Policija

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113

Mariborski policisti so v preteklih štirih mesecih spremljali rope, ki so se dogajali v mestnih trafikah, trgovinah, lekarnah in denarnih ustanovah. In nato z obsežno preiskavo izsledili storilca. Kot je pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Darko Nerat, naj bi šlo za 44-letnega Slovenca.

Vseh pet oboroženih ropov je izvrševal nad prodajalkami. Začel je 22. maja, ko je oropal trafiko na Pobrežju, nato je 21. junija oropal trafiko na Gosposvetski cesti, 23. junija si je prilastil denar iz prodajalne na Taboru, 4. julija iz marketa na Pobrežju, 2. avgusta pa v lekarni na Gosposvetski cesti. Skupaj je naropal približno 15.000 evrov gotovine.

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Pomeni leto, pa se bo lepo obnasal in ko bodo vzklili zvoncki in trobentice, pride ven.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj je za take lepšega, kot je zapor? Je na toplem, redna prehrana, rekreacija, če je priden tudi prosti izhodi in vikendi. Za nekatere prava nebesa.

• Všeč mi je
Reactions: B81

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.341
2.548
113
Pravi policist na pravem mestu.

V ponedeljek okrog 12.30 je v bližino stojnice Policijske uprave Murska Sobota na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra 2023 v Gornji Radgoni pritekel občan in zaprosil za pomoč. Povedal je, da otrok ne diha in ne vedo, kaj mu je.

Policist Dejan Kranjec iz Policijske postaje Lendava, ki je bil na sejmu službeno, je takoj stekel do otroka, ki se je dušil in postajal moder. Otroka je dvignil, ga poteptal po hrbtu, da je piškot odstranil iz žrela, in otrok je zadihal. Predan je bil v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči.
Jaz sem tudi enmu 10 000m visoko življenje rešu. Pa kaj pol!

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5 in aljoman

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.814
5.923
113
Čas je, da se policisti poslovijo od avtov, ki so jim zvesto služili, zato ministrstvo za notranje zadeve v prodajo postavlja 111 rabljenih prevoznih sredstev in 152 novih pnevmatik. Ponudnik, ki je zainteresiran, mora sicer ponuditi odkup vseh premičnin v celoti, izhodiščna cena pa skupaj znaša 185.820 evrov.

Cena na vozilo (kolesa, motorji, avti, terenci) skupaj z vsemi pnevmatikami: 1674 EUR.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.452
661
113

Mariborski policisti so v preteklih štirih mesecih spremljali rope, ki so se dogajali v mestnih trafikah, trgovinah, lekarnah in denarnih ustanovah. In nato z obsežno preiskavo izsledili storilca. Kot je pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Darko Nerat, naj bi šlo za 44-letnega Slovenca.

Vseh pet oboroženih ropov je izvrševal nad prodajalkami. Začel je 22. maja, ko je oropal trafiko na Pobrežju, nato je 21. junija oropal trafiko na Gosposvetski cesti, 23. junija si je prilastil denar iz prodajalne na Taboru, 4. julija iz marketa na Pobrežju, 2. avgusta pa v lekarni na Gosposvetski cesti. Skupaj je naropal približno 15.000 evrov gotovine.
Me res zanima, koliko bo dobil, če je Kovačič za poniknjenih 26 mio €, dobil leto in štiri mesece?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Izpred nekaj dni

Voznik na območju Ormoža otroka peljal v priklopniku domače izdelave

Policisti PP Ormož so danes zjutraj, pred enim izmed vrtcev na območju Ormoža ustavili 47-letnega voznika mopeda, na katerega je imel priklopljen lahki priklopnik domače izdelave, in v katerem je peljal otroka.

1694085948608.png

Človek je kršil prometne predpise, prikolica ni dovolj varna po današnjih uradnih merilih in zato bo kaznovan. Do tu težko oporekam, policija zakonodaje ne sprejema. Ne zdi pa se mi prav, da je policija iz tega naredila medijsko zgodbo, objavila sliko predelave v medijih, da ga lahko bližnji prepoznajo.
Družina je verjetno revna in si ne more privoščiti, da bi otroka vozila z avtom v vrtec. Policija je njihovo revščino namerno medijsko izpostavila.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Podobne priklopnike na biciklu sem videl tudi v Ljubljani. Tukaj policijo najbolj matra, da priklopnik ni homologiran

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.651
-1.371
63
Včasih smo se zadaj mulci vozili neprivezani, če smo šli na morje, nama je fotr s sestro naredil neko posteljo, starši so kadili v avtih... vse je bilo to normalno.
Kdo bi v tem zgornjem primeru odgovarjal, če bi prišlo do nesreče? Najbrž bi bil policist suspendiran, ker ni preprečil nesreče, se ni držal predpisov? Fotr bi bil pa itak kaznovan, tako ali drugače.

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Včasih smo se zadaj mulci vozili neprivezani, če smo šli na morje, nama je fotr s sestro naredil neko posteljo, starši so kadili v avtih... vse je bilo to normalno.
Kdo bi v tem zgornjem primeru odgovarjal, če bi prišlo do nesreče? Najbrž bi bil policist suspendiran, ker ni preprečil nesreče, se ni držal predpisov? Fotr bi bil pa itak kaznovan, tako ali drugače.
stare lade in golfi itak niso imeli pasov zadaj.