Policija že cel dan v Polju "čuva" eno hišo???

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Bolj je problem simulacija okoliščin v katerih bi moral streljati v primeru samoobrambe. Stres, panika, adrenalin, hitrost odziva... Na strelišču je lahko vsak pameten, v real life pa je zgodba čisto druga. Ne govorim iz lastnih izkušenj. K sreči dobro poznam osebo, ki ima z uradno uporabo orožja in taktiko več izkušenj kot vsi policisti tu gor na forumu. Ne bom pa o njej nič več pisal ker bi določeni osebki lahko potegnili vzporednice in izbrskali ime.

Sigurno je "presenečenje" v RL čisto druga. Kaj se tiče izkušenj z orožjem in policisti, pa nebi rekel da ga imajo kaj
dosti, glede nato kok naša policija mora uporabljat orožje. Eni v celem stažu ne potegnejo pištole.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Sicer pa naj kar ma uzija, v vsaki belo-modri skodi je kalasnik oz M70, bodo meli pa mariborcani strelske vaje
smile-1.gif

A je to res?
confused-1.gif

Pa še o ciljanju v noge na 7m; če si pod preseingom, merišv noge in pritiskaš na trigger, maš kolko? 8 poskusov?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
15 + 1(ponavad) al pa 30 + 1
evil.gif

8 ....hja TTjke so se počas poslovile
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Sicer pa naj kar ma uzija, v vsaki belo-modri skodi je kalasnik oz M70, bodo meli pa mariborcani strelske vaje
smile-1.gif

Močno dvomim da imajo te osebe orožje za napad / obrambo proti policiji, prej proti komu drugmu. Res pa da v primeru spopada s policijo,ga znajo uporabiti,ampak primarno,mislim da je v lasti cisto z drugim namenom.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
ja ce ga je mel legalno, pol orozje ne deluje. Sicer pa je res, v vsakem patruljnem vozilu mora biti dolgocevno orozje. In tudi je, ponedekov tudi dva kosa - odvisno od vodje patrulje.

Vsak policist ima 2x letno streljanje, tisti ki so hkrati tudi v PPE pa se veckrat...

Problem ljudi z orozjem je to, da ga lahko uporabijo... Jaz cisto verjamem da ga primarno nimajo za uporabo proti policiji, samo ce ga pa en policaj hoce malo preiskat ga je pa sposoben uporabit. Kakorkoli, vazno da so ga dobili ce je 7 mio davka utajil

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
vazno da so ga dobili ce je 7 mio davka utajil

Ni ga on. To je nameštalka od njegovega strica ki je to naredil s firmo Meltal v MB,
sej je blo dost govora o tem po štajerskih časnikih.

Uradno nepotrjena informacija, ki mi je prišla na uho;
Zdaj so ju prijeli zarad tega ker sta na neko firmo (ne poravnava) kupila dve jahti,
pola mio po kosu. Zdaj ali je bil keš ali ne nisem slišal, baje nista bili plačani, spet
nevem al v celoti al delno al leasing, skratka firmo bi naj prodala nekemu "stricu z brki",
in ker zdaj ni ne firme, ne jahturin, še manj pa brkatega moža, so primli niju.

To sem slisal, kaj je res ni res nevem, niti nič ne vrjamem oz. si nič ne mislim ob tem, ker mi je
popolnoma vseeno, ampak ker je zdaj to top tema vseh pogovorov o mariborskih asih jo
pač vsi premlevajo in mi je že pošteno zlajnana.

Upam da se zvlečeta, naj raje zaprejo dva vlka dilerja več kot pa dva poslovneža. Ta dva vsaj ne ubijata folka
kot droga ki se prodaja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ga bo treba še obsodit, preden lahko rečeš da so ga dobili
grin1.gif

Dokler ni obsojen je nedolžen, se strinjam. Zdaj preiskujejo zadevo. Upam da ju spustijo,
pa naj prodajata barke, nenazadnje sta kupu folka pomagala do odškodnine, kup sta jih
zaposlila, tako da ne vidim da bi ju obravnavali kot kriminalca. Se 5x večje barabe sprehajajo
po cestah kot pa ta 2.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Vidis tu se najin pogled na kriminal razlikuje. Jaz namreč bolj sovražim tatove, roparje in izsiljevalce kot pa dilerje. Zakaj? Diler pač prodaja blago ki je prepovedano. Stranka se sama odloči da kupi. Vsi vemo da se za nakup odloči iz potrebe, ampak diler je niti malo ne prisili v nakup, on je le ponudnik. Če ne bo on bo pač nekdo drug.

taki kerlci ki pa državi sunejo 7 mio EUR (ali pa komurkoli drugemu) pa nekaj vzamejo kar ni njihovega. Vlomilec recimo tvoji druzini pobere nekaj za kar ste delali 5 let. In pri dilerjih imam vedno pogoled tak, da se pac ukvarjajo z rizkantnim poslom. Obstaja tveganje da jih dobijo in gredo v zapor. Tatovi pa poleg tega še nekomu drugemu onemogocijo zivljenje kot bi si ga zelel, ker mu vzamejo nekaj njegovega.

