Policija

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.991
363
83
tam ko se terc po tori rola
čelada in varnostni pas bi morala biti obvezna samo za mladoletne. Brez čelade in varnostnega pasu nikogar ne ogrožaš
Saj čelada je obvezna le na kolesu, kar se tiče mladoletnih. Od starejših se pa itak pričakuje, da imajo toliko pameti, da se sami odločijo zanjo. Mislim, da se od 2001 še nisem peljal brez nje, kot tudi ne brez SPD čevljev. Če je potrebna? Dokler je ne rabiš, ne. Enkrat sem malo pred Pliberkom ''iskal bližnjico'' do mostu čez Dravo, zapeljem na korenino, spolzko... in sem se elegantno prekucnil v grmovje. Še prej pa z glavo oplazil smreko. Ne pravim, da zdaj je pa rešila življenje, presekano glavo pa je preprečila. In v žgočem soncu je zaščita pred direktnim soncem. Nikogar pa ne silim v njeno uporabo.
Na motorju pa je zadeva že bolj logična, da se jo uporablja. Kdor ji nasprotuje... 20 let sem se vozil, na chopperju večinoma z jet čelado... nekega dne pa, kot bi mi nekaj reklo naj vzamem integralko. In ravno tega dne, je bil Murphy -sonce v oči, stoječi avto na cesti...blokirano kolo, salto... samo odrgnine, doma pa sem gledal čelado in sam pri sebi rekel ''kakšno srečo sem imel''. Podrsana po obrazni strani, na strani je pogledal kevlar ven... kaj bi bilo z odprto, niti pomisliti ne upam. Pošmirklana faca, to najmanj. Tako, da... naj velja ono ''Glava, rad te imam. Zato ti bim kupil čelado, s katero bova oba zadovoljna.''

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.788
15.847
113
Vem za primer, ko je neprivezane vrglo iz vozila in jim ni bilo nič, privezani jo je odnesel dosti slabše.

Ali primer, ko je avto zapeljal v reko, privezani je žal utonil.
Tu ne gre za nič drugega kot za (redke) izjeme, ki potrjujejo splošno pravilo, da uporaba varnostnega pasu izboljšuje varnost in možnosti za preživetje ter zmanjšuje možnosti za poškodbe.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.796
1.608
113
Emona / Carnium
Tu ne gre za nič drugega kot za (redke) izjeme, ki potrjujejo splošno pravilo, da uporaba varnostnega pasu izboljšuje varnost in možnosti za preživetje ter zmanjšuje možnosti za poškodbe.
Nekateri vidijo mavrični flek čez cel torzo in rečejo: "Lej kaj mi je pas naredil. Če ne bi bil pripet, me zdaj ne bi vse bolelo!" In še kako prav imajo :evil: