POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

cebarks

Zelenc'
13. dec 2010
27
0
1
Krimec: naredil hard reset, rezultata ni, razen tega, da mi sedaj še JCV ne deluje več (imam ga pa na SD kartici) in je do sedaj deloval
Popotnik: naredil vse, kot si napisal, rezultata ni (odstranil POI in na novo naložil brez gpi in mp3 datoteke)
Snecer: ni slikice, ni zvočnega opozorila in ni okvirčka s tekstovnim opozorilom
Ni mi pa jasno zakaj je sedaj še JCV izginil, čeprav sem ga še enkrat naložil na SD kartico v mapo Garmin/JCV. Doslej je lepo deloval.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj si naredil hard reset tako, da si držal desni spodnji kot ekrana?

Pojdi v developer meni preko števca in daj tam clearnon vol in bi ti potem moralo delovat.

Simptomi, ki jih opisuješ so ali zafilan nonvol ali pa poškodovane datoteke na nuviju.

Prvo naredi clear non vol in če ti JCV še vedno ne bo deloval formatiraj nuvija v FAT32 in daj potem nazaj na njega backup in bi moralo vse delat kot mora.

p.s.
Upam, da imaš backup, če ga nimaš mi javi in ti jaz pošljem mojega.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni problem v POI, problem imaš drugje.

Popotnik ti bo rešil, mislim da ima tudi paypal.

cebarks

Zelenc'
13. dec 2010
27
0
1
Popotnik, ti si res car, clearnon vol je rešil zadevo. Deluje opozarjanje na radarje in JCV. Hvala ti!

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.276
2.536
113
nekaj opažanj
vse radarje imam združeen v eni datoteki. vsi imajo natsvljene enake lastnosti.
nekateri radaji se ne prikažejo z ikono temveč samo z opozorilom.
radarkamera140@130
skritiradar48@60

kaj je z radarjem skritiradar3@60 (lucija)?
tam nisem opazil nobene omejitve za vožnjo po glavni cesti

so cestninske postaje brezovica in videž(?) kozina že popravljene na 60km/h

radarkamer33@130 jaz jo nikoli ne vidim. je pa tam dars kamera.

izvoz postojna ma preveč(!) radarjev

radarkamera36@100 hitra cesta koper. kje je radar?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
kaj je z radarjem skritiradar3@60 (lucija)? - Za tega sem se tudi jaz spraševal ali ima smisel, ker je nižje pri semaforju stacionarni radar. Naj pove kakšen, ki je od tam, kaj si o tem misli.

so cestninske postaje brezovica in videž(?) kozina že popravljene na 60km/h - Z brezovico verjetno misliš Log. Ta je zrihtan. Za Kozino pa če je predelan, ga kamot popravimo.

radarkamer33@130 jaz jo nikoli ne vidim. je pa tam dars kamera. - Za te kamere po Ljubljani že jaz občasno gledam, v kolikor se peljem mimo. Dva sem že ven zmetal, ker jih ni tam. Sem pa naredil na teh mestih točke za občasno kontrolo, ker so tako tukaj zapisali. Sem za to, da se ta naša baza pravilno izpolnjuje. Zato smo že večkrat napisali, kako naj se oddajajo točke za v bazo (pravi podatki). Tukaj sem dobil podatke za Ljubljano in ko grem mimo, pogledam kakšno je stanje.
Jamova 46 (omejitev 40 km/h) - ni radarja na karti
Hradeckega 33 (omejitev 50 km/h)
Trnovski pristan 10 (omejitev 30 km/h)
Jarška cesta 55 (omejitev 30 km/h)
Zaloška 195 (omejitev 50 km/h)
Avšičeva 30a (omejitev 40 km/h) - ni radarja na karti
Brnčičeva 39(omejitev 50 km/h) - ni radarja na karti
Jurčkova 148 (omejitev 50 km/h)

radarkamera36@100 hitra cesta koper. kje je radar? - Ga nimam v zadnji verziji. A imaš posodobljeno na zadnje stanje?

jausi

Zelenc'
3. nov 2009
3
0
1
Zdravo.

Sem že nekajkrat probal po zgornjih navodili, pa mi nekako nikakor ne uspe zrihtat custom zvoka za opozorila.
Sem uvozil in popravil, ter shranil vse iz poi slo točke in s poi loaderjem prenesel na garmina (1490t). Vendar je za opozorila radarjev še zmeraj tisti anojing default zvok. Za test sem uporabil mb radar zvok. Rad bi, da me opozarja, vendar bo zvok dosti tišji kot je original, pa mi nekako ne gre... Če je možno, bi v bistvu spremenil kar original zvok, če mogoče kdo ve, kje se nahaja (iskanje po wav in mp3 na sami napravi ni podalo uporabnih rezultatov) - to bi še bilo najhitreje in najlažje.

Ve mogoče kdo, kako bi to speljal?

Hvala

jausi

Zelenc'
3. nov 2009
3
0
1
Zdravo.

Sem. Dela sedaj. Sem sjebal ker nisem zvokov naložil v pravo mapo...

Stupid me...

Hvala

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Kaj je možno na 1390 in 750 prikazati samo ikone radarjev brez tistega okenčka-opozorila na ekranu: Približujete se ... in brez kakršnega koli zvoka. Zvok za navigacijo se seveda mora slišati.

EDIT:
Predlog za popravek.
Na delu ceste pred MB radarjem na Zrkovski cesti za vstop na AC (RadarKameraMB22@50, Zrkovci - Vzhodna ulica) in takoj za križiščem je tabla 70. Verjetno je vožnja skozi križišče tudi omejena na 70 km/h.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tistega okenčka se ne da skrit.
Za piskanje, če imaš to v mislih pa izklopiš pod Orodja/Nastavitve/Bližinske točke/Alarmi/ klikneš na gumb spremeni in potem odstraniš kljukico pred uporabniške destinacije in Varn. kamere Garmin

(RadarKameraMB22@50, Zrkovci - Vzhodna ulica) če je omejitev pred križiščem 70 potem se pelješ čez križišče 70.
Če je pred križiščem omejitev 50 potem se pelješ 50 in šele za križiščem pospešiš na 70.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Jodlar pravi:
Kaj je možno na 1390 in 750 prikazati samo ikone radarjev brez tistega okenčka-opozorila na ekranu: Približujete se ... in brez kakršnega koli zvoka. Zvok za navigacijo se seveda mora slišati.

EDIT:
Predlog za popravek.
Na delu ceste pred MB radarjem na Zrkovski cesti za vstop na AC (RadarKameraMB22@50, Zrkovci - Vzhodna ulica) in takoj za križiščem je tabla 70. Verjetno je vožnja skozi križišče tudi omejena na 70 km/h.

Tisto obvestilno okno onemogočiš tako, da radarje naložiš kot navadne poi točke.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Te cestninske postaje še ni v bazi. Omejitev je 60 km/h, N46 34.863 E16 02.471. Sem se zadnjič peljal v Lipovce in sem porajtal, da je še nimamo.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali je podrta cestninska postaja, ali je še normalno po starem načinu? Po starem je 40 Km/h, podrta pa omejitev 60 Km/h .

Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ta je pomojem nova, ker je tudi cesta nova, ampak je 60 omejitev. Motl me je tud to, ker zgleda kot avtocesta, omejitev pa 110 km/h. Sem pol zvedel, da je to zato, ker so šparal na tem delu in ni narejen odstavni pas. Potem se to šteje kot cesta rezervirana za motorna vozila.

Smer

Pripravnik
4. maj 2009
74
10
8
Kranj
LP, zanima me, danes sem pobral POI Slovenija in ima isti datum, kot pobrana datoteka že januarja 2013 - 25.01.2013. Deluje vse OK, zanima me pa, ko se peljem mimo počivališča Lukovica, zakaj mi na AC še vedno izpiše v rdečem okvirčku in da ton, da sem prekoračil omejitev - 40 km/h? Pa bivša cestninska postaja je še precej za počivališčem. Na bivši cestninski postaji pa pokaže normalno 60 km/h.
Aja, imam Garmina 265, z odkljukanima obema zemljvidoma: CN Europe NT 2013.30 in AdriaROUTE 4.10, Software 7,60, zvočna oprema 2.00 in programska oprema 4.10b. Zemljevidi uradno kupljeni. Mogoče bi moral odstraniti kljukico za en zemljevid?, samo mislim, da to nima nobene povezave s POI Slovenija.
Če je že kdo zapisal omenjeno temo, se opravičujem, pri pregledu strani, tega vprašanja nisem opazil.

Hvala za odgovor.

Nazadnje urejeno: