POI Slovenija (Garmin-POI loader, TomTom)

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Mirko_Barkovic pravi:
Mislim, da je problem v nastavitvi POI točk: "Proximity alert", v slovenski inačici MapSourca "Bližina". Preveril sem *.gpx datoteke, ki
sestavljajo datoteko "POI Slovenija.gpi" in nikjer (pri nobeni točki) ta nastavitev ni uporabljena in določena.

Nastavitev "Proximity alert" omogoči, da ko pridete na določeno razdalji pred POI, (razdaljo določite sami), se na Garminovem zaslonu
prikaže sporočilo z imenom dotične POI, oglasi se alarm, če ste ga izbrali (enak zvok za vse POI) in prikaže se POI ikona.

Še uradna razlaga, kakšne prioritete vzame. Ker so naše zapisane v gpx datoteke so vedno primarne.

Citat:

POI Loader determines proximity alert information based on the following criteria, listed from highest to lowest priority:

Proximity alert information listed for individual POIs in a .gpx file. This information overrides all other proximity alert information.
Proximity alert information entered in Manual mode.
Proximity alert distance calculated by POI Loader based on speed information in the file name or in individual POI names. This calculation uses the following formula:
Prompt Distance = 36 seconds * Speed.
A default proximity alert distance of 400 meters/0.25 miles if the file name contains the word "redlight."
If there is a TourGuide audio file attached and no other proximity alert information is available, POI Loader assigns a proximity alert distance of 0.25 miles.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.013
5.645
113
Radarji

Lavrica @50 N46 00.373 E14 32.958

Škofljica (long time no see) @50 N45 59.170 E14 34.268

Srpenica @50 N46 17.481 E13 29.890

Na Hrvaškem ( če sprejemate? ) Konjevrate
@50 N43 46.939 E15 59.847

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
POI Loader for Windows software version 2.7.2

as of September 13, 2012
(12.91 MB)

Prenos

Če bi kdo imel težave pri nalaganju z zgornjim paketom (ki zahteva WM player 11) si naj prenese tega spodaj (ki ne rabi WM player 11 ),razpakira z winrar/winzip in potem v mapi zažene POImain.exe

Prenos

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Sem danes hodil v Belo Krajino po gobe (prinesel 45 jurčkov
cheer.gif
) in opazil,da res ostane ikona od tunela Strmec,le da ga je meni vklopilo komaj pri izvozu iz avtoceste v Novem Mestu,mislim,da pri tretjem krožnem.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.013
5.645
113
To bodo kamere za nadzor starih avtekov k ne smejo u center
grin1.gif

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ravnokar popravil radarje. Jih pošljem Snecerju, da jih objavi. Popravil tudi LOG in TOROVO. Slednji bo tudi kmalu predelan.

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
malo leno, ampak mi ni za brati 55 strani v tej temi...
v RARu je Beri.me kjer piše

Prekopirajte datoteko POI Slovenija.gpi na napravo garmin v mapo \poi\

ampak tole je le ena datoteka,... v tem raru pa je še 1 tona ostalih,... kam pa tele prekopiramo?

Hvala, J

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj če bi že Beri.me prebral bi ti bilo vse jasno.

med točko 1. in 2. je beseda ALI

Torej ali kopiraš .gpi datoteko direkt v garmina ali pa uporabiš POI loader za gpx datoteke.

Predlagam pa vseeno, da si malo prečitaš o teh poi točkah, da boš razumel za kaj gre.

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
Ok,
je pol nekako smiselneje ker eno datoteko prekopirat...
zdaj pa še tole...
a tole velja samo za garmina...
ali pa lahko v POI mapo tudi ktere druge naprave (MIO Moov 400, GoClever,...) skopiram (ki ma gor Igo8 ali Primota) in si bosta znala pomagat s to .gpi datoteko?

ker dosedaj smo tele poi le prekopirali v POI mapo....

I

Izbrisan uporabnik #488

V beri me je zapisano naslednje:

Citat:

POI Slovenija 28.09.2012

(Garmin)
1.
Prekopirajte datoteko POI Slovenija.gpi na napravo garmin v mapo \poi\ ali na spominsko kartico v mapo \garmin\poi\

ali

2.
Uporabite program Garmin POI Loader za nalaganje posameznih kategorij.

(ostali)
Datoteke .gpx prenesite na naprave z ustreznimi programi za nalaganje POI oz. opozoril.

priden.gif

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
Hehehe...
eni pa res ne beremo med vrsticami....

zmotil me je tale garmin

ok,... kapisko...

torej v POI

fala :p
smile-1.gif

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
389
178
43
aha pa še malo kompliciram...
a se niso včasih radarji v SPEEDCAM mapo zapisovali,... in je bla neka TXT datoteka, ki si jo je naprava pol sama notri priredila....

a se zdaj tole v POI daje ?