Narkoman se sam odloci. Noben diler ne sili odjemalcev k uzivanju. In cloveka ki drzavi ukrade 7 mio, bi mu vzel vse premozenje in odvzel vse drzavljanske pravice za 5 let. Pa naj obcuti kako je ce drzava ne stoji za tabo ker ji krades.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Zakaj? Diler pač prodaja blago ki je prepovedano. Stranka se sama odloči da kupi. Vsi vemo da se za nakup odloči iz potrebe, ampak diler je niti malo ne prisili v nakup, on je le ponudnik. Če ne bo on bo pač nekdo drug.

Negre se zato da je diler le ponudnik. Gre se zato da narkomani povzročijo ogromno kriminala. Zelo dosti.
In če nebi blo dilerjev, nebi blo narkomanov. To bi bilo tolko manj kriminala, da bi bilo prav dolgočasno bit policist.
Avtoradiji (ok to zdaj ni več v modi a ipak) se kradejo izključno za hiter zaslužek za fix. Noben nebi vlomil v avto
da bi si zmontiral avtoradio v svoj avto. Ok bi se kradli avtoradiji ampak bistveno manj.

Sej Traxdata je tudi samo ponudnik praznih cdjev. Je pa dejstvo da če nebi bilo praznih cdjev bi bilo piratstva
bistveno manj. Kot pri avtoradijih, bi ga bilo ampak občutno manj. Vsaj orginalni cdji se bi bolj prodajali.

Kakorkoli, vrjami da dilerji (z neplačevanja davka od dobička) in narkomani (z ropi in vlomi, s povzročeno škodo in krajo)
pokirjejo teh 7,8mio v zelo kratkem času. Po svetu? V kaki uri.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ha ha. Brez CD-jev manj piratstva.
smile-1.gif

Dobra.

Ne bo "mamilarskih" mamil, bo pač vzel "ljudsko" mamilo: alkohol.
Ali pa nabavljal direktno od ponudnika. Ali ali ali...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ha ha. Brez CD-jev manj piratstva.
smile-1.gif

Dobra.

Ne bo "mamilarskih" mamil, bo pač vzel "ljudsko" mamilo: alkohol.
Ali pa nabavljal direktno od ponudnika. Ali ali ali...

No če prazni cdji nebi obstajali, pol nevem kaj bi folk poslusal v avtih tam od leta
95 pa dokler niso prisli usb mp3 pleyerji. Pač če nebi bilo snemalne tehnike. (oz medijev za zapis)
Kako bi pa piratovali mi 97tega recimo?

In ljudsko mamilo alkohol, zaradi litra vina še noben ni ropal in delal nevem kake štale
kot jo delajo đankoze.

In to da nebi blo dilerjev je misleno tudi da nebi blo ponudnika, niti pridelovalcev heroina,
kokaina,....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To pa že zveni kot "če bi čebula..."

(Glede muzke: bi pač snemali na kasete)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Malcom ja, jaz razumem spremljajoc kriminal pri drogi. Samo predstavljam svoj pogled na te ljudi. Pac meni se zdi vlomilec 5x vecji izmecek kot diler

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Malcom ja, jaz razumem spremljajoc kriminal pri drogi. Samo predstavljam svoj pogled na te ljudi. Pac meni se zdi vlomilec 5x vecji izmecek kot diler

In oba ta sta mi 2x večja izmečka kot pa en poslovnež ki pač malo gloda državni proračun.
Prva dva kradeta direktno državljanom, poslovnež pa državi, ta se pa niti ne zave. Oz se, čez 10 let,
tolko o sposobnosti naše države.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tema dvema na čelu piše, da sta kriminalca. Oh pardon mislil sem reči iznajdljiva poslovneža. In ne namigujem na orožje ampak na prevare, laži in zavajanja. En diler je mačji kašelj v primerjavi s takšnimi kalibri, ki naredijo dosti večjo škodo.