Policija

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.181
7.039
113
Imamo policaje Ljudi in policaje birokrate ki se včasih delajo še malo preveč vzvišene.
Se peljem v BTC z motorjem. Na glavi sem imel čelado ki pa ni bila zapeta. Trakova sta bila pa pod ovratnikom da se (skoraj) ni videlo da ni vse kot je treba. Takoj plave luči ko sem se peljal mimo policajskega vozila. Se vstavimo in "šef" pošlje pripravnika do mene.... Da skrajšam, vse ok, priznal prekršek ter dobil položnico za 120 evrov.
Potem pa vprašam šefa kako za vraga sta pa videla da čelada ni zapeta? Jah, ležala sva na spuščenih sedežih in se je lepo videlo pod brado da ni vse kot je treba. Pa je šlo 60 evrov iz žepa (polovička).
Mene pa zanima kako si ugotovil da je en od njiju pripravnik? Pripravnikov namrec ni vec od okoli 2005

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in jendomen

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.181
7.039
113
Povsem mozno je da je mlad policist bil vodja patrulje starejsemu, karierno mlajsemu kolegu.
Te oznake s pripravniki, vajenci in podobno vedno kazejo na nek kompleks osebe ki te oznake deli. Pac policist s polnimi pooblastili te je kaznoval ker si krsil zakon. Lahko je pooblascen 1 dan ali pa 30 let isti postopek z istin razlogom. Tko da nauk zgodbe je da se manj z vlogami policistov v patrulji ukvarjaj in bolj svojo glavo cuvaj in celado zapenjaj.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.056
603
113
Povsem mozno je da je mlad policist bil vodja patrulje starejsemu, karierno mlajsemu kolegu.
Te oznake s pripravniki, vajenci in podobno vedno kazejo na nek kompleks osebe ki te oznake deli. Pac policist s polnimi pooblastili te je kaznoval ker si krsil zakon. Lahko je pooblascen 1 dan ali pa 30 let isti postopek z istin razlogom. Tko da nauk zgodbe je da se manj z vlogami policistov v patrulji ukvarjaj in bolj svojo glavo cuvaj in celado zapenjaj.
Točno tako, sem hotel itak še dopisati da od takrat naprej vedno zapnem čelado pa četudi se peljem samo 10 metrov.

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.429
2.589
113
Tale sprehod zna biti travmatičen.

in en bo pokasiral tale nesramen govor mladeniča!

p.s. v zaporu je bil zato, ker ga je kolega not potunkal. Družba pa taka :)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
328
83
Tipično senzacionalističen naslov, če greš brat že članek piše drugače (pa še to vprašanje če so pravilno povzeli), je da je v tem delu bila tožba zavrnjena (ali zavržena, tudi sami ne vedo), ugotovili so nezakonito razrešitev, ne pa nezakonito imenovanje. Se pravi temelj bo imel za odškodnino (kar ga itak tudi zanima), ne pa za razrešitev obstoječe imenovanega.
Če so pravilno povzeli sodbo, dokler ne vidimo lahko samo ugibamo kaj je nekemu FDVjevcu uspelo povzeti iz sodbe.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.791
1.606
113
Emona / Carnium
Jaz bi se pa tudi v tej témi zahvalil policistom kriminalistične policije (in njihovim kolegom forenzikom in ostalim) za strokovno in učinkovito delo in kljub zahtevnim pogojem dela, prijazen in zares strokoven odnos.
Vsakič, ko za zapahe pošljejo morilca, jim je treba dati priznanje. Bravo in hvala!

• Všeč mi je
Reactions: KarEn

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.181
7.039
113
Jaz bi se pa tudi v tej témi zahvalil policistom kriminalistične policije (in njihovim kolegom forenzikom in ostalim) za strokovno in učinkovito delo in kljub zahtevnim pogojem dela, prijazen in zares strokoven odnos.
Vsakič, ko za zapahe pošljejo morilca, jim je treba dati priznanje. Bravo in hvala!
Ni za kaj, pivo in ostale tekoce daritve pa hvalezno odkla…, sprejemamo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.181
7.039
113
Pa da ne bo samo joke… tvoja izjava ima v konkretnem primeru smisel ker prvotno niso zaznali da je prislo do kaznivega dejanja. Dezurni kriminalist krvnih deliktov je naknadno pregledal fotografije s kraja dejanja, poklical tozilca in sefe ter sel narest dodaten ogled kraja dejanja. Itd, na koncu so ugotovili in zbrali dokaze da je bil pokojni umorjen. Namrec prvo je kazalo na zdravstvene tezave in padec

mistique

Guru
16. jun 2009
13.791
1.606
113
Emona / Carnium
Ni za kaj, pivo in ostale tekoce daritve pa hvalezno odkla…, sprejemamo.
Odklanjate čaj in kavo...rakije pa nihče ne ponuja :nazdravje:
Pa da ne bo samo joke… tvoja izjava ima v konkretnem primeru smisel ker prvotno niso zaznali da je prislo do kaznivega dejanja. Dezurni kriminalist krvnih deliktov je naknadno pregledal fotografije s kraja dejanja, poklical tozilca in sefe ter sel narest dodaten ogled kraja dejanja. Itd, na koncu so ugotovili in zbrali dokaze da je bil pokojni umorjen. Namrec prvo je kazalo na zdravstvene tezave in padec
Jp, so rekli, ja.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.378
6.155
113
vaja_sb_celje.jpg

V Celju vaja za primer AMOK napada na urgenco.

Danes v nujni medicinski pomoči besedo amok uporabljamo za opis dogodka, kjer eden ali več storilcev brezciljno, sistematično, z orožjem ali drugimi sredstvi ubijejo ali poškodujejo eno ali več oseb, pri čemer je ključnega pomena, da z dejanjem nadaljujejo ali je očitno, da bodo z njim nadaljevali.