Policija

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.008
113
Imamo policaje Ljudi in policaje birokrate ki se včasih delajo še malo preveč vzvišene.
Se peljem v BTC z motorjem. Na glavi sem imel čelado ki pa ni bila zapeta. Trakova sta bila pa pod ovratnikom da se (skoraj) ni videlo da ni vse kot je treba. Takoj plave luči ko sem se peljal mimo policajskega vozila. Se vstavimo in "šef" pošlje pripravnika do mene.... Da skrajšam, vse ok, priznal prekršek ter dobil položnico za 120 evrov.
Potem pa vprašam šefa kako za vraga sta pa videla da čelada ni zapeta? Jah, ležala sva na spuščenih sedežih in se je lepo videlo pod brado da ni vse kot je treba. Pa je šlo 60 evrov iz žepa (polovička).
Mene pa zanima kako si ugotovil da je en od njiju pripravnik? Pripravnikov namrec ni vec od okoli 2005

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.008
113
Povsem mozno je da je mlad policist bil vodja patrulje starejsemu, karierno mlajsemu kolegu.
Te oznake s pripravniki, vajenci in podobno vedno kazejo na nek kompleks osebe ki te oznake deli. Pac policist s polnimi pooblastili te je kaznoval ker si krsil zakon. Lahko je pooblascen 1 dan ali pa 30 let isti postopek z istin razlogom. Tko da nauk zgodbe je da se manj z vlogami policistov v patrulji ukvarjaj in bolj svojo glavo cuvaj in celado zapenjaj.

• Všeč mi je
Reactions: krko in aljoman

Rekreacija

Majstr
7. avg 2019
991
555
93
Povsem mozno je da je mlad policist bil vodja patrulje starejsemu, karierno mlajsemu kolegu.
Te oznake s pripravniki, vajenci in podobno vedno kazejo na nek kompleks osebe ki te oznake deli. Pac policist s polnimi pooblastili te je kaznoval ker si krsil zakon. Lahko je pooblascen 1 dan ali pa 30 let isti postopek z istin razlogom. Tko da nauk zgodbe je da se manj z vlogami policistov v patrulji ukvarjaj in bolj svojo glavo cuvaj in celado zapenjaj.
Točno tako, sem hotel itak še dopisati da od takrat naprej vedno zapnem čelado pa četudi se peljem samo 10 metrov.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.332
2.540
113
Tale sprehod zna biti travmatičen.

in en bo pokasiral tale nesramen govor mladeniča!

p.s. v zaporu je bil zato, ker ga je kolega not potunkal. Družba pa taka :)