Policija že cel dan v Polju "čuva" eno hišo???

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Malcom ja, jaz razumem spremljajoc kriminal pri drogi. Samo predstavljam svoj pogled na te ljudi. Pac meni se zdi vlomilec 5x vecji izmecek kot diler

In oba ta sta mi 2x večja izmečka kot pa en poslovnež ki pač malo gloda državni proračun.
Prva dva kradeta direktno državljanom, poslovnež pa državi, ta se pa niti ne zave. Oz se, čez 10 let,
tolko o sposobnosti naše države.

Mali tat krade neposredno drzavljanu, velik tat kot taki kalibri pa posredno in to 2 milijonoma naenkrat.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Tema dvema na čelu piše, da sta kriminalca. Oh pardon mislil sem reči iznajdljiva poslovneža. In ne namigujem na orožje ampak na prevare, laži in zavajanja. En diler je mačji kašelj v primerjavi s takšnimi kalibri, ki naredijo dosti večjo škodo.

Zaradi teh dveh nebo umrl noben mlad človek. Zaradi dilerjev pa jih vsak dan par tisoč pobere.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
Ne pobere jih zato ker se fiksajo. Sami. V sloveniji pa ni denarja za samostojno helikoptersko nujno pomoč, ker taki kalibri kradejo državi.

najbolj smešno mi je, ko se eni kurcite cez dilerje pa to, ko pa vas sosed utaji davek pa vsi pametni "glej hanzo kak se je znasel", isto se je pol diler samo znasel.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ti mi prides naprej kot da imas otroka dilerja, pa ti mesečno cankne enen violčen.

Kako jih ne pobere zato ker se fiksajo? V slo. ni denarja za samostojno heli pomoč? Kolko
hribarjev se pa pri naz zgubi in umre letno? Zlati šus si stisne eden tedensko.

Kaj misliš da bi Kresalka zdaj ko ona razpolaga s tem, nenazadnje policija rešuje te kalibre.
No pa gorska reševalna pa tako z donacijami.

In tega helikopterja nebi bilo. Pa tudi če bi bil, se nebi koristil v tej meri, sej pa nismo v Aspenu.

In dokler se bodo kresalčki edini v evropi vozli z tuaregi,...

Tako da te ne razumem kako lahko daš prej v keho ta 2 kot pa 2 velika dilerja. Očitno še ti ni noben
prijatel umrl zaradi H-ja. Meni tudi sicer ne, ampak si pa znam predstavljat bolečino.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.357
7.459
113
No dajva razčistit.

Kot osnovo vzemiva, da ti stalno pisariš o stvareh o katerih nimaš pojma, polovico si pa dobesedno izmisliš. Helio NMP bi bila uporabna, ko si nekdo v lendavi poškoduje hrbtenico itd. Iz gora rešuje vojska in ne policija, policija opravlja prevoze NMP. vedno je treba naloziti opremo v helikopter, ker enostavno ni takega ki bi bil samo za ta namen.

Ampak pustiva to - to je bil primer.

Če je tebi kak prijatelj umrl ti izrekam sožalje. Če je umrl zaradi drigiranja je pač umrl zaradi drogiranja. Bistveno bolj mi je žal takega, ki ga je povozil avto na prehodu, kot pa narkomana ki je sam začel s fiksanjem.

Najin pogled na svet se ocitno razlikuje pri samem bistvu. in to je, da je vsak odgovoren za svojo rit. Pa kaj bi ti zdaj s temi narkomani? Jim nagrade delil? Jaz edino kar bi, bi nekje v državi prideloval heroin pa jim ga zastonj oz. bistveno ceneje delil. Pa bi onemogocil in dilerje in omejil spremljajoco kriminaliteto. Ti ocitno ne razumes da je utaja davkov, kraja denarja, ki jo nadomescamo davkoplacevalci. In kot jaz tebi delujem da imam otroka dilerja, ti meni delujes, da ti tastari vse kupujejo z denarjem od utaje davkov.

Pa folk nehajte ze za vse napake vedno krivit druge. Narkič se sam spravi na fiks. vem d aje zraven ogromno dejavnikov ampak odlocitev je njegova. In diler je le ponudnik. In ne trdim da to ni kriminal. In trdim da so najvecje barabe dilerji ki prodajajo 14-letnikom. Ja, ker se pa takrat mulc res manj zaveda kaj pocne. Ampak overall nasi druzbi najbolj skodijo ravno ljudje ki kradejo drzavni denar. Od raznih tajkunov do utajevalcev davkov.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Matr si bukov. Zapre se oba. Definitivno pa zaradi tebe pade manj v proračun in ta manjko posledično prizadene vse v državi, sicer v minornem obsegu, a vseeno. Krasti proračunu pomeni krasti vsem državljanom te države. Gre za to, da iz žepa vsakega posameznika s svojo krajo odvzameš nekaj mikronov denarja, ki ga potem še bolj primanjkuje.

Diler heroina je tudi vreden sodne obravnave ampak on vsaj ne krade iz skupne blagajne. je eden mnogih in če ne bi obstajal bi heroin prodajal kdo drug. Na trgu obstaja kritična masa povpraševanja po heroinu, ki je odvisna od števila uživalcev. V bistvu je vseeno ali to maso oskrbuje 10 ali 2000 dilerjev, skupni obseg prodaje bo v obeh primerih (ob enakem številu uživalcev) enak.

Če pa govorimo o davčnih utajah pa maximalni obseg utaj ni omejen. Torej ni vseeno ali imaš 10 ali 2000 utajevalcev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Gre za to, da iz žepa vsakega posameznika s svojo krajo odvzameš nekaj mikronov denarja, ki ga potem še bolj primanjkuje.

Diler heroina je tudi vreden sodne obravnave ampak on vsaj ne krade iz skupne blagajne. je eden mnogih in če ne bi obstajal bi heroin prodajal kdo drug. Na trgu obstaja kritična masa povpraševanja po heroinu, ki je odvisna od števila uživalcev. V bistvu je vseeno ali to maso oskrbuje 10 ali 2000 dilerjev, skupni obseg prodaje bo v obeh primerih (ob enakem številu uživalcev) enak.

Kaj pa če jaz hodim tankat v avstrijo nafto, tut kradem mikrone denarja in ga še bolj primankuje?

A ni boljše, da točim kurilno olje in plačam vsaj nekaj, kot pa da vozim kolo?
Moram avto kupit, pa potrošen material, pa registracija, pa cestnina, pa vinjeta za 95€, pa točim kurilca,
kot pa da sedem na kolo. Potemtakem sem na kolesu tut kradljivc? Tam ne zapravim nič. Z avtom
pa kr nekaj dnarja. Pač manj za gorivo ampak ostali stroški so pa enormni. Pa še kazen bom plačal
ko me bodo dobli, 400€ kr tak v državni proračun.

Kak diler ne krade iz skupne blagajne? On ne plačuje davkov na dobiček. On služi, ampak nikjer ni prijavljen,
ne plačuje davkov od zasluženega denarja, ne od ničesar. Pa še otroke pobija.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
V bistvu je vseeno ali to maso oskrbuje 10 ali 2000 dilerjev, skupni obseg prodaje bo v obeh primerih (ob enakem številu uživalcev) enak.

To ni res. Če je dilerjev samo 10 za celo slovenijo, pol bo roba svinjsko draga, 2000 dilerjev svinjsko poceni.
Ceneje ko je, več jih umre. (je pa kriminal manjši, ironija)