Policija že cel dan v Polju "čuva" eno hišo???

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Glej za silobran je pomembna sorazmernost. Torej ne samo hujše ali milejše orožje ampak predvsem sorazmernost. In če bi ti nekoga ubil ker bi imel pištolo v roki bi šlo za prekoračen silobran. Gre namreč za to, da bi se vsi vprašali kako to da se nisi skril kar bi običajen človek naredil, zakaj si sploh imel orožje doma itd... Gotovo ne bi dobil 10 let, bi pa nekaj dobil, sploh če bi tam rekel da si onega videl s pištolo pa si ga počil. če že pol raje zagovarjaj afektno stanje... pa razumem kaj hočeš povedat ampak pri ans stvari ne funkcionirajo tako. Ker bi hitro imel serife ki bi streljali naokoli... Zato tudi policisti pred uporabo strelnega orožja, če je možno, sprožijo opozorilni strel. In običajno zaleže.

@Mx jaz se opiram na strah. in ko se nekdo ustrasi in ima tako orozje je nevaren. pika. Zato se take ljudi zapira.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Ne razumem kaj želis povedati? Da bosta kmalu spuscena? Ja tako je nase pravosodje... ne more biti vedno po moje =P

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma ja. Zdaj si bo pa AK nabavil namesto uzija
smile-1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.679
3.947
113
Ljubljana
hmpg.net
Amak hipotetično: imaš orožje doma (neprijavljeno), nikoli nisi streljal, pride na obisk "okoreli" kriminalec, ki sabo ne nosi pištole, ker ve, da bo dobil večjo kažen, če jo ima. In se srečata na hodniku.
Ti prešvican s tresočo roko v kateri je pištola, on malo nervozen, vendar ne v neznani situaciji.
Kakšen bo rezultat?
Po mojem večina ljudi s pištolo ne zadane krave v hodniku, če ni slučajno bliže kot 2 m.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa dobro. Večina ljudi se ob pogledu na pištolo, usmerjeno v njih, resno zamisli in premisli. Tudi kriminalci. Tako da dvomim, da bo na obisk prišel neobrožen kriminalec in te na lep način prefukal četudi boš v roki držal kakšen Glock 9, repetiral in se s prstom sprehajal v bližini varovala.... Če pa že streljaš pa to narediš zavestno in namerno. V kolikor tega nisi zmožen si nimaš kaj omisliti orožja. Kvečjemu tvegaš, da bo naslednji obisk tudi prišel s pištolo in jo bo za razliko od tebe celo znal in upal uporabiti še za kaj drugega kot zastraševanje.
Skratka, orožje imaš tedaj, ko ga obvladuješ in ko si psihološko pripravljen slednje nameriti v človeka ter tudi zavestno stisniti sprožilec. Če si tega zmožen in ravnaš v samoobrambi (recimo da tudi drugi rambo maha s pištolo ali kakšno mačeto) boš tudi znal strel usmeriti izven vitalnih točk telesa, torej v okončine in s tem začasno onesposobiti napadalca. Če si pravi norec pač ciljaš v glavo ali prsi samo takrat boš kriminalistom, predvsem pa sodišču težko razložil, da si ga mislil le zaustaviti, ne pa tudi ubiti. Še posebej, če imaš orožje legalno in se smatraš kot oseba, ki zna z njim ravnati. Znanje in dovoljenje je tudi odgovornost. Težko se izgovarjaš na reči, ki so na voljo povprečnemu Janezu, ki strelja v afektu...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Čisto odvisno koliko boš zapravil za odvetnika. Če si ti nikoli obravnavan vzoren državljan,
model ti vlomi v bajto, ti ga preluknjaš in prideš ven s štorijo "bila sta dva, obroženega sem napadel in mu odvzel orožje,
drugi me je pričel bincat in se mi je pištola ko sem bil na tleh sprožila", nato pa še pride na dan da je umorjeni
trikratni oborožen ropar,...

Drugega (ki ga ni bilo) pa naj iščejo kolikor hočejo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Ne lej nehimo govorit o strelih v nogo itd. Ker je to nesmisel. Če streljas v obrambi ne bos nikoli streljal v nogo. napadalca je treba onesposobiti tako da ne more uporabiti svojega orozja. ce ga zadanes v nogo se vedno lahko strelja. In redki so ljudje ki so na 7m sposobni zadet cloveka v nogo, sploh pod stresom.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Na oboroženega napadalca že v osnovi nima smisla streljat prvi, če ga nemisliš ubit.

Če te pa napade s palico pa ga komot spečeš v bedračo, čeprav že v osnivi te nebo napadel če bo videl pištolo,
če bo pa dvomil v tvoja "jajca" in stopil bliže, pa si ga umakneš s strelom v noge.

In v taki situaciji met uzija je nesmisel, kot nekateri pravijo da ga je mel S. za obrambo.

Dobil ga je za darilo od kakega partnerja s srbije (Ð mislim da ima še eno podjetje doli), bodisi poslovno darilo ali
pa darilo ob rojstnem dnevu. Al pa se mu je ponudila možnost nakupa takega legendarca za 200€, pa si ga je pač
kupil. Nikjer ni blo omenjeno da je bilo kaj streliva najdenega, kar vedno 4x povdarijo v vsakem članku.
"Najdeno orožje in strelivo", tu so omenili samo Uzi, vedno bolj se mi zdi da je še ta bil nedelujoč.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Torej predlagaš naj nekdo kar lepo in naglas prizna, da je ciljal v glavo ali trup? Četudi je...ne vem zakaj bi moral to sam priznati.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
sej ti že veš, kako stvari potekajo, imaš izkušnje s tistega piknika, kane??? Sam da airsoft pa prava pištola ni isto...pa pametuješ policistu, za katerega si upam trdit, da ima vseeno malce več pojma in izkušenj s strelnim orožjem kot ti...sam ok, nakladač si in nakladač boš ostal, vsi pa vemo, da naravnost hrepeniš po pozornosti, evo sem ti naklonil 2 minuti.
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa ni tolko problem v razliki med airsoftom in pravo pištolo. jaz se ne bom trudil zanikati, da sem preizkusil že marsikaj in tudi airsoft lahko predstavlja dober približek (v okviru možnega). Bolj je problem simulacija okoliščin v katerih bi moral streljati v primeru samoobrambe. Stres, panika, adrenalin, hitrost odziva... Na strelišču je lahko vsak pameten, v real life pa je zgodba čisto druga. Ne govorim iz lastnih izkušenj. K sreči dobro poznam osebo, ki ima z uradno uporabo orožja in taktiko več izkušenj kot vsi policisti tu gor na forumu. Ne bom pa o njej nič več pisal ker bi določeni osebki lahko potegnili vzporednice in izbrskali ime.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne lej nehimo govorit o strelih v nogo itd. Ker je to nesmisel. Če streljas v obrambi ne bos nikoli streljal v nogo. napadalca je treba onesposobiti tako da ne more uporabiti svojega orozja. ce ga zadanes v nogo se vedno lahko strelja. In redki so ljudje ki so na 7m sposobni zadet cloveka v nogo, sploh pod stresom.

Par let nazai sem se pogovarjal z hrvaškim veteranom oluje........in mi je razlagal da nima veze kam ustreliš......nogo...roko.....kak del ki ni tako vitalen da ne bi imel možnosti preživetja.......človek pade v šok..od bolečine..in je konc z njim dokler se ne pobere iz tega šoka.....tko da pozab rambo scene iz filmov ko nekdo z 7mimi kroglami še zmer laufa pa sestreli helikopter......takrat si zvit v klopčiču in tulš od bolečin

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
ne me narobe razumet. Jaz samo trdim, da so redki ljudje, ki so sposobni pod stresom med obrambo samega sebe na 7m cloveka gotovo zadet v nogo.

ja v trup je lazje. Osebno poznam 3 ljudi ki so v svoji karieri morali uporabiti sluzbeno orozje. dva sta bila tudi sama ustreljena. eden je izstrelil le oppozorilni strel pa je bilo dovolj, druga dva sta pa spraznila nabojnike. Jaz pac ne verjamem da je kdorkoli tako hladnokrven da je takrat sposoben v nogo merit. Niti te tega nihce ne uci. Strelja se na silhueto cloveka, glava in sredina trupa prinasata najvec tock.

Tudi sam zagovarjam mnenje, da ce pistole nisi pripravljen uporabit je ne nosi ker bo vec skode kot koristi.

Sicer pa naj kar ma uzija, v vsaki belo-modri skodi je kalasnik oz M70, bodo meli pa mariborcani strelske vaje
smile-1.gif