit vse na policijo. In ja obtoževat na podlagi gostilniških pogovrov je
zmaga.gif
, kajti v gostilni je vse res..................................... .
Sicer pa vsak sistem ima pomankljivosti, in glede na to, kako stvari delujejo v sloveniji, smo lahko veseli da sploh še imamo koga ki poskrbi da se ne raspase popol kaos.

Ni panike, enkrat ko jih boš rabil jih ne bo. Potem pa v jok in na drevo pa vse najljubše igrače zravn.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Se ti ne zdi da je to problem sodstva in ne policije. Sej ne rečem, najlažje je posplošit vse na policijo. In ja obtoževat na podlagi gostilniških pogovrov je
zmaga.gif
, kajti v gostilni je vse res..................................... .
Niti ne. Sodstvo in policija, (pa tudi vlada in parlament) delajo z roko v roki za isti cilj, kako povečat proračun. Če bi vprašal nekoga iz sodstva bi pa rekel, da bi ga tega kriminalca zaprli, če bi policaji zbrali dovolj dokazov, ali če nebi naredili napake v postopku. kriv je pa sistem, ki je povsem tržno naravnan in pušča kriminalce na svobodi, ker bi bil zapor za proračun strošek, raje kaznujejo voznike za povsem nepomembne prekrške, saj to prinaša priliv v proračun. Vsekakor se jim to bolj splača.
Ko govorim o goljufijah policajev ne gre za gostilniške debate, ampak za lastne izkušnje.

Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Sicer pa vsak sistem ima pomankljivosti, in glede na to, kako stvari delujejo v sloveniji, smo lahko veseli da sploh še imamo koga ki poskrbi da se ne raspase popol kaos..
Kriminal se vse bolj razrašča, prav po zaslugi zgoraj opisane državne politike, ki ji je več do polnjenja proračuna in posledično do svojih plač (in še kaj...) , kot pa do miru in varnosti.
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Ni panike, enkrat ko jih boš rabil jih ne bo. Potem pa v jok in na drevo pa vse najljubše igrače zravn.
Nedolgo nazaj sem jih rabil, so prišli, naredili pa nič. Ko sem rekel, da gremo mal naokol, da mogoče srečamo storilca (jaz sem ga videl) , smo šli, ampak niso hoteli it tja, kjer se je kriminalec prej vseskozi nahajal, ampak smo šli v smer, kjer ga ni bilo prej, niti kasneje. Kot da bi želeli da ga ne dobimo. In do danes ga niso dobili in ga tudi ne bodo.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Preveč glupih se vas je že nabralo v tej temi zato ne bom več sodeloval v debati, ker se mi ne zdi vredno spuščat na nivo neandertalca.

Ko nas bote rabli bomo vam vseeno prišli pomagat, ker smo za to tu, da vaše življenje in premoženje varujemo-to je naš namen.

Če pa vi zaradi nekaj izjem mečete vse policiste v en koš pa naj pač tak bo-jaz nisem taki. Tisto kar sem prej pisal sem pa itak samo provociral, ker se mi zdi smešno kak primitivno reagirate, če vam kdo kaj reče.

Adijo opice(tisti, ki to ste že veste, da se gre o vas)

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Primer dela policije........so tipu ukradli vitlo s traktorja.....je prijavil policiji....in kaj mu rečejo......."če boste zvedli kdo vam je ukradel vitlo nam pridite povedat"...............ma kaj so normalni....tista vitla ima 300 kil...jo moreš s kombijem peljat pa še 4 možje jo morejo naložit......policaji pa tako.

Pa osebno sem šel na policijo enkrat zaradi ene zadeve....kaj so mi rekli?...."dokler se nič ne zgodi ne moremo nič".....sem rekel..."pa kaj po vaše mora najprej kdo umret da vi kaj nardite?".....odgovor....DA.

In tukaj se konča moje zaupanje v policijo......in kako jaz vidim policijo....samo kot inkasante...upam ,ampak res upam,da se bo kaj spremenilo.....da bi se enkrat spravili lovit kriminalce s tako vnemo kot lovijo prehitre voznike.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Napumpaj še par miljonov v policijo, daj jim čudežno število rekrutov pa bodo šli iskat tvoje ukradene stvari.
Če jih je zadosti da oprezajo ali si privezan ali ne, potem jih je dovolj tudi za lovljenje kriminalcev.
Treba bo spremeniti miselnost, je policija podjetje, ki ji je cilj čimvečji zaslužek, temveč da bi morala služit v dobrobit državljanov, kar pomeni predvsem lovljenje kriminalcev. Kar je včasih tudi bila. In temu primerno spremenit zakone.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Morem še to napisat...

POLICIJA DELA TOČNO TO KAR PIŠE V ZAKONODAJI.

Če niste zadovoljni z delom policije se obrnite na tistega, ki je zakonodajo napisal in ne na njene izvajalce! Policija si ni sama pisala zakonov in načinov dela. Če policist ne dela TOČNO tako kot piše v zakonodaji dobi suspenz.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Tudi to je res.

Policaji delajo kar reče komandir in ta dela kakor mu rečejo njegovi nadrejeni in to gre tako vse do vrha.

Samo....a v zakonodaji piše mogoče ,da se tudi kriminalce lovi?Po moje ja ,ampak nadrejenim ni to prioriteta ,ker s temi dejanji se ne polni nobeden proračun,oziroma se še prazni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
No potem pa se je treba jezit na komandirje in ne na policiste na terenu.
Tole ne bo zdržalo, to je samo prelaganje odgovornosti in krivde na nekoga drugega.
Kriv je cel sistem, katerega del so policaji, komandirji, minister, sodnik, poslanci.... vsak nosi svoj del krivde za slabo delo policije.

A je novogoriški komandir ravnal po zakonu, ko je nekaterim dajal samo opomine za prometne prekrške? In bo zaradi tega izgubil službo?