Policija

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113
989c6a40513aca991369_62982484.jpg

Kot smo že poročali, sta dva policista 6. julija okoli 14. ure v Šmarjeti izvajala kontrolo cestnega prometa. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta ustavila 62-letnega voznika in mu odredila test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Moškemu sta odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, pijani voznik pa si je uredil prevoz domov.

Policista sta kmalu zatem končala z nadzorom prometa, se usedla v službeno vozilo in se nameravala odpeljati, ko je za njuno vozilo pripeljal 62-letnik, iz zadnjega dela vzel dolgocevno avtomatsko orožje in iz neposredne bližine začel streljati na policijsko vozilo.

"Le prisebnosti policistov se gre zahvaliti, da sta v vzvratnem ogledalu opazila dogajanje in se sunkovito ter sklonjena odpeljala s kraja," je povedal Matjaž Štern iz sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto. Ob tem je pojasnil, da ni bilo časa, da bi policista streljala nazaj, prav tako za to nista imela varnega zaklona. Policistko je pri tem osumljenec ranil v desno ramo, policist pa v dogodku ni bil poškodovan. Policista strelnega orožja nista uporabila. Zoper njega so policisti podali kazensko ovadbo zaradi poskusa umora.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Policista sta kmalu zatem končala z nadzorom prometa, se usedla v službeno vozilo in se nameravala odpeljati, ko je za njuno vozilo pripeljal 62-letnik, iz zadnjega dela vzel dolgocevno avtomatsko orožje in iz neposredne bližine začel streljati na policijsko vozilo.
Dolgocevno avtomatsko orožje? Kaj ni pacient uletel nazaj z lovsko puško?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
A kle mal zgodbe manjka al kako... streljal je na policista, ki sta se sklonjena odpeljala in nista streljala nazaj... umrl zaradi poškodb v bolnišnici...?!
Sicer, če bi blo normalno, bi moral umreti na kraju samem...

krko

Guru
5. sep 2010
2.695
1.397
113
A kle mal zgodbe manjka al kako... streljal je na policista, ki sta se sklonjena odpeljala in nista streljala nazaj... umrl zaradi poškodb v bolnišnici...?!
Sicer, če bi blo normalno, bi moral umreti na kraju samem...
Po streljanju se je odpeljal domov ter poskušal narediti samomor.

Prav tako je bil opravljen ogled tretjega prizorišča, in sicer na dvorišču bivanja osumljenca, kjer je s strelnim orožjem, in sicer malokalibrskim revolverjem, poskušal storiti samomor z ustrelitvijo v predel glave.

• Všeč mi je
Reactions: XXXL

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.758
6.151
113
blizu močvirne prestolnice

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kako čudno, meni so mamilo ponujali edino v Kuala Lumpurju, kjer je za posedovanje predpisana smrtna kazen. V Ljubljani mi ga ni še nihče.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Na poplavnih območjih so se cigani pojavili. Kje je ablast? Si nočejo čevelčke umazat? Si bodo po tej krizi kake pribolške izboril? Verjetno. Da bi kaj nardil, to pa ne. Sploh pa ne s cigani, ker je brca v temo oz nič njim ne smejo. Ti ali js ga boš dobil pa v bajt, mu moreš pa še postlo postlat, če bo hotel policijo počakat. Fak kam smo prišli.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.463
10.695
113
strah pred opletajočim tičem.
Me spominja na butan in njihovo legendo, kjer je menih Drukpa Kunley kasneje imenovan The Devine Madman, s svojim tičem vse narezal hkrati pa še vse dekline v okolici gepumpt.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla

erikson

Guru
25. avg 2007
22.327
6.140
113
Pravi policist na pravem mestu.

V ponedeljek okrog 12.30 je v bližino stojnice Policijske uprave Murska Sobota na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejem Agra 2023 v Gornji Radgoni pritekel občan in zaprosil za pomoč. Povedal je, da otrok ne diha in ne vedo, kaj mu je.

Policist Dejan Kranjec iz Policijske postaje Lendava, ki je bil na sejmu službeno, je takoj stekel do otroka, ki se je dušil in postajal moder. Otroka je dvignil, ga poteptal po hrbtu, da je piškot odstranil iz žrela, in otrok je zadihal. Predan je bil v oskrbo ekipi nujne medicinske pomoči